Élménytérképem !!!

2015. augusztus 9., vasárnap

Velence - Velencei Vízi Vár

Velencei Vízi Vár
A Velencei-tónál töltött hétvégén a tavat megkerülve indultunk haza. S mivel volt még egy kis időnk, ezért úgy gondoltuk, ha találunk még egy szép strandot, akkor ott is megállunk csobbanni egyet. S mielőtt a Ország út nevű út elvitt volna minket távolabbra a tótól egy nagyon szép strandot találtunk.
A VVV strand (nem összekeverendő semmilyen tévés műsorral :), avagy a Velencei Vízi Vár nevű strand a Velencei-tó északi partján található. Szép nagy tábla és egyértelmű kerítés + recepció fogadott minket. Egy belépős strand (de legalább a parkolásért nem kellett fizetni).
Így viszont annál szebb és jobb volt. Rendezett, kiépített... boltok, kajáldák, rendes toalett....


...és még házirend is! No  meg napi jelentés a vízhőfokról! Itt a belépőért tényleg kap is valamit az ember. 
A rendezett, gondozott strandról nem is beszélve.
És jó sok zöld terület!
Zuhanyzó és még öltözőfülke is... és még dizájnos is...

Tetszett is ez a strand... 
Valahol középtájt telepedtünk le. S mindjárt csobbantunk is egyet.
Valóban kellemes volt a víz ottjártunkkor... és mély is! Na jó nem mindenhol... de gyorsan mélyül és ezért itt jobb ha tud úszni az ember.
A mélyvíz és a kevés úszkáló ember adta a lehetőséget, hogy úszkálás helyett a matracon henyélve sodródjunk a vízen. Nagyon jó volt, de azért vigyázni kell ezzel... a matraccal sodródás és a szunyálás nem kompatibilis... főleg a tűző napon. Legalább is mi rájöttünk, hogy vigyázni kell, amikor a manuális lehorgonyzásunk az egyik bójánál eloldódott - magyarul Szabolcs bóbiskolás közben elengedte a bóját - és már csak akkor vettük észre, hogy nagyon máshol vagyunk, amikor feltápászkodtam, mert elzsibbadt a kezem. Szóval vigyázni kell, mert annyira nem gyors a vízimentő sem.
Pedig volt... a kép szélén az a házikó volt a vízi-mentők rezidenciája.
És amikor épp nem úszkáltunk vagy sodródtunk, akkor arra hátrafelé is elnéztünk.
És bizony jól láttam.. egy csúszda is van a strand legvégében.
És ami még ennél is jobb... homokos part! A gyerekeknek csináltak egy lassan mélyülő homokos partot! Dejó!
Nem volt pofán leülni homokvárat építeni, de örömmel nyugtáztam, hogy itt lehet akár olyat is csinálni. Ideális kisgyerekes családoknak!
Ahogy az egész strand az... nagyon családbarát. Szép is, kulturált is... van itt minden ami egy jó strandoláshoz kell (az árnyákot leszámítva... mert azt azért itt is keresni kellett, de rendesen)
Úgyhogy egy kicsit úszkáltunk.. egy kicsit matracoztunk... egy kicsit napoztunk és sétáltunk, és már el is telt a délutából erre szánt idő.
S bár nem tudtuk a strand szépségeit maximálisan kiélvezni, de örülök, hogy betértünk és láthattam, hogy ilyen is van a Velencei-tónál. Az pedig már csak hab a tortán, hogy nem csak ez az egy szuper strand van a tó partja mentén. Ha még nem láttad a másik strandról szóló bejegyezést, akkor KLIKK IDE.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése