Élménytérképem !!!

2018. október 11., csütörtök

Zalakaros - Gránit fürdő

Zalakaros - Gránit fürdő
Zalakaros kirándulásunk során volt lehetőségem újra meglátogatni a fürdőt. Immáron kisbabával, egy egészen más szemszögből...egészen más élményekkel gazdagodva.


A fürdő még mindig a helyén :) , 8749 Zalakaros, Thermál u. 4. S ezt a szép nagy épületet kell keresni. Most viszont nem kellett parkolót keresnünk, mivel a szomszédos Forrás Hotelben szálltunk meg. Egyszerűen csak átsétáltunk a fürdőbe.
Korábban már volt szerencsénk nyár közepén meglátogatni a fürdőt és felmérni hogy mi mindent tud nyújtani. Ha még nem láttad azt a bejegyzést, vagy csak szeretnél többet látni a fürdőből és a strandból, akkor KLIKK IDE.
Mivel már messze szezonon túl voltunk ott, ezért csak a benti fedett fürdő jöhetett szóba. S mivel babával voltunk ezért kifejezetten a gyerek-pancsis rész volt a cél. No meg hogy megnézzük, hogy mennyire találja fel magát egy kisbabás család.
Meglepett, hogy a korábbi ottjártunkhoz képest már nem külön férfi női öltöző volt...tán rájöttek hogy az unisex mégis csak jobb...főleg egy család esetében.
Öltözők akárcsak korábban... s éljen továbbra is az órás megoldás.
Babával bár nem volt olyan egyszerű az előkészülés... de megoldottuk :)
S irány a medencék... 
Egy kis segítség... mert hogy azért elég nagy ez a fürdő-komplexum! És még milyen furcsa megoldások vannak itt-ott a medencéket összekötő folyosókban...
De a gyerek-paradicsomhoz gyorsan eltaláltunk.
Mert bizony ez az! Ahogy emlékeztem! Itt gyereknek, kicsinek, nagyobbnak... fedett részen...szinte minden! És itt tényleg csak a gyerekkel pancsizók vannak.



Bár kisbabával nem olyan könnyű... a szülőnek is örömét kell lelnie benne...
....de a sok játékelem felfedezése bőven lefoglalja babát...és mamát/anyát is :)

Kint pedig egy még egyszer ekkora, ha nem nagyobb szintén gyerek-paradicsom várja a nyáron érkezőket. Nem semmi... Zalakaros oda rakta magát.
A baba-pancsi után a kicsit mélyebb vízben is elvoltunk.

Csak víz legyen... :) ....meg pancsi... :)

Azért itt el lehet lenni a gyerekkel egész nap... ilyen medence...
...olyan medence...
...beltéri csúszdák.... De azért mi még picik voltunk ehhez. Így nem is csak itt töltöttük az egész időt. 
Kicsit azért körülnéztünk máshol is. Hátha a babánkkal máshol és másképp is tudunk fürödni... mondjuk úgy, hogy egy kicsit még mi is élvezzük.
Hm mit találtunk... itt aztán tényleg szinte minden van....

Meg is néztük közelebbről.... De nekünk erre ép nem volt szükségünk. De jó tudni, hogy itt akár még ilyenre is van lehetőség.
Irány a fürdő többi része.
S egy kis 'segítséggel'... úgy tűnik, hogy a baba is elvan és tudja élvezni nem csak a szülő.

Emilim a mamával a nagy medencében pancsolt....
...amíg én körülnéztem... Megtaláltam az étkezőt...
...az emeletre is könnyedén feljutottam mindjárt a medence mellől.
Az a kis sárga foltocska az én úszógumis Emikém :)
Innen az emeletről lehet eljutni a gyógyvizes medencékhez. Mivel már nem nagyon emlékeztem az útvonalra, azért gondoltam, hogy gyorsan megnézem, hogy utána a mamának is könnyen meg tudjam mutatni, hogy hol találja az igazán meleg gyógyvizes medencéket (mert hogy lent az alsó szinten sajnos olyan nincs :( vagy legalább nem találtam )
Vittek ám a folyosók minden felé....



Azt végre meglett. Bár ez a kevésbé meleg vizű medence... ide viszont úgy tűnt, hogy kisgyerekkel és akár kisbabával is be lehet menni. Jó hogy ilyenre is gondoltak.
Mert hogy a mellette lévő két igazán meleg és igazán gyógyvizű medencébe gyereket nem lehet bevinni (elvileg).
Gyorsan vissza is mentem, hogy azért egy kicsit én is élvezzem a bugyogó vizek élményét.
No meg Emikémmel én is pancsizhassak. 
Jól elvolt az úszógumiban ... a rágókával :)
És azért a bugyborékok is szórakoztatóak...
Viszont a víz nem volt annyira hú de kellemesen melegecske. S kint mintha ezerrel tűzött volna nap....meg is néztük... hátha tényleg olyan kellemes a kinti medencékben, mint ahogy azt a sok kint fürdőző ember látványa mutatta.
S valóban! Bár már nem volt strandidő, de mégis a vízben a melengető napsugarak mellett sokkal kellemesebb volt kint mint bent.

Egy kicsit pancsoltunk.
S ahogy jobban elbújt a nap bementünk melegedni...
...a gyógyfürdős részre. Itt azért egy kicsit melegebb volt a víz. S amíg mi itt is pancsiztunk.

... addig a mama megnézte az igazán szupermeleg gyógymedencét.
S bizony ez az utolsó mártózás pont elég is volt... babának is... nekünk is. 
Egész jól eltöltöttük az időt a fürdő fedett részén is. Voltunk a gyerek részen is, s úgy tűnik, hogy még babával is lehet élvezni a fürdőkomplexum többi részét és a többi élménymedencét is. Úgy tűnik, hogy tényleg nagyon család és persze élménybarát a zalakarosi Gránit fürdő. És akkor a kinti strandot és csúszdacsodát még nem is láttuk.... 

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése