Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2013. október 26., szombat

Zengő - kilátó

Zengő - Kilátó

Egy kellemes őszi napon a Pécsváradról indult mecseki kirándulásunk megkoronázása volt a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre való feljutás, és ott a kilátó megtekintése. A kirándulás nagyon jó volt, ha még nem olvastad volna akkor KLIKK IDE, csak hogy tudd, hogyan jutottunk fel a kilátóig.

Szóval megküzdöttünk a csudaszép őszi mecseki természettel, és feljutottunk a Zengőre és a kilátóhoz. Itt már a finisben voltunk... már látni lehetett, hogy ott áll valami mesterséges építmény.
Bizony... a kilátó! Teljes betonos hengeres magasságos valójában!
Magáról a Zengőről, a félelmetes 682 méter magasságáról, egyéb tudnivalókról, no meg a kilátóról is a kedvenc mindent tudó oldalunkon még többet olvashatsz KLIKK IDE !
A Zengő csúcsán kis beton kilátótorony található. 1984-ben az Állami Földmérési Hivatal építtette mérőtoronynak, a következő évben azonban a turisták előtt is megnyitották. A torony tetejéről ritka szép panoráma nyílik a Dunántúl déli részére.

S bár azt írják, hogy manapság már életveszélyes, tán már nem is látogatható... De mi 2013-ban még fel tudtunk menni. Ki tudott volna ellenállni annak a nyitott ajtónak. Főleg, hogy mások is fölmentek és lejöttek.
Úgyhogy mi is megküzdöttünk ezzel a nem túl szimpatikus létrával. Mit meg nem tesz az ember a látványért.
De megérte! A képek magukért beszélnek.
Élőben még szebb volt, ezt saját szemmel kell látni!Fönt nem volt túl sok hely. És a szél is nagyon fújt. Úgyhogy kapaszkodnunk kellett.... a szél is... meg még a tériszony is... De megérte!

A gyilkos létrán épségben le is jutottunk.

Örültem, hogy feljutottunk a hegyre és hogy a kilátót is meg tudtuk tekinteni. Kár lett volna kihagyni.
Mondanám, hogy ajánlom minden Mecsek-túrázónak, de előbb mindenki győződjön meg indulás előtt, hogy a kilátó látogatható-e, nehogy fölöslegesen koptassa a lábát. :)

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése