Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2017. május 1., hétfő

Visegrád - Görgey-vadászkastély

Visegrád - Görgey-vadászkastély

Visegrádi kirándulásunk során a kastélyokat sem hagytuk ki. Ha minden igaz, akkor a főút melletti Vár Hotel Kastélyszálló a régi Görgey-kastély épülete. S mivel így is úgy is elsétáltunk nézelődés közben az épület előtt, ezért megörökítettem.
Az épületet hamar fel lehet ismerni jellegzetes formájáról és színéről. Ahogy a városban a főút mentén sétáltunk mindjárt fel is tűnt.
A kastély a Visegrád, Fő u. 9, 2025 cím alatt található meg. De mondom.. a főútról azonnal érszrevehető. A város Salamon-toronyhoz közelebbi felén található.
Nagyon szép kis kastély lehetett.... és persze most is az. Nekem nagyon tetszik. És a dunai kilátás sem lehet semmi. 
Budapesttől 30 km-re, a Dunakanyar legszebb részén, a visegrádi vár tövében és a Salamon-torony szomszédságában, közvetlenül a Duna partján található a VÁR HOTEL Kastélyszálló, mely épület egykor Görgey Artúr vadászkastélya volt. 
A Vár Hotel Kastélyszálló Görgey Artúr 1848-as honvédtábornok lakhelye volt. Az agg tábornok visszavonultságában 70 évesen megtanult angolul és filozófiai művek tanulmányozásával, valamint kertészkedéssel töltötte idejét. Kedvenc pihenőhelye pedig a kastély kertje volt, ahol az öreg vadgesztenyék alól szemlélhette a Dunát és a marosi hegyeket. A legendás hadvezér 98 éves koráig élt e falak között.
Tulajdonosaink évek óta ápolják, dédelgetik álmaikat, hogy e csodálatos kastély megőrizze értékét és átadják minden idelátogató vendégnek. A kastélyszálloda 1999-ben nyílt meg, 20 db igényesen kialakított, zuhanyzós, részben minibárral, telefonnal és színes televízióval felszerelt kényelmes szobával, étteremmel, drinkbárral.
Mivel a kastély a domboldal elé épült, ezért kertje nem nagy és az épület látványa is leginkább előlről érdekes. Ha érdekes és átsuhannál Visegrádon...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése