Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2017. február 4., szombat

Drávacsehi - Református templomrom

Drávacsehi - Református templomrom
Harkány felé jártunk, és ha már időnk engedte és megnéztük Drávapalkonyában a templomromot (ami már nem is volt igazából rom), akkor a Drávacsehiben található másik templomromot is megkerestük. Ez legalább tényleg rom volt.
Drávapalkonya után alig pár kilométer és már ott is voltunk Drávacsehinél.
Itt kerestük volna azt a templomromot, amit a Mo. történelmi látnivalók térképre - ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE - felvettem. A térkép nagy segítség volt, hogy hamar meg is találjuk.
Egy kanyar, két kanyar - mondjuk nagyon nincs is ott más utca, úgyhogy még eltéveszteni sem lehet - csak ezt az aranyos tornyocskát kell keresni. Ugyanis itt vannak a romok is.
1944-ben lebombázták. Az azóta eltelt 62 év alatt nem épült új.

A romok még jól láthatóan mutatják a régi épület falvonulatait.
Itt-ott épp hogy kikandikálnak a földből néhány kőbucka. Máshol majd derékmagasságig ér még a rom fala.A református templom háborús romjai helyén egy harangláb épült (a helyi katolikusoknak is szolgál). 
A harangláb csúcsán az érdekesen egyesített csillag és kereszt.
Láthatóan egész nagy területet ölelt fel anno a templom, legalább is a jelenlegi harangláb méretéhez viszonyítva.
Sajnálatos, hogy a háborúk ilyen szőrnyű nyomot hagytak épületeinkben és életünkben.


Kirándulóknak, romkeresőknek.... ha érdekel....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése