Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

Bemutatkozás


Kedves Olvasó!

Üdvözöllek az oldalamon!


Ez a blog 2014-ben azért jött létre, hogy megoszthassam veled is, hogy Magyarországon is rengeteg élmény és kaland vár rád! Nem kell messzire menni a világban, mert idehaza is rengeteg látnivaló és élmény vár, csak járj nyitott szemmel és füllel, s meglátod, hogy mennyi szép és izgalmas dolog vesz körül Téged is.

Ez vagyok Én... Lőrinc Kinga...Tolna megyéből..... Kéty községéből....

Én sem voltam mindig nagy 'utazó'. Életem első 30 évében oly keveset láttam a világból. S arra az elenyésző pár kirándulásra pedig már nem emlékszem. A fényképek, emlékképek csak homályos, fakó emlékeket mutatnak. Tán emiatt, tán nem, de hatalmas utazási vágy jött rám. Úgy éreztem és érzem most is, hogy látnom kell a világot. És ha nem is telik távoli nagy utazásokra, akkor itthon, Magyarországon is annyi minden vár rám....És rád is!

A kirándulások előtt a tervezéshez és a látnivalókkal való ismerkedéshez én is az internet csodálatos segítségét veszem igénybe. De sajnos a mai napig nem találtam olyan oldalt, ahol válogatás nélkül mindenféle érdekes látnivaló egy helyen megtalálható lenne. Vannak oldalak csak várakról, vagy csak kastélyokról, vagy csak túrákról, vagy specifikusan csak egy-egy tájegységről. És hidd el nekem, hogy a böngészés sok időbe kerül és még akkor sem talál meg az ember minden látnivalót a kiszemelt helyszínen (nem egyszer elmentünk érdekes dolgok mellett, mert előtte valahogy a netes böngészés során nem szúrt szemet). 

Úgyhogy ez volt a másik fő ok, hogy készítsek egy olyan oldalt, ahol mindenféle és fajta látnivalóról, élményről egy helyen olvashatsz, és érdeklődésednek megfelelően keresgélhetsz. Nem kifejezetten a történelmi, földrajzi, néprajzi, természeti stb. szempont szerint szeretném neked megmutatni ezeket, hanem inkább úgy, hogy milyen az élményt átélni és megélni. Személyes élménybeszámolóval és sok-sok képpel mutatom meg, hogy milyen is megélni egy-egy kirándulást, látnivalót. Tán emiatt is, és hogy lásd, hogy ott voltam, a sok-sok képen ott virítok. Remélem, hogy ez nem veszi el a kedved, hanem annál nagyobb kedvet ébreszt Benned, hogy Te is megnézd és átéld azok, amiket én is.

Tudom, hogy mindenkinek megvan a kedvenc időtöltése és nyaralási, kirándulási elképzelése, szokása. Ezért is igyekszem a látnivalókat típusuk szerint is feltüntetni, hiszen mindent nem kell látnod, ha nem érdekel :) 

A blogommal szeretném Neked megmutatni, hogy Te magad is megkeresheted ezeket az élményeket, ha nyitott vagy az újdonságokra és a kalandos utazásokra. És így talán arra is rámutathatok, hogy egy 'kevésbé izgalmas' és tán látnivalókban szűkölködő lakóhely mellet is lehet életre szóló emlékeket és élményeket szerezni.

Persze csak arról láthatsz leírást, képeket, élménybeszámolót, amiket már én is láttam és átéltem. Ezért egyelőre nem találhatsz meg mindent :). Hosszú évek 'munkája' lesz, hogy bővüljön az oldal. Célom, hogy amit csak lehet megnézzek az elkövetkező évek során, és ezt mind Veled is megoszthassam, és persze ezáltal magamnak egy éltre szóló élménynaplót alkossak :). Ezért arra kérlek, ha tetszik az blogom, akkor a jövőben is utazz velem, és együtt fedezzük fel 'Kishazánk' látnivalóit.

S ha mégse a Te 'műfajod' a túrázás, kirándulás, kalandozás.... csak szívesen olvasol... akkor remélem, hogy tartalmas időtöltést nyújtanak a soraim és élménybeszámolóim. De meglehet, hogy kedvet csinálok Neked is, hogy többet láss a világból és jobban élvezd mind azt a csodát, ami körülöttünk van.

Remélem, hogy inspirálóan hat Rád a blogom, és nem csak virtuálisan, hanem a valóságban is megismerkedsz hazánk nyújtotta látnivalókkal. 

'Utazz' velem és ismerd meg Te is Magyarország látnivalóit!

Üdv. Kinga

24 megjegyzés:

 1. Szia

  Nagyszerű kis élményblog s mivel én is szeretek felfedezősködni és főleg fotózni úgy látom van miből merítenem.

  Üdv
  Göbölös Lajos

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Lajos!
   Köszönöm kedves szavaid! Örülök, hogy tetszik a blogom, és még jobban örülök, ha ötleteket ad számodra is. Még nagyon sok régebb és mostanság látott látnivaló és élménybeszámoló vár. Kövesd blogom továbbra is, és remélem, hogy a jövőben is sok mindenről írhatok még, ami Téged is inspirál.

   Üdv
   Kinga

   Törlés
 2. Kedves Kinga! Én magam is blogíró vagyok, és a most íródó cikkemhez kerestem anyagot, így találtam rá a blogodra. Nagyon tetszik, jól felépített, szépséges, csajos, informatív. Tartalmában az enyém is hasonló okok miatt indult, és tán van is közös bennünk, így persze ajánlom figyelmedbe Bakancs és Fakanál blogot. De. A tiéd modern, nagyon informatív, látványos. Szuper. Gratulálok hozzá, és remélem az enyémből is merítesz ötleteket, találsz felfedezni való célpontokat. Én máris falom a tiédet. Üdvözlettel: Jakab Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Erzsébet!
   Köszönöm szépen dicsérő szavaid. Bár a lendület mostanság megtorpant, de jó érzés tudni, hogy van miért folytatni. Azt hiszem, hogy én már jártam az oldaladon, nem is egyszer, ötlet és információ szerzés céljából... túrázáshoz, látnivalóhoz, bloghoz... úgyhogy én is csak azt tudom mondani: gratula és csak így tovább!
   Üdv. Kinga

   Törlés
 3. Kedves Kinga!
  Köszönöm szépen a hiteles, és nagyszerű bemutatását az oroszlányi bányászati múzeumnak!
  Tisztelettel, Mike István kiállításhely-vezető.
  Ha legközelebb erre jár az aknatorony már müködik mint kilátó!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves István!Köszönöm kedves szavait! Remélem, hogy egyszer még lesz lehetőségem arra járni. Szeretem a különleges kilátókat :)

   Törlés
 4. Kedves Kinga,
  Imádom a blogodat! További sok élménygazdag kirándulást kívánok Neked, és kitartást, hogy mindezt meg is mutasd Nekünk!
  Üdv: Bea

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bea!
   Köszönöm kedves és biztató soraidat! Ez most olyan jól esett! De nagyon! Pont jókor! A lendületem már kezdett alábbhagyni és elhagyni. A lassan haladás, a nem mindig kedves impulzusok amik megtalálnak, és az elbizonytalanodás, hogy egyáltalán van-e értelme csinálni, ennyi időt rááldozni (mert hogy csak magamnak azért ilyen 'fasza' élménynaplót nem csináltam volna :) ).... már kezdték elvenni a kedvem.
   Úgyhogy most nagyon örülök, hogy rám írtál, és hogy ilyen szépet írtál! KÖSZÖNÖM!!!

   Törlés
 5. Kedves Kinga.
  Nagyonszép,igényes blogot talalátam az általad szerkesztett oldalon.
  Mi is pár éve keztük megismerni kis hazánkat a párommal.
  Általában a geocachiget használtam a tervezéshez mert a ládákat is gyűjtöm. Most a Mecseket szeretném jobban bejárni igy találtam az oldaladra.További szép kirándulásokat.Nem kell törödni a negatív emberekkel,bár nemtudom elképzelni egy ilyen oldalt olvasó embert aki nem feltöltödi kis hazánk szépségei láttán.Mégegyszer gratulálok,kitartás és várjuk az új általunk is bejárandó szépségeket.Üdv.András

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves András!
   Nagyon köszönöm dicsérő szavaid! Nagyon jól esik hallani, hogy van értelme foglalkoznom a blogommal. Mindig új erőt ad. Remélem, hogy még sokáig elkísér, engem is, és az olvasókat is. Kívánok Nektek nagyon sok szép kirándulást!
   Üdv. Kinga

   Törlés
 6. gratula a bloghoz!
  meg a rengeteg szép túrához. geocaching-en még nem gondolkodtatok? igazi, nektek való szórakoztató játék lenne. (a somolyi templomromnál van eg nekem, az után kutatva találtam a vlogodra)
  sg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Sala,
   Köszönöm a kedves szavakat. Korábban, még a blog előtt gondolkoztam már a geocahingen, mert nagyon jó dolognak találom. De akkor nem kezdtem bele. Most pedig a kirándulásaink és leginkább kiránduló-társam és gyűjtőszenvedélyem miatt 'nem optimális' a helyzet a geocachingeléshez. Úgyhogy inkább csak kirándulunk erre, arra, mindenfelé és megnézzük, amihez épp kedvünk és energiánk van. De Te csak folytasd! És remélem, hogy egy két eldugott hely megtalálásához élménybeszámolóim esetleg segítséget nyújtanak. :)
   üdv, Kinga

   Törlés
 7. Kedves Kinga! Most bukkantam csak rá a blogodra. Fogadd legnagyobb elismerésemet, hihetetlen energia, munka fekszik benne, fantasztikus! Nagyon sok szép utat kívánok! Aliz

  VálaszTörlés
 8. Kedves Kinga!
  Pont az ilyen tipusú élménybeszámolókat szeretem. A személyeset, ahogy átélte valaki, sok képpel, hasznos információval, ami kedvet csinál.
  Úgy hogy remélem, még sokáig folytatod, én pedig további inspirációt nyerhetek jövőbeni saját kirándulásokhoz.
  Üdvözlettel: Éva

  VálaszTörlés
 9. Kedves Éva!
  Nagyon köszönöm kedves szavaid! Jól esik hallani, hogy azáltal, hogy ilyen formában naplózom az élményeimet másoknak is segítek élményeket keresni/találni. Valami ilyesmit szerettem volna az élménybeszámolóimmal másoknak adni... vagy ha mást nem... akkor ihletet. :)
  üdv.Kinga

  VálaszTörlés
 10. Csatlakozom az előzőekhez: nagyon-nagyon köszönöm az írásaidat. Az élményeid alapján több helyet ismét vagy "csak" először meglátogatok. Sok boldogságot a babához! Maris

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! És örömmel tölt el, hogy ha látom/olvasom, hogy blogom másokat is pozitívan inspirált. Bár egy ideig nem lesz rá lehetőségem, hogy újabb élményekkel szolgáljak. De reménykedem, hogy egyszer más színben újra mesélhetek. Addig pedig élményekkel teli időszakot kívánok Neked.

   Törlés
 11. Kedves Kinga!
  Nagyon jók az írásaid, a képes beszámolók megkönnyítik számomra a helyek megtalálást. Remélem jövőben folytatod, sok szép hely van hazánkban, ami felfedezésre vár számomra.
  Már nem is google keresőben keresem az úticélt, hanem itt... :D
  Köszönöm.
  Üdv, Ada

  Ui. Következő úticél a Bakony... gyönyörű hely. Cuha völgy, római fürdő megvolt, jöhet a többi szépség :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ada!

   Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat! El sem tudom mondani, hogy mennyire jól esik!!! Erőt ad lohadó lelkesedésemnek! Sajnos most a babázás miatt egy kicsit megcsúsztam, és némileg szét is csúsztam idővel... és sajnos a kirándulásokkal is. De nagyon bizakodom, hogy nemsokára helyre áll egy régihez hasonló állapot. Addig is kívánok nagyon jó kirándulásokat és még annál is szebb és maradandóbb élményeket! amennyit csak lehet!
   Üdv. Kinga

   Törlés
 12. Kedves Kinga!
  Nagyon köszönöm az alapos győri beszámolót. Nagy hasznát veszem.
  További szép utakat kívánok Neked és családodnak!
  Szeretettel:
  Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Erzsi!
   Köszönöm szavaid, és kívánok nagyon jó élménydús kirándulást!
   Üdv. Kinga

   Törlés
 13. Miután megláttam a vár térképet, tudatos "listás" vár néző lettem. :) annyira jó így túrákat szervezni. Most a Komáromi erőd a soros, és ezáltal Tatai vár is és a Bokodi-hűtő tó sem marad ki... Meg ami belefér a környéken.
  Bármilyen látnivalót szemelek ki első dolgom megnézni van e élménybeszámoló róla Nálad. Nagyon jól leírod a dolgokat, van amit ennek köszönhetően találok meg könnyen.
  Várom az újabb írásokat!
  Üdv, Ada

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ada!
   Jó volt olvasni soraid. Anno mikor még tudatlanul, de elkezdtünk így kirándulni nekem is egyre jobban tetszett, hogy mennyivel több mindent lehet így 'tudatosan' megtekinteni, felfedezni, megismerni. Élménydúsak és emlékezetesek lettek a kirándulásaink. Sajnos még nagyon sok helyre nem sikerült eljutnom. Legszívesebben Magyarország minden egyes zegzugát bejárnám és felfedezném. De sajnos ez azért nem ilyen egyszerű, főleg most már gyerkőccel. De remélem, hogy azért még egy-két élmény vár majd ránk a jövőben.
   Addig is kívánok neked és persze mindenkinek nagyon jó kirándulásokat, sok-sok élményt és felfedeznivalót. Remélem, hogy blogom inspiráló hatással lesz a jövőben is, még olyan helyek meg- és felkeresésére is, ahova nekem még nem sikerült eljutnom.
   Kívánok sok-sok élményt és kalandot!
   üdv. Kinga

   Törlés