Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. szeptember 28., szerda

Volt kép, nincs kép...

Kedves Követő/ Olvasó/ Látogató!


Szomorú hírként szeretném közölni, hogy a Google a mai nappal megszüntette a Bloggeren belül a diavetítés funkciót.  Így mától nem láthatóak a számomra kedves képeim vetítései. 


Szerintem a diavetítés feldobta blogom, nagyon szerettem, és tán még inspirálóan is hatott rád/ rám/ mindenkire, úgyhogy nagyon fájdalmasan érintett, hogy a Google a folyamatos fejlődése és fejlesztése ellenére ilyen hátralépést tett. 
Bár a Google fantasztikus módon biztosítja a képek tárolását, de a Picasa felszámolásával együtt a diavetítési funkció is eltűnt. A Google szerint számos más módszerrel megoldható ez az igény, úgyhogy nagyon lelkesen elkezdtem utána olvasni. Sajnos csak temérdek kritikával, nem tetszéssel, és nem épp optimális pótlólagos megoldásokkal találkoztam.
Érthetetlen, hogy a Google miért nem tartotta fontosnak ezt a funkciót, amikor világszerte sokan használták, főleg, hogy amit én használtam a Google saját fotótárából gazdálkodott. A képek egy helyen, de mégis mindegyik Google alkalmazás számára elérhetőek voltak. Ennél praktikusabban már nem is működhetett volna.... de most mégis vége.
Sajnos egyelőre nem tudom, hogy ezt a funkciót hogyan tudnám pótolni, úgy, hogy ne kelljen egy külső programmal szenvedni, a korlátai miatt mérgelődni, a képeket duplikálni és azokat még máshova is felmásolni. 

Szomorú, de ez van... blogom most egy ideig uncsibb lesz. És sajnos eléggé kedvem szegte blogírás terén. De remélem, hogy nemsokára a Google a sok kritika láttán belátásra tér, és egy napon újra képeim diavetítésével lehet érdekesebb a blogom.

üdv.
szomorú Kinga


1 megjegyzés:

  1. Óóó igen, én is nagyon mérges vagyok a picasa megszüntetése miatt. :(
    Remélem azért találsz majd valami kedvedre való megoldást! Hiányoznának az kalandjaid :)

    VálaszTörlés