Élménytérképem !!!

2018. június 17., vasárnap

Bonyhád - Termálfürdő

Bonyhádi Termálfürdő
Végre jó idő volt a hétvégén, olyan igazi nyári idő. És mivel még egyszer se voltunk idén strandolni, épp eljött az ideje. Gondoltam, hogy a babámmal egy kisebb stranddal kezdünk. S mivel még én sem láttam a bonyhádi strandot, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az első strandolási helyszín.
S bár nem tartott sokáig, de jó kis élmény volt. No meg felmértük a bonyhádi strand nyújtotta lehetőségeket.
Bonyhádon nagyon könnyen megtalálható. Egyszerűen a Lild-Aldi-benzinkút hármast kell keresni a 6-os főút mellett. A pontos cím Bonyhád, Deák Ferenc u. 10, 7150. S két irányból is meg lehet közelíteni a fürdő bejáratát.
A fürdő előtt egy kisebb parkoló is található.... egyelőre ingyenes. S tán úgy is marad... mert aki nem tud a fürdő parkolójába állni, annak a mellette lévő Aldi parkoló is megfelelő lesz. Úgyhogy parkolás terén nincs hiány.
A fürdő bejárata...
Ahogy oldalt bemennénk, mindjárt ott a recepció. Az árak nagyon barátságosak. A honlapon meg is tekinthető minden szükséges információ - KLIKK IDE.
Széles sétány vezetett befelé.
És már az elején jól átlátható a medencékig nyúló terület. Hallottam, hogy szép nyitott a terület, és hogy árnyékot adó fát sem kell nagyon keresni. Még fiatal ez a fürdőhely... s nyilván a fáknak idő kell mire nagyra nőnek.. úgyhogy résen kell lenni az árnyék keresésben.
Bár itt-ott találni nádastetős fix napernyőket. S meglehet, hogy a strandolás nem az árnyékban ülésről szól... de azért hasznos és szinte már szükséges az érzékeny bőrűeknek és a babáknak is, mint ahogy mi is azok voltunk :)
Úgyhogy gyorsan körülnéztünk, és már kerestük is az árnyékot.
Egy olyan fix ernyő nyújtotta árnyékhelyre kéretőztünk be. Babával muszáj... valahol el kell látni... pelus csere meg hasonlók :)
A strand egyik szélénél láttam egy épületet, ahol az átöltözésre, toalettezésre lehetőség van.
Az épület felől kitekintve... látható, hogy valóban nem nagy a strand. Ott a távolban már a parkoló dereng.
Itt a gyerekmedence.
Ezért jöttünk.. hogy kipróbáljuk, hogy itt milyen a gyerekmedence és miként tud a babám pancsolni.
Hááát.... nem az igazi az 1 éves kor alatti babának.  A víz magassága 15-20 cm, és az egy kicsit magas volt még nekünk. Ülés és állás híján Emike inkább még csak feküdni tud a vízben, de itt sajnos nem ment.
Egy kis segítséggel pancsiztunk, de nem sokáig, mert így nem volt az igazi.
Úgyhogy elmentünk megnézni a többi medencét. Felmértük a strand többi részét.
A gyerekmedence mellett van a másik jó nagy medence.
Sőőőt...szinte mondható, hogy ez az egy nagy medence van.
Viszont ez egy szuper medence... amolyan all-in... minden beleraktak, amit csak lehetett. Van sodrony... zubogók.. közepes vízmagasság, alacsonyabb napozós fekvős rész, s még a mély-víz élményét is belecsempészték.
No meg a csúszda is ebbe a nagy medencébe torkollik.
És egy kis melegebb vizes medence is van... trükkös megoldással... olyan mintha a nagy medence része lenne. De azért mégis különálló medence... úgyhogy nem csak az az egy van :) Sajna mi babával nem tudtuk a melegebb vizest most megnézni, de majd talán egyszer .
Hátrébb pedig egy jó nagy pálya... Nem sok helyen láttam még, hogy labdajátékokhoz megfelelő pálya is lenne a strandon... és homokos ?!?
De minket most inkább csak a medence és fürdés érdekelt.
S mivel a gyerekmedence valahogy sehogy se volt optimális... irány a nagy medence!
Úszógumival itt sokkal jobban elvoltunk, mint a gyerekmedencében.
Emili is élvezte... :) 
S ha már nagy vízben voltunk... egy kicsit az úszást is gyakoroltuk.
De csak kicsit... mert a vízen lebegés most sokkal jobb volt.
A torna és játék után pihenés. Késő délután meg már az árnyék sem kellett. Egy kicsit játszottunk, pihentünk... megszáradtunk. És most ennyi volt a strandolás, s tán elég is volt elsőre.
Ilyen pici strandon... s így hogy babával kevesebb a lehetőség... nem maradtunk sokáig. Talán majd ha Emili nagyobb lesz, és a csúszdát is kipróbálhatjuk... no meg a melegvizes medencét is megnézhetjük közelebbről. De jó volt, főleg, hogy láttuk, hogy a bonyhádi strandfürdő esetében mire is számíthatunk. Ha még nem voltál... vagy szerinted is jó ez a kis strand...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése