Élménytérképem !!!

2018. augusztus 8., szerda

Siófok - Aranypart, 2018

Siófok - Aranypart, 2018
Homokos part babapancsihoz

Idén is eljutottunk a Balatonra, s immáron gyerekkel együtt, pontosabban a még pici babámmal. Szerettem volna, ha tudunk egy kicsit pancsizni a Balatonban. A kedvenc szabad strandunkra mentünk, a siófoki Aranypart-ra.
Emlékeztem, hogy ezen a partszakaszon van olyan rész, ahol egy kicsit jobban feltöltötték a parti részt homokkal, hogy a kisgyerekeknek igazi pici bokáig érő víz legyen a játékhoz. Ezt a részt kerestük meg.
Az utcáról a parthoz vezető sétány közelében találtunk is helyet.
Innen figyeltük a vizet...
Ez a Balaton-part a már megszokott....széles füves zöld terület...
...mellette a széles térkövezett sétány.... (s bizony még mindig hallani a "májsz bitte" kiáltásokat, majd látni az elguruló biciklit)
...s mellette mindjárt ott is a Balaton hívogató vize.
Ami elmaradhatatlan egy balatoni pancsolás előtt.
És persze az atombiztos értékvédelmi rendszer jó magyar módra :D .
Aztán mentünk is pancsizni.
Oooooh, hogy Emili babám hogy élvezte!
Nagyon jó meleg volt a víz! És alacsony a vízállás.... de sajna annyira nem, amint amennyire én gondoltam, s reméltem. Itt azért vigyázni kellett, hogy a baba nehogy eldőljön, mert az már veszélyes lehetett volna.
Úgyhogy egy kicsit beljebb is úszkáltunk. Szerencsére a Balaton ezen oldalán, és ezen partszakaszán nagyon lassan mélyülő víz van. Sokáig kell menni...naaaagyon sokáig, ha az ember mélyvízben szeretne úszni. 

Ahogy lenni szokott ilyenkor nyáron voltak is fürdőzök rendesen...
Mi viszont most inkább pancsolni és játszani szerettünk volna Emili babámmal.

Úgyhogy másnap átmentünk egy másik partszakaszhoz, ahol állítólag szintén van homokos, feltöltött part menti rész a gyerekeknek. S úgy olvastam, hogy ott kisebb a vízállás, akkor is, ha a másik helyen már magasabb. Egy kis homokos tengerparti fílingre vágytunk...már csak a baba miatt is.
Meg is találtuk. Igaz, hogy ennek közelében az út mentén horror áron lehetett parkolni. De úgy voltam, hogy ennyit most megér.
És bizony hogy megérte, itt nagyon alacsony volt a vízállás... vagy inkább jobban feltöltötték homokkal. Itt lehetett igazán tengerpartosat játszani. 
Balatoni part, ami még a babának is kedvére van. Pancsolhat és nem kell félni, hogy baj történik. No meg homokozni is lehet...várat építeni.
Hogy milyen jó volt abban az icipici vízben játszani. És hogy így milyen meleg volt!!!
Azért itt is bemerészkedtünk a mélyebb vízbe...csak hogy egy kicsit úszkáljunk és pancsoljunk.

A sok pancsi után megéheztünk és enni is kellett valamit.
A lángos mindig bejön... még a babának is!

Itt kétszer is megmártóztunk. Ez a partszakasz nagyon tetszett! Valóban ez az egyik legjobb a gyerekeknek és azoknak, akik tengerparti érzésre vágynak.
Másodszorra már volt mászás, kúszás, pancsizás az alig pár centis vízben.
Ezt azért a felnőttek is élvezték. Néhol mint a partra vetett döglött halak, pedig csak napoztak ezerrel.
Úgy vettem észre, hogy sokan élvezték és kiélvezték, hogy itt ennyire kicsi a vízállás és hogy ilyen nagy területen.
Még egy utolsó pancsi egy kicsit beljebb.

És a napunk véget is ért.

Mutatom, hogy hol is találni az Aranyparton ezt a két partszakaszt, ahol a babával, kisgyerekkel nyugodtan és felhőtlenül lehet pancsolni.


Szeretem a Balatonnak ezen részét és fürdőzős szakaszát, vagyis az Aranypartot. Most hogy a baba-pancsizós részeket is megtaláltuk, most még inkább úgy érzem, hogy tök jó hely a balatoni strandoláshoz ez a siófoki Aranypart.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése