Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. június 18., szombat

Szelidi-tó - Napsugár kemping

Napsugár kemping
A Szelidi-tónál terveztünk egy kempingezős hétvégét. Szálláshelyül a kevés lehetőséget, de annál több zavaró tényezőt figyelembe véve a Napsugár kempinget választottuk.
Szerettem volna a Szelidi-tónál pihenni egy kicsit, megismerkedni a környékkel, kirándulni egyet, és talán még fürödni is. Ehhez a hétvégén a sátras megoldás jónak tűnt. De sajna nem volt túl sok választási lehetőség ezen a téren. Még két kemping volt ezen kívül... egy távolabb a tótól, ami megtekintés után láthatóan nem is működött. És egy a Napsugár mellett, ami meg egy nagy létszámos rendezvényre készült. (Ezt is megnéztük.. nem is volt addig egy árva lélek se a kempingben. Elég halott a környék kempingezést tekintve... vagy csak szezon előtt lettünk volna?!?)

No mindegy... örültünk, hogy egy vízparthoz közeli (működő) kempinget találtunk a Szelidi-tó mellett.
 Egészen addig, amíg meg nem láttuk, hogy milyen is, és mekkora is ez a kemping.
Az még hagyján hogy ekkorka.... De ez a WC-fürdő kombó sem volt különösen bizalom gerjesztő.
A WC bár rendes lehúzhatós volt, de mégis a  kerti pottyantós hangulatát idézte. De még ezzel se volt baj, mert hogy megengedték, hogy a vendégházakhoz tartozó toalettet használjuk.
Ami pedig mindjárt ott volt a kicsi kis kemping mellett - látod azt a rózsaszín épületsort? no abban volt. Ahogy a konyharész is, aminek a használatát megengedték. Szóval annyira nagyon nagy gond ez sem volt. Főleg, ha az ember elfogadja, hogy low-cost megoldással száll meg, low-cost helyen, enyhén nomád körülmények közt, a természetközeli pihenés érdekében.
DE!!! Egy dologgal nem számoltunk és nem is gondoltunk rá. S még a kemping egyszerűségének problematikáján is túlmutatott.... a szomszédok! És az éjszakába nyúló bulijuk! Nesze pihenés .... Oly fájdalmasan ért minket a felismerés, hogy nehogy pihenés, de még alvás sem lesz... mint egy igazságtalanul kiállított sárga csekk a hónap végén.   
Sírtunk, ríttunk... idegeskedtünk... de még így is reményékkel teli sátort vertünk.
 Ami továbbra is gyorsan megy.  S egész jól 'berendezkedtünk'.
Sajnos a Szelidi-tó varázsa nem volt elég jó és nagy, hogy idegességünk elmulassza. Ahogy a bulinak se lett éjfélkor vége úgy mint Hamupipőke esetében. És a Dj olyan hangosan nyomta, mintha a kemping kellős közepén lenne a buli. És ezt még az alig pár 100 méterre odébb lévő másik kempingből is hallottuk volna. Úgyhogy ez volt egyetlen vigaszunk, hogy mindegy lett volna, hogy melyik kempinget választjuk.
S bár egy estét valahogy altatóval túléltünk. De tudván, hogy a másik éjszaka a másik kempingben kétszer akkora buli várható, nem maradtunk tovább. Szó szerint szedtük a sátorfánkat és a Szelidi-tó nyújtotta élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva új célállomást kerestünk.
Nem mondom, hogy kerüld a helyet... mert megvan a maga varázsa. De úgy tűnt számomra, hogy a tó és környéke egy hatalmas nagy szabályoktól mentes bulizós övezet. A nyári időszakban szerintem sokan kifejezetten ezért jönnek ide.... szórakozni... és ha így van ha nem... benne van a pakliban, és azt el kell tudni viselni. Nekünk most nem ment. De örülök, hogy most már ezt is tudom. :)

2 megjegyzés:

 1. Mai nappal 2020.06.-ot írunk. Szerencsére megszüntek a nagy DJ bulik, discok...nem engedik már, van remény újból felkeresni Szelidet, kempingezés-phenés céljából.Kiss Gábor, Baja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Gábor,
   Köszönöm hogy megosztotta az infót! Bár szerintem sokan sejtik, hogy a tó melletti időtöltés során elkerülhetetlen mások szórakozásának a zajhatása. De azért mégiscsak jobb néha csendben, nyugalomban pihenni, és élvezni a természet szépségét... nemcsak mindig a bulik számítanak :)
   Köszönöm, hogy megírtad, és remélem, hogy ahogy anno mi is, még sokan 'eltévednek' a Szelidi-tóhoz, bármelyik része vagy szálláshelye legyen. Ezt is fel kell fedezni :) ...ha már van :) Köszönöm hozzászólásod. Üdv. Kinga

   Törlés