Élménytérképem !!!

2015. július 11., szombat

Kehidakustány fürdő

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő
A hévízi hosszú-hétvégén nem csak a Tófürdőre voltunk kíváncsiak - ha már a környéken jártunk és nem csak 1 napra (ha még nem olvastad volna az egész hévégés élménybeszámolót, akkor KLIKK IDE). Úgyhogy időt szántunk arra is, hogy a szintén neves Kehidai fürdőt is megnézzük. Így is tettük... és milyen jól tettük....  
A fürdőt nem nehéz megtalálni, főleg GPS-el. Erre a címre kell küldeni a GPS-t : 8784 Kehidakustány, Kossuth u. 62., és akkor biztos, hogy a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőnél lyukadsz ki.
Mi is könnyen odataláltunk. Bár az utazás és a rázós utak megviseltek, főleg, hogy most sem én voltam a sofőr. De szerencsére később ebben az egész jó fürdőben kipihentem magam és pocak is rendbe jött. Egy kis madártávlati kép (köszönöm az interneknek és készítőjének hogy kölcsön vehettem), így azért jobban lehet látni, hogy milyen a fürdő és az elrendezése.  
Nem tűnik olyan nagynak, de szerintem pont elég, és még így is minden jóság megtalálható a fürdőben, ami kell. Főleg hogy fedett fürdőrész is van....
Szóval... a bejárat...
Nem nagy és nem impozáns.... de hát nem is ez a lényeg.
A pénztár! pont amilyennek lennie kell. Szerintem nem vészesek a jegyárak, láttunk ennél húzósabbat is. Ha szeretnél még többet és még bővebben informálódni a fürdőről, az árakról, és egyébről, akkor azt a fürdő honlapján - http://kehidatermal.hu/ - bármikor megteheted.
Bizony... a high-tech kapurendszer, ami beenged, ha megvetted a belépőjegyet. 
A belépés után széles folyosó vezet az öltözőkhöz. És ahogy talán még a kép szélén látható... itt lehet hajat szárítani. Érdekes megoldás.... 
És az öltöző.... a már megszokott elrendezés..... a már megszokott kabinrendszer...
... és a lassan már szintén megszokott szuper modern és kényelmes órás rendszer. Továbbra is ez a legjobb, és szó mi szó nagyon örül a szívem, amikor a belépőjegy vásárláskor látom, hogy ilyen órákat vesznek elő. 
Miután értékeinket és egyéb ruházatunkat a feltételezhetően biztonságos szekrényünkbe beraktuk, mentünk is felfedezni a fürdőt. Az étkező részt hamar megtaláltuk. De röpke délutáni látogatásunk során nem volt különösebben jelentősége. De jó volt a tudat, hogy van hol elemózsiához és méregdrága italhoz jutni.
Érdeklődésünk a medencék felé irányítottuk. És bár tudod, hogy nem szeretem a fényképezőt bevinni, mert az ördög soha nem alszik, és a gép meg nem szereti a vizet.... de azért pár képet készítettem. Mégis legyen valami emlékem, hiszen ki tudja, hogy mikor fogok legközelebb ide újra eljutni.
Az épületen belül, amiket az első képeken is lehet látni, van egy fedett fürdő rész is. Csúszdával (ott kanyarog a háttérben), hangulatos elemekkel, lásd híd, ami a medence területén belül egy jakuzzihoz vezet.
És bugyborékos víz, azaz az élményfürdő elemek. Általában ezekre 'sorban kell állni', de ez itt most nem volt jellemző.
Bár a víz nem volt az a kimondottan meleg, de úszkálni, a bugyborékokat élvezni, vagy akár a vízsodronyban újra gyereknek lenni pont jó volt. Bizony... itt a belső fedett részben van csúszda, jakuzzi, és vízsodrony is!, ... bugyborékos részek, hátmasszírozók, és elegendő hely a nyugágyon való pihenéshez.
Persze a szép nyári napon sokkal izgalmasabb a kinti fürdőrész. Ott mégiscsak melegebb van, süt a nap és még napozni is lehet. Törölközőn, nyugágyon... ahol épp helyet talál az ember.
Nagyon jó, hogy a medence szinte már mindjárt ott volt, ahogy kiléptünk az épületből. Így viszont itt ezen a részen egy kicsit mint a heringek... 
No de egy ilyen szupcsi medencéért....
Érdekes a formája, pont jó meleg volt a víz és még egy tengerpartot idéző nádesernyős bár is van benne.... benne a medencében!
És mindjárt mellette egy másik medence... és nem is akármilyen.... egy hullámmedence! Nem sok fürdő dicsekedhet manapság ilyennel. Nem túl nagy... pont jó... és fantasztikus élmény a mesterségesen keltett hullámok közt sodródni. Bátrabbak a mélyebb résznél még azt is átélhetik, hogy milyen lehet a tengeren hánykolódni. Én azért annyira nem merészkedtem be, még akkor sem, ha legalább 3 szempár figyelte a vízben sodródókat és megfulladni készülőket. Annyira ismeretlen és új érzés/élmény a testnek és léleknek, hogy legalább egyszer ki kell próbálni, még ha nem is a mélyebb részén. Ahol pedig szinte térdig sem ér a víz... olyan mintha a tengerparton a hullámok nyaldosnák az ember lábát.
Ez az elülső része a strandnak nagyon kellemes és családbarát, és persze a gyerekmedence is mindjárt itt van az épület előtt.
Nem rossz, sőt.... De egy idő után hiányoltam az igazi meleg-vizű medencéket. Tudod, amiben a nyugdíjasok szeretnek órákig ülni, legyen az gyógy vagy nem gyógy. Körbe is néztünk, hogy milyen más medencék vannak még. És meg is találtuk. Ez alatt a pavilonos megoldás alatt található az egyik gőzölgő meleg-vizű medence. Mindjárt mellette ugyanez tetőszerkezet nélkül. Ki is próbáltuk és nem panaszkodom, nagyon meleg volt a víz, nagyon jól esett.... legalább is amíg bírta az ember a fullasztó, 'tojás-főző' meleget. Itt azért gyorsabban cserélődtek az emberek :)  
Kicsit odébb afféle homokozó és még egy gyerekmedence.
Hátrébb pedig az extráktól mentes pancsoló lehetett.
A hullámmedence mellett volt a mély vizű medence, de arra most nem fektettünk semmilyen figyelmet. Jól elvoltunk az összes többi medencével és fürdési lehetőséggel.
Oh, a kiúszót nem is említettem... a benti részből ezen keresztül is ki lehet úszni a kinti medencébe. Úgyhogy mindent összevetve és a mai átlagos igényeket tekintve számomra nagyon egyben volt ez a fürdő.
És a hab a tortán! Még emlékérmegyártó berendezésük is van! Hát persze hogy kellett egyet tekerni szuvenyírnak!
Nekem tetszett ez a fürdő! Csak ajánlani tudom mindenkinek.Aki közelebb lakik annak azért, akik távolabb azoknak meg azért.....


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése