Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. augusztus 14., vasárnap

Magyarhertelend - Kastély

Magyarhertelendi Kastély
Magyarhertelendi kirándulásunk során a községben több helyen is kihelyezett helyi 'Látnivalók' táblán láttuk, hogy a községben egy kastélyka is van. Véletlenül meg is találtuk...
A községből Orfű felé kifelé haladva meg is találtuk a kastélyt, szinte az utolsó épület. Bár a kép a táblácskán... legalább is az egyiken... megtévesztő volt. Nem pont ezt látja meg az ember az utcáról...
.. hanem ezt! Mert hogy így néz ki az utca frontról. Innen nézve eléggé kastélyos a megjelenése.
A listámban eddig nem szerepelt. Talán nem is igazi kastély... de ha már a helyiek annak nevezik és így tartják számon.... mondanám... üsse kő.
Mivel nincs igazán elkertelve... ezért hátulról is meg lehetett nézni. Így néz ki a hátsó fele.
Látszik, hogy komoly felújítási munkálatok voltak.
S a mellette álló, amolyan úri birtok melléképületének tűnő épület árulkodik arról, hogy lehet hogy anno tényleg egy kis uradalom volt itt.
Nem rossz...  biztos, hogy valami helyi közösségi feladatot is ellát, mert az ablakon keresztül úgy tűnt, hogy belül is egész jól fel van újítva.
Sajnos a neten nem találtam semmit sem a kastélyról, a múltjáról... de még Magyarhertelendről is elég szűkszavúan ír a Wikipédia. Kár...
Úgyhogy most csak így képekben... hogy ilyet is találtunk és láttunk.
Ha egyszer Magyarhertelend felé jársz... akkor lehet hogy Te is látni fogod :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése