Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

'Használati útmutató'

Kedves Olvasó!

Csak pár röpke gondolat, hogy mit is találhatsz az oldalamon.


A nagy tudatos utazási vágy és a lehetőségek pár éve találták meg az életem....ezért igyekeztem azokat a röpke élményeket is visszamenőleg leírni és megmutatni neked amikben akkor részem volt.

A 'hatalmas' adatfeldolgozás sok időt vesz igénybe, ezért nézd el nekem, hogy csak lassan és fokozatosan fog bővülni az oldal (sok hosszú hónapot igénybe vesz még ez a munka, mire azt mondhatom, hogy naprakész az oldal). Először a legfrissebbekkel kezdem és ahogy lesz időm haladok visszafelé is. Addig is megosztottam már veled a kirándulások élményképeit. És ha egyelőre még nem találsz élménybeszámolókat (ha a címe aláhúzva, akkor a link az élménybeszámolót nyitja), akkor se keseredj el....rajta vagyok az ügyön. A folyamatos 'bővülést' és hogy mi a legfrissebb információ, azt a "Legfrissebb olvasnivaló" címszó alatt találod. (Mivel időben visszafelé haladok a feldolgozással, és hogy lásd, hogy nem csalok, a bejegyzéseket ennek megfelelően igyekszem visszadátumozni. Így a legújabb bejegyzések a múltbéli eseményekről nem elől, hanem hátrasorolva keresendők. A Blogarchívum segít, ahogy majd én is jelzem, hogy mikor mi az új olvasnivaló.)

Remélem, hogy az oldal felépítése könnyűvé és izgalmassá teszi számodra az olvasást és böngészést. 

Egyrészről személyes élménybeszámolóm olvashatod a 'Nagykalandok' és a 'Kalandok<év>' fülek alatt (Minden év utazásait külön fülre tettem...hátha így szimpibb a megjelenítés, mint ömlesztve.). Gondoltam tán érdekelne, hogy hogyan is éltem és néztem meg rövid időn belül akár több látnivalót is. És talán Te is kedvet kapsz egy-két kalandosabb utazásra.
És itt szeretném megemlíteni, hogy az egy-egy ilyen kiránduláshoz tartozó montázs-képek az én személyes kirándulási emlékképeim (vagyis kizárólag az én tulajdonomat képezik!!!), ezért kérlek, hogy azokkal bánj tisztelettel!!!

Másrészről igyekeztem minden egyes látnivalót külön-külön is feltüntetni, és azokhoz egy-egy röpke leírást is tenni. És ezekhez töltöttem fel még több képet!, hogy részletesebben is lásd, amit én láttam. (Nézd el nekem, hogy nem minden kép profi fotós minőségű. Egyrészről néha elég nehéz kitartani a gépet :) , másrészről tudjuk, hogy fény nélkül nincs fénykép, csak homályosság. Harmadrész abban a tempóban,... és főleg menet közben klikkelgetni.... nem mindig eredményez tökéletes képeket. Amik talán nem is kellenek, hiszen a lényeg, hogy egy élményt, egy érzést adjanak vissza, az adott helyszín természetes valójában). Szóval azokat a képeket és élményeket akár külön-külön is megnézheted, azokra bármikor kíváncsiság szerint rá tudsz keresni, és külön csak azt jobban meg tudod nézni. Ezeket látod a bal oldalon kategóriába sorolva, ahol érdeklődésednek megfelelően kutakodhatsz. Utólagosan több egyéb kategorizálást is készítettem Neked, hogy a leírásokat a legáttekinthetőbb formában mutassa neked és ne fél napig kellejen böngészned, ha valamit konkrétan keresel. És persze ezeket az élményeket jelöltem a Térképen is! A jelölőpontokkal ellátott térképen!!! Úgyhogy, ha netalántán vizuálisan jobban menne....akkor nyugodtan használd a térképet és ha ott tetszik valami, akkor a link úgyis visszahoz ide! :) (AJÁNLOM, hogy a 'link megnyitása másik lapon'-t válaszd, így nem fog erre az oldalra rányitni és egyszerre tudod mind a kettőt szemlélni :) )

A megyés térképet viszont nem azért raktam ki. Gondoltam jó ötlet lehet, hogy ha szeretnél itt-ott kis országuk kis megyéinek tulajdonságaival jobban képbe lenni, tájékozódni, községekről és egyéb információkról. És mi más is lenne erre jobban alkalmas, mint a Wikipédia! A térkép alatt található link oda fog vinni (AJÁNLOM, hogy a 'link megnyitása másik lapon'-t válaszd, így nem fog erre az oldalra rányitni és egyszerre tudod mind a kettőt szemlélni :) )

A leírásokkal kapcsolatban szeretném itt elmondani, hogy elég sok helyesírási hibát vehetsz majd észre, kérlek ezen ne akadj fenn, legyél kreatív és találd ki, hogy mit üthettem el. Sajnos a gépem nem magyar billentyűs, másrészről iszonyat gyorsan pötyögök, hogy minél több élménybeszámolót oszthassak meg veled, harmadrészt a lassan centiméterekben mérhető hosszúságú szépséges szép körmeim nem mindig találják el a megfelelő billentyűket. Úgyhogy nem kritizálni, hanem örülni annak, ami van! :)

Igyekeztem mindenre gondolni....már amennyire ment. Ha van bármi észrevételed, akkor szívesen várom, és bármikor megírhatod nekem. Lásd : "Itt megtalálhatsz..."

És persze azt is jelezheted, ha úgy érzed, hogy bármi jogelleneset követtem el. :)

Szeretném elmondani Neked, hogy a Blogban szinte majdnem csak az általam készített képeimet találod.... Majdnem...... Mert ugye ez így nem feltétlen igaz, hiszen nincsenek szárnyaim és pénzem sem repülőre, hogy madártávlatból csináljak csodálatos képeket egy-egy nagyobb látnivalóról. Ezért én is élek a Google adta csodálatos lehetőséggel, hogy felhasználjam a más által a nyilvánosság számára közzétett képeket....persze csak azért, hogy a lehető legjobban mutathassam meg Neked, amit szeretnék.
Ugyanez igaz a térképes segítségre is...ott is a már Google térképbe mások által feltöltött képeket használtam....(A jelenlegi túl nagy lemaradásaim tekintetében ez tűnt most a leghatékonyabbnak.)
Az Én képeimet viszont akár külön is megtekintheted, a felső sor kategóriáiban, az 'Itt elég ha nézel... avagy képalbum" link alatt. (Meglehet, hogy egy két leíráshoz tartozó képalbum sokkal több képet tartalmaz, mint amit az adott leírásban kiraktam. Úgyhogy akik szeretik a sok képet, annak ezt is ajánlom.)

Mivel nem büszkélkedhetek félelmetesen jó történelmi tudással, ezért kérlek azt se vedd zokon, hogy egy-egy látnivalóhoz más oldalakról veszek leírásokat, a 'jó öreg' ctrlC-ctrlV módszerrel. Talán ez a mai 21. században az internet hatalmas végtelenségét tekintve, továbbá, hogy könnyen másolhatóak ezek az információk, s mások is nyilvánvalóan ezzel élnek, remélem, hogy engem sem kövezel meg. Ezeket az információkat dőlt betűvel írottan fogod majd látni, ezzel is jelezve, hogy mi az amit 'kölcsön vettem'. :)
S ha úgy érzed, hogy Tőled 'loptam', akkor kérlek jelezd, és én feltüntetem, hogy a Te tulajdonodat képezi, amit utána majd akár reklámként is vehetsz. Így pedig nem hiszem, hogy találhatsz kifogásolnivalót, hogy azzal az információval gazdálkodok én is.

Remélem, hogy ezek ellenére tetszik a blogom.. Hozzászólásodat, véleményedet ( persze csak ha nem túl leminősítő és bántó!) szívesen fogadom.


Üdv. Kinga

1 megjegyzés: