Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

A blog felépítése

Mi-hol-mi az oldalon....

A legfelső sorban...


Egy gondolatom, hogy megszólítsa az olvasót...
És még egy... hogy tudd, hogy ez egy személyes napló, ami az én személyes élményeim és érzéseim örökít meg.

Egy sorral lejjebb...

 "Bemutatkozás": egy kicsit rólam és hogy miért is készítettem ezt az oldalt. "Térképes segítség" : itt találhatod a leírást ahhoz, hogy mi célt szolgál a jobb oldalon is látható színes jelölésekkel teli térkép. Az " Élménytérkép" jobb oldali panelban ennek a térképnek a kicsinyített mását láthatod. Ez is elvisz Téged az eredeti Google térképhez, ahol nagyban tudod ugyanazt megnézni.


 "Kalandozz Te is Magyarországon"-ra kattintva láthatod a bejegyzéseket azok időrendi sorrendjében. Ez mutatja a Főoldalt!


 "HelpDesk": itt találsz minden olyan írást, ami nem élménybeszámolókat, hanem más érdekességet rejtenek. Ezt láthatod még egyszer jobb oldalon is kilistázva az "Itt megtalálsz" panel alatt. Biztos ami biztos, hogy lásd, hogy érdekes dolgok vannak ott is.A "Gyűjtemények" fül alatt találod a várakról, templomromokrólszóló szép hosszú listáimat és az ahhoz tartozó csudatérképhez vezető linkeket is. Viszont ezeket oldalt is megtalálod a "Gyűjteményeim..." és a "Mo. történelmi értékei" térkép alatt. Kiraktam, hogy még gyorsabban elérd a listát is és a 'szent' térképemet is.


Egy sorral lejjebb...

 A "Kaland 2012",  "Kaland 2013",  "Kaland 2014" , "Kaland 2015" és most már "Kaland 2016" .... alatt a személyes kirándulásos élményképeimet találod, amelyekhez egy-egy leírás is tartozik. Ha a cím alá van húzva, akkor ahhoz már megszületett a leírás és a link odavisz. Ezeknek a meglévő leírásoknak a listáját lehet jobb oldalon  a "A 'Nagykalandok'" panelban is megtalálni.


És az utolsó felső sor....

 ... a "Kastélyok, Templom, Rom, Várak, stb..." a bejegyzéseket téma szerint kategorizálja, hogy érdeklődésednek megfelelően külön-külön is tudj válogatni. És hogy ez még könnyebb legyen, itt már csak egy kép és az ahhoz tartozó link utal az adott bejegyzésre. Plusz itt találhatod a bejegyzéshez tartozó képalbumhoz mutató linket is.Bal oldalon....


 A"Történelmi értékek", "Túrázz itthon" és az "Épített élmények" panelokban a címkék szerint kategorizálva találod meg a bejegyzéseket ( a teljes hosszukkal...) Majd néhány kirándulós kép...diavetítésben. Külső segítséggel sikerült újra életre kelteni!


Egy kirándulós célpont és olvasnivaló ajánlás a részemről... amikor csak eszembe jut mást és mást rakok ki. A "Bejegyzés listák" panelban a bejegyzések címei vannak (linkkel ellátva) kilistázva, hátha így még könnyebben megtalálod azt amit keresel.


A blogom legkeresettebb és legolvasottabb bejegyzése amióta csak működik. A "Hol is?" panelben a megyék szerinti címkék mutatják a bejegyzéseket (szintén a teljes hosszukban). A "Merre is az arra?" panelben a térkép a Wikipédiára visz, ha szeretnél községeknek, megyéknek, azok határainak, tulajdonságainak stb. utána nézni."Látogatók.." - Ha minden igaz, akkor itt lehet látni, hogy hányszor nézték meg a blogom."Az elmúlt hét kedvelt bejegyzései" - Ezt elvileg a rendszer generálja és azt mutatja, hogy melyik bejegyzést olvasták a legtöbbet. Erre egyébként én is kíváncsi leszek!És ha szeretnél az Olvasótáboromhoz tartozni. Akkor itt csatlakozhatsz.


Segítségek túrázáshoz -  1-2 Link, s a térkép alatti kink mindjárt a kedvenc online turistatérképemre visz.


"Inspiráló oldalak" - És mivel én is mások oldalán található információk segítségével jutok el szebbnél szebb helyekre, ezért itt mutatom meg az általam is kedvelt oldalak címét. Nyugodtan használhatod ezeket is, ha kirándulni, túrázni, utazni szeretnél. Nagyon hasznosak tudnak lenni.


"Ezt is látni kell.. avagy térképes ötletbörze" - Ez egy olyan térkép, amit akár Te is tudsz szerkeszteni, és a szerinted fontos látnivalókat Te magad is be tudod jelölni! Remélem, hogy Te is élsz a lehetőséggel, és sok szép, akár kevésbé ismert látnivalót gyűjtünk össze mindannyiunk örömére.
Ha már csak a Wikipédia segíthet...
S ha netalántán fordító kellene....
S az én kis "népmese lógom"....Jobb oldalon....

A "Kereső..." remélem most már működik. Teszteltem, úgy tűnik teszi a dolgát, legalább is az első találatok közt lehozza a keresett szóhoz tartozó bejegyzéseket. Igaz utána többet is mutat, ha itt-ott jelentéktelen sorokban megtalálja azt, de akárcsak a Google-t, kezeld ezt is helyesen.


Néhány kirándulós kép...diavetítésben. Ezek már a legújabb babás kirándulás képei!


A "Legfrissebb olvasnivaló" panelban adok hírt arról, hogy mi is volt a legutolsó bejegyzés... Tudod az időben visszafelé történő bejegyzések miatt nem biztos, hogy észrevennéd, és mivel a 'Nagykalandos' élménybeszámolók nem bejegyzések, ezért jó ha tudod, hogy épp melyik a legújabb.


"Élménytérkép" - Lásd feljebb erről már írtam."Az Én heti kedvencem..." - minden héten (vagy amikor eszembe jut) ajánlok neked egy leírást elolvasásra. A képre kattintva itt megtekintheted azt a bejegyzést, ami nekem éppen a legjobban tetszik a meglévők közül. Ezzel is inspirállak hogy olvasd el azt is :)"Itt megtalálhatsz" -  a G+-os fiókomhoz visz. Itt írhatsz rám, kérdezhetsz, stb...
+ Facebook oldalamra mutató link! + az e-mail címem, ide is bármikor írhatsz!

+ "Kövess e-mail éretesítésben..." - elvileg ha itt regisztrálsz, akkor minden új bejegyzésről email-ben is kapsz értesítést. De úgy vettem észre, hogy tényleg csak az új bejegyzésekről értesít. A régebbi élménybeszámolókat, amiket visszadátumozok, nem veszi figyelembe. Sebaj... újak is lesznek, a régieket meg figyeld a "Legfrissebb olvasnivaló" üzitáblán!


ÚJ, ÚJ, ÚJ !!! A gyermekemmel megélt élményeket külön megcímkézve, itt könnyedén megtalálhatod. Csak klikk és már mutatja is hogy mennyi kalandom volt a babámmal, totyogósommal, kisgyerekemmel, nagy gyerekemmel. Legalább is remélem, hogy még akkor is lesznek élmények és bejegyzések.A "Blogarchívum": Itt minden egyes bejegyzést megtalálhatsz. Időrendbe szedve, kb. úgy, ahogy és amikor azt én is megéltem.


"A 'Nagykalandok'"  - Lásd feljebb erről már írtam."Hasznos gondolatok" , azaz a "HelpDesk" - Lásd feljebb erről már írtam.


"Gyűjteményeim..." - Itt találod a várak, templomromok listáit.

Alatta pedig külön kihelyeztem az ehhez tartozó térképet, hogy még hamarabb és könnyebben meg tud nézni, hogy milyen látnivalót hol találsz!"Mo. történelmi értékei" - ezen a térképen láthatod a lehető legtöbb vár, templomrom látnivalót egy térképen jelölve.


ÚJ, ÚJ, ÚJ, !!! "Érmevadászat" alatt egy kis leírás és a térkép, hogy hol milyen emlékérmékre tettem szert. Hátha érdekel, hátha kedvet kapsz...


"Legkedveltebbek az elmúlt hónapban" - Az elmúlt hónap legolvasottabb bejegyzéseit mutatja.  Ezt elvileg a rendszer generálja és azt mutatja, hogy melyik bejegyzést olvasták a legtöbbet. Erre is kíváncsi leszek!Remélem ezzel a leírással is segítettem, hogy megérts a oldal felépítését, és hogy lásd, hogy annyira nem bonyolult, csak több oldalról megközelítve is meg tudod találni az olvasni kívánt leírást.
Kívánok Neked jó böngészést és olvasást. És ha érdekel az oldalam, és a személyes élményeimnek a története, akkor tarts velem a jövőben is, és fedezzük fel együtt Magyarország látnivalóit.


Üdv. Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése