Élménytérképem !!!

2018. június 8., péntek

Egy nap romkertek bűvöletében

Romkert itt és romkert ott

Egy újabb kirándulás a "kellemest a hasznossal" elv alapján. Székesfehérvár felé akadt dolgunk, s ha már ott voltunk, és időnk is engedte, akkor miért ne kirándultunk volna egy kicsit. Örültem, hogy úgy alakult ahogy, mert hogy már nagyon régóta szerettem volna elkirándulni Tácra is. És így hogy még Székesfehérváron is tudtunk egy kis időt eltölteni.... jó kis nap volt.

Szóval dolgunk Székesfehérvárra vitt. Miután mindent elintéztünk még elég sok időnk maradt nézelődni a délután során.
Mivel pont délidőben végeztünk, ezért az ebéd nem maradhatott ki... de csak valami gyorsat. Így hát elmentünk Mekizni egyet. Most evett Emili babám először Mekiben, persze nem mekis kaját, hanem a saját bébipapiját. De jó volt, kényelmesen ebédeltünk egyet mi is, és a baba is. Majd egy kicsit irány a belváros. Megkerestük és megnéztük azt a hatalmas bevásárló központot, amiben a 'cipőkánaán' is van. Egy kis shopping, s még mindig jók voltunk időben. S nagyon közel voltunk az egyik nevezetes székesfehérvári látnivalóhoz, a Középkori romkerthez. S ha már ott voltunk, és pont ott... akkor szerettem volna végre egyszer közelebbről is megnézni az a romkertet. S bár szinte az egész látható a mellette elvezető sétányról, de mégis úgy éreztem, hogy egyszer be kell menni és meg kell nézni rendesen ezt a romkertet. S úgy éreztem, hogy most jött el az ideje. Úgyhogy be is mentünk, s megnéztük hogy milyen, ha nem csak távolról szemléli az ember. Külön bejegyzés a látottakról, KLIKK IDE.
Utána még egy gyors fagyi, ha már meleg is van, meg a központban is vagyunk.
Majd irány a hőn áhított táci látnivaló, a Gorsium. Már mióta szeretném megnézni. Már mióta várom, hogy láthassam. És ma végre eljött az idő. Bár elég későn értünk oda, de még pont belefértünk a nyitvatartási időbe. Szépen lassan körbe sétáltuk az egész hatalmas nagy területet. Nagyon különleges és egyedi látnivaló.... és itt van Magyarországon! Örülök, hogy végre személyesen is láthattam.
Zárásig sikerült végigjárnunk az egész terültet. Különleges élmény és látnivaló volt egy különleges helyen, amit látni kell, ha másképp nem hát így, KLIKK IDE és ízelítőt kaphatsz Te is.

Én örülök, hogy eljutottunk oda.  No meg hogy ilyen tartalmas, új látnivalókat nyújtó utazásunk volt megint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése