Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2015. augusztus 9., vasárnap

Velence - Szabad strand

Velence - Szabad strand
A Velencei-tónál töltött sátrazós hétvégénken a kastélykereső utunkon fedeztük fel azt, hogy Velence központjában milyen fantasztikus szabad strand van! Hát persze hogy elterveztük, hogy akkor ide is eljövünk egy kicsit strandolni.
És milyen jól tettük! Ilyen szuper strandot élő tó mellett még nem láttam!  A Velencei-tó Pest felé néző végét egy mediterrán hangulatú homokos tengerparttá varázsolták. A part valóban homokos volt - nem fehér, de homokos!
Igaz így fákat nem lehetett találni, de mindenki megoldotta, ahogy tudta.
Persze aki gyors volt, annak némi pénz ellenében bérelhető napernyőt is tudtak adni... nyugágyastól. 

Úgyhogy itt inkább csak az lehetett a kérdés, hogy ki miből tud és akar gazdálkodni. Hát nem szuper? Tényleg olyan mintha valami tengerpart lenne - gyilkos hullámok nélkül. 
Térkövezett sétányok...

...de még térkövezett napozóstégek is voltak! Ki mire vágyott.... homokra, vagy betonra...

Meglátni és megszeretni, mondják... no ez a strand olyan volt. Úgy örültem, hogy fürdőzésre is jutott időnk, kár lett volna kihagyni. 
Nem mondom, hogy a víz az más, vagy szebb és jobb. Pont olyan mint a Balaton vize, csak kisebben. Talán pont ezért is legalább olyan jó mint a Balaton. Mert a vizét és élményeit már ismerjük.
És ez a homokos part! Fantasztikus! Persze nem tudták 100%-as megcsinálni olyanra, mint egy tengerpart... a Balaton partjáról már ismerős köves partoldal itt is adott volt. De voltak olyan vízbe vezető utak is, ahol tényleg a homokos part vitt befelé.

És persze ellátmányért sem kellett aggódni. Ott a háttérben az a szép nagy épület a Velence korzó. 


Egy afféle mini pláza.... sétánnyal, boltokkal , vendéglátó helyiségekkel.Hááát.... lenyűgözött, hogy milyen épületet építettek ide.  Nagy is... jól is néz ki... és nem csak a strandolóknak... hanem igazából minden csak úgy erre járó pihenő embernek, no meg a városiaknak is. Tényleg olyan érzés volt itt sétálni, mintha nem is itthon lettünk volna, hanem valahol délebbre. 


Fürdőzőknek még értékmegőrzőt is nyújtottak, persze pénzbeli ellenszolgáltatás fejében.
És hát persze, hogy mi is mindent kipróbáltunk. Sétáltunk a Korzó mellett és az épületet belülről is megnéztük.
Fürödtünk is... napoztunk is...
A hattyúkkal is barátkoztam :)
Mert hogy azok csak úgy úszkáltak ott a parton a fürdőző emberek között.
De tényleg....
Ettünk is, ittunk is..  élveztük a strand adta lehetőségeket. 
S tán még egy kicsit többet is. Szabolcs fedezte fel, hogy itt még csónakot is lehet bérelni egy hajókázás erejéig. Nem olcsó mulatság...
.... de Szabolcs annyira szerette volna kipróbálni... de annyira.... Úgy tekintettem erre, hogy akkor itteni strandolásunkban ez lesz a bónusz.... a szuperextrabónusz.
És hogy milyen jó volt!
Amilyen bonyolultnak tűnik, olyan egyszerű volt a tavon csónakázni.
Szuper volt! Nagyon örülök, hogy mégis csak kipróbáltuk. Az élmény, amivel gazdagabbak lettünk, egy életre szól.
Persze bátrabbaknak és extrém sportot kedvelőknek is volt miből választaniuk.
Csodálatos volt az itt töltött idő!
Remélem, hogy lesz még lehetőségem a jövőben ide visszatérni, mert nagyon tetszett. Mindenkinek, aki szereti a magyar szabad strandokat, csak ajánlani tudom! 


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése