Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2018. június 17., vasárnap

Bonyhád - Termálfürdő

Bonyhádi Termálfürdő
Végre jó idő volt a hétvégén, olyan igazi nyári idő. És mivel még egyszer se voltunk idén strandolni, épp eljött az ideje. Gondoltam, hogy a babámmal egy kisebb stranddal kezdünk. S mivel még én sem láttam a bonyhádi strandot, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az első strandolási helyszín.
S bár nem tartott sokáig, de jó kis élmény volt. No meg felmértük a bonyhádi strand nyújtotta lehetőségeket.
Bonyhádon nagyon könnyen megtalálható. Egyszerűen a Lild-Aldi-benzinkút hármast kell keresni a 6-os főút mellett. A pontos cím Bonyhád, Deák Ferenc u. 10, 7150. S két irányból is meg lehet közelíteni a fürdő bejáratát.
A fürdő előtt egy kisebb parkoló is található.... egyelőre ingyenes. S tán úgy is marad... mert aki nem tud a fürdő parkolójába állni, annak a mellette lévő Aldi parkoló is megfelelő lesz. Úgyhogy parkolás terén nincs hiány.
A fürdő bejárata...
Ahogy oldalt bemennénk, mindjárt ott a recepció. Az árak nagyon barátságosak. A honlapon meg is tekinthető minden szükséges információ - KLIKK IDE.
Széles sétány vezetett befelé.
És már az elején jól átlátható a medencékig nyúló terület. Hallottam, hogy szép nyitott a terület, és hogy árnyékot adó fát sem kell nagyon keresni. Még fiatal ez a fürdőhely... s nyilván a fáknak idő kell mire nagyra nőnek.. úgyhogy résen kell lenni az árnyék keresésben.
Bár itt-ott találni nádastetős fix napernyőket. S meglehet, hogy a strandolás nem az árnyékban ülésről szól... de azért hasznos és szinte már szükséges az érzékeny bőrűeknek és a babáknak is, mint ahogy mi is azok voltunk :)
Úgyhogy gyorsan körülnéztünk, és már kerestük is az árnyékot.
Egy olyan fix ernyő nyújtotta árnyékhelyre kéretőztünk be. Babával muszáj... valahol el kell látni... pelus csere meg hasonlók :)
A strand egyik szélénél láttam egy épületet, ahol az átöltözésre, toalettezésre lehetőség van.
Az épület felől kitekintve... látható, hogy valóban nem nagy a strand. Ott a távolban már a parkoló dereng.
Itt a gyerekmedence.
Ezért jöttünk.. hogy kipróbáljuk, hogy itt milyen a gyerekmedence és miként tud a babám pancsolni.
Hááát.... nem az igazi az 1 éves kor alatti babának.  A víz magassága 15-20 cm, és az egy kicsit magas volt még nekünk. Ülés és állás híján Emike inkább még csak feküdni tud a vízben, de itt sajnos nem ment.
Egy kis segítséggel pancsiztunk, de nem sokáig, mert így nem volt az igazi.
Úgyhogy elmentünk megnézni a többi medencét. Felmértük a strand többi részét.
A gyerekmedence mellett van a másik jó nagy medence.
Sőőőt...szinte mondható, hogy ez az egy nagy medence van.
Viszont ez egy szuper medence... amolyan all-in... minden beleraktak, amit csak lehetett. Van sodrony... zubogók.. közepes vízmagasság, alacsonyabb napozós fekvős rész, s még a mély-víz élményét is belecsempészték.
No meg a csúszda is ebbe a nagy medencébe torkollik.
És egy kis melegebb vizes medence is van... trükkös megoldással... olyan mintha a nagy medence része lenne. De azért mégis különálló medence... úgyhogy nem csak az az egy van :) Sajna mi babával nem tudtuk a melegebb vizest most megnézni, de majd talán egyszer .
Hátrébb pedig egy jó nagy pálya... Nem sok helyen láttam még, hogy labdajátékokhoz megfelelő pálya is lenne a strandon... és homokos ?!?
De minket most inkább csak a medence és fürdés érdekelt.
S mivel a gyerekmedence valahogy sehogy se volt optimális... irány a nagy medence!
Úszógumival itt sokkal jobban elvoltunk, mint a gyerekmedencében.
Emili is élvezte... :) 
S ha már nagy vízben voltunk... egy kicsit az úszást is gyakoroltuk.
De csak kicsit... mert a vízen lebegés most sokkal jobb volt.
A torna és játék után pihenés. Késő délután meg már az árnyék sem kellett. Egy kicsit játszottunk, pihentünk... megszáradtunk. És most ennyi volt a strandolás, s tán elég is volt elsőre.
Ilyen pici strandon... s így hogy babával kevesebb a lehetőség... nem maradtunk sokáig. Talán majd ha Emili nagyobb lesz, és a csúszdát is kipróbálhatjuk... no meg a melegvizes medencét is megnézhetjük közelebbről. De jó volt, főleg, hogy láttuk, hogy a bonyhádi strandfürdő esetében mire is számíthatunk. Ha még nem voltál... vagy szerinted is jó ez a kis strand...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése