Élménytérképem !!!

2018. augusztus 8., szerda

Balatonvilágos - Panoráma Kilátó

Balatonvilágos - Panoráma Kilátó
Balatonvilágos környékén nyaraltunk, s egyik utazásunk során úgy gondoltam, hogy megnézhetnénk, hogy milyen az a balatonvilágosi kilátó. Kíváncsi voltam, mert azért így a Balaton ezen részén nem igazán vannak magaslatok, amik kilátás is nyújthatnának, úgyhogy nagyon érdekelt.
A google térképen megkerestem, ráböktem és a GPS már vitt is, amerre jónak látta. Úgy vettem észre, hogy két irányból is meg lehet közelíteni. Minket hátulról vezetett oda. Így elsőre fel se tűnt, hogy van egy szépen kialakított parkoló rész is. Az autót egy kicsit hátrébb parkoltam le. S ahogy előre gyalogoltunk, akkor láttam, hogy milyen szépen térkövezett parkoló terület várja az érdeklődőket.

Hát igen... jöhettünk volna erről is... de a térképes segítségem nem így döntött. :( Pedig akkor mindjárt a csodaszép látvány tárult volna elénk.
Még hozzá ez! Maga a kilátó hely! Mert hogy itt ez a kilátó. Maga a terület adta adottság nyújtja a lenyűgöző kilátást az erre járóknak.
Még jó hogy egy kicsit körbesétáltunk, és megtaláltuk. 
Egészen különleges kilátó... kilátó is meg nem is... és mégis... fantasztikus a természeti adottsága és a nagyon szépen megcsinálták a kilátás megcsodálására alkalmas területet.
Balatonvilágoson, a Magasparton lévő kilátópont nem egy hagyományos megépített kilátó, hanem a talajszintről csodálhatjuk a Balaton keleti medencéjét, a Bakony hegyeit, a fantasztikus balatoni panorámát.
Innen csodálatos kilátás nyílt a Balatonra.... 180 fokos szögben!
Csak néztünk jobbra... 


...néztünk balra...
És nem győztünk betelni a látvánnyal.
A Magaspart mentén hosszan elnyúló sétányon pedig séta közben lehet tovább csodálni a lenyűgöző kilátást.
Végig is sétáltunk rajta.
Közben meg meg álltunk és csak csodáltuk...


A sétány pedig erre a füves területre vezetett. Itt is egy kicsit elálldogáltunk, nézelődtünk...
Nem lehetett betelni a látvánnyal.
Úgy tűnt, hogy biciklisek is előszeretettel veszik erre az irányt. S még meg is lehet pihenni.
Csodaszép kilátás volt... szabadon... könnyedén... ingyen!... és több pontról is újra és újra megcsodálható lenyűgöző Balatoni látkép!
Ez szupi hely volt! Aki erre járna, csak ajánlani tudom a helyet... no meg a csodálatos kilátás megtekintését!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése