Élménytérképem !!!

2018. június 21., csütörtök

Gunaras - Fürdő

Gunarasfürdő
Dombóvár felé jártunk, és délután volt egy kis időnk, úgyhogy megnéztük, hogy milyen a Gunarasi fürdő. Rég nem jártunk erre és tudtuk, hogy a fürdő egyre csak újul és szépül.  Egy kis fürdőzéssel felmértük a terepet.
Mivel errefelé járatosak vagyunk ezért térkép és GPS nélkül is könnyen eltaláltunk a fürdőhöz. A fürdő szinte közvetlen Dombóvár város mellett található. A  Dombóvár, Kernen tér 1, 7200 cím alatt kell keresni. A bejárata, pedig a Hableány utcán haladva található meg. Ahogy annak a legvégén a parkoló is. Gondoskodtak arról, hogy az utcában ne is lehessen máshol megállni, csak a parkolóban. De nem vészes az ár, s itt legalább van hely, közel is van, és tán vigyáznak is az autóra.
A fürdőbe két helyen is be lehet jutni. Ha csak a strandra akar valaki menni, akkor a parkolóból nyílik egy kapu (fenti képen valahol ott hátul). Ha viszont a fedett, kifejezetten gyógyfürdős élményeket is akarja élvezni az ember, akkor oldalt, ebben az épületben van a bejárat. No meg akkor is, ha esetleg készpénz helyett egyéb furcsa kártyával szeretne fizetni az ember. Úgyhogy most mi is itt mentünk be, annak ellenére, hogy csak a strandos részre fizettünk be.
A szép kis recepció. Láthatóan ez a rész vagy kialakítás vadiúj. Belépőjegyek, nyitva tartás, medencék és egyéb infó a fürdő honlapján megtalálható, KLIKK IDE és megnézheted.
Így hogy erre jöttünk, s gondolom mivel hétköznap voltunk, nem voltak sokan, ezért az öltözővel is megismerkedtünk. Mindjárt ott volt a recepció mellett.

A szokásos, hagyományos öltöző.
Ahogy a zár megoldás is. Itt még kulcsozás van. Úgy tűnik, hogy már nagyon megszoktam a karórás megoldást és a többi annyira így már nem szimpi.
Átöltözés után irány a strand. Az első kép, ami fogad, az a szemben lévő Gunaras Resort Spa hotel. Furcsamód szinte egybeépült a stranddal. Vagyis az ott megszálló vendégeknek szinte saját fürdőstrandjuk van.
Ahogy kiléptünk az épületből a medencék már ott is voltak. 
Legalább is két pancsolós medence vagy újabb keletű nevén, élménymedence.
Itt derékig érő a víz, és a hőmérséklete is elfogadható volt, úgyhogy a babával itt tudtunk fürödni. 
Azzal a rengeteg térkővel nagyon modern és újszerű ez a terület.
De a gyerekmedencét kerestük első sorban, úgyhogy először körbe néztünk.
A hotel előtt találtuk meg a meleg gyógyvizes medencéket.


És mellette egy másik gyógyvizesnek tűnő, de mégis pancsoló elemekkel tűzdelt jó nagy medencét.
Tábla valahogy nem volt, úgyhogy annak ellenére, hogy láttam benne gyerekeket pancsolni, egész kicsiket is, mégse tudtam eldönteni, hogy akkor kisbabát be szabad-e vinni ebbe a medencébe vagy sem.
Pedig ennek nagyon kellemesen meleg volt a vize, és utólag láttam, hogy itt lettek volna a medencén belül kialakított sekély napozós részek, ahol egy baba is jól érezte volna magát, mert tudott volna pancsolni. De mégse mentünk be.
Mellette a játszótér. Érezhető, hogy ez a medence és játszótér kombináció és kialakítás egy kicsit a hotel vendégeknek is szól... itt legyen minden mindjárt ahogy kilépnek a hotelből.
És a játszótér mellett elhaladva mögötte találtuk meg a gyerekmedencét.
Mintha már ez is teljesen más képet mutatna, mint amit legutoljára láttunk.
Viszont nem igazán baba-medence.
Ugyanis ez a víz még mindig túl nagy egy 1 éves alatti kisbabának. Úgyhogy csak így tudtunk itt pancsolni, hogy valakinek fognia kellett, hogy ne merüljön el a vízben.
Így valahogy nem volt annyira móka, hiába gyerekmedence. Nekünk nem volt elég mély a víz, a gyereknek meg túl mély volt.  Úgyhogy csak egy kicsit pancsiztunk itt.
Gyorsan fel is mértem, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak még a fürdőben. A gyerekvilág... ami szép nagy, és nagyon jól megcsinálták, de a mi babánk még ehhez túl kicsi. 
Egy kicsivel odébb az étkezős rész.
S ott hátul már látszik is a tó, ami a gunarasi strand belterületén belül van. Ezért is tetszett ez a fürdő, mert egy nagyon szép ki tó van a területén belül, amit körbe lehet sétálni, lehet rajta csónakázni.
Abba az irányba haladva egy színpad?!? Tán állandóan itt van? mert hogy itt mindig akad rendezvény is? Gondolom...
E mellett és mögött egy egészen nagy füves terület van a strandolóknak.
S amit elsőre nem is gondol a látogató... de ha még tovább haladva -  egyébként pont akkor csinálták a vadiúj térköves járdát - egészen hátra lehet jutni, ahol egy egész nagy pancsoló medence és csúszdák is vannak. 
A csúszdákra emlékeztem, ezért is sétáltam el egészen ide hátra, de arra nem emlékeztem, hogy ennyi és ilyen újfajták lettek volna régebben.

Nagyon jól megcsinálták. Ez inkább pancsoló medence, mint az a két első, amik tényleg inkább élménymedencék.

Szinte vele szemben a tó. Mintha egy kicsit megcsupaszult volna. Én még arra emlékszem hogy körbe a tavat itt-ott szép nagy fák kísérték. Hova tűntek?!? Úgy valahogy jobban nézett ki, mint így.
És ezen se az a tóra épített napozó és bár szerűség, se a szökőkút nem nagyon javít a szememben. Régen igazi romantikus csónakázó tó volt... most meg.. haverok, buli, fanta helyszín?!?

Szóval itt hátul inkább a fiatal, pancsoló, életvidám vendégek találhatják meg számításaikat. Mi most babával még nem tartozunk ezek közé, úgyhogy nem is jöttünk ide a babával. Bár lehet hogy az úszógumiban elúszkáltunk volna a vizi gombák között, de ilyen jellegű pancsira a babának elől is volt lehetőség.
Úgyhogy vissza is mentem előre felmérni még a maradék medencéket. Az ugrálós medence nem is működött akkor.

A mélyvizes túl mély... a mellette lévő kisebb élménymedence pedig túl hideg volt számunkra.
Így csak a gyerekmedence...
....és az elől található két élménymedence nyújtotta lehetőségekkel tudtunk élni.
Egy kis felülről látkép... hogyan is vannak ezek a medencék... Persze ezeket nem én csináltam. Ez a kép láthatóan a hotelből nézve készült.
Ez pedig egy tervrajz szerű, ami nagyon szépen mutatja, hogy miként helyezkednek el a medencék... a hotel...  no meg a tó.


Itt viszont már úszógumival... Emilinek azért mégiscsak mély volt itt a víz...
De néha anélkül is :) ... gyakoroltuk egy kicsit az úszást és merülést!
Ebből a medencéből a látkép...
Végül is.. tök jól elvoltunk ebben a két medencében is.. úszógumival.. vagy anélkül... vagy 'csónakázva'...
Egész jót pancsoltunk. S bár nem a legbababarátabb a fürdő, de meglehet, hogy ilyen nagyon nincs is. Olyan gyorsan nőnek a gyerekek, ahogy a enyém is, hogy pár hónap múlva már a gyerekpancsolóban fog rohangálni.

Viszont az épülő szépülő Gunarast megéri meglátogatni. Nagyon kellemes, modern és nyitott lett az egész fürdő.
Ha még nem láttad, és erre járnál...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése