Élménytérképem !!!

2018. június 20., szerda

Tamási - Fürdő

Tamási - Termálfürdő
Többször megfordultunk már a Tamási fürdőben, de babával most először próbáltuk ki itt a strandolás élményét. S ezért... meg hogy most vannak friss képek... egy újabb bejegyzés erről a fürdőről, no meg az élményünkről.
Mostanság babaúszás végett többször is járunk Tamásiba. De mindig csak az órára. De így, hogy most már igazi nyári idő is lett, ideje volt hosszabb időt időzni a fürdőben.
Korábban már írtam róla, mással, kicsit másképp életem meg. DE ha érdekel, akkor nézd meg újra, KLIKK IDE.
Megközelítése, mint korábban is ítam.... Tamási könnyen és gyorsan megközelíthető számunkra, de talán más számára is. A 65-ös főút mentén kell keresni. A fürdő könnyen megtalálható a Tamási, Hársfa u. 3. címen, és a fürdő mellett található méretes ingyenes parkoló nagyon sok autó számára biztosít parkolási lehetőséget.
Szóval babauszin voltunk. Ami már önmagában is egy jó kis pancsi....babának és anyának is. :)
Meg még a mamának is... ha eljön.
De most nem csak a babauszit élveztük, hanem egy egész napos fürcsire maradtunk. Kíváncsi voltam, hogy babával milyen lehetőséget nyújt ez a fürdő. Árak, nyitva tartás, egyéb a fürdő honlapján, KLIKK IDE. A recepcióról , bejáratról a fentebb belinkelt korábbi bejegyzésemben láthatsz képeket.
Babaúszást itt a fedett rész alsó nagy pancsoló medencéjében tartják. Itt télen nyáron lehet fürödni, pancsolni. S azzal a hatalmas nagy üveg-panorámás ablakszerkezettel... nagyon modern ez az épületrész.
Nem túl hatalmas a medence, de az élményfürdő elemei megtalálhatóak, és még a víz hőmérséklete is kellemesnek mondható. De mivel itt volt az uszi... kint meg a nyári meleg és napsütés... 
...ezért az uszi után kimentünk a külső medencéket is kipróbálni. A fedett épületből itt lehet kijönni...
...s láthatóan csak egy járdányi szélesség választja el az épülettől a legközelebbi medencét.
A fedett épület mellett mindjárt ott az első kinti pancsoló. S egy kisebb játszótér is.... ha már a gyerekek zöme leginkább ezen a területen tartózkodik.  A játszótér mögött sejlő medence a másik pancsoló/ gyerek medence.
Ez is egy medencében medence típusú... egy kis napozós rész van ezen az oldalán.
Mindjárt itt is kezdtük, mert hogy a kinti medencék közül itt van egyedül kisbabának való magasságú víz.
S mellette, vagyis hozzá épülve a mélyebb pancsoló medence. S itt élményelemek is vannak mint a felfekvő-bugyborékolós és a hátmasszírozós.... már amikor épp kint működik és nem a benti medencékben. Sajna várni kell a bugyborékokra és a vízsugárra. Viszont napsütés az van ezerrel... nem is maradtunk sokáig, mert nagyon égetett a nap.. még a vízben is.
Ott a messzi távolban pedig dereng a régi épület, ami a gyógyvizes medencék felett áll.
Reménykedtünk, hogy talán egy kicsit majd be tudunk menni megmártózni. No de babával hogyan?!?
Errefelé szép nagy füves terültetek vannak a strandolóknak. Nyugodtabb is, így hogy ez a gyógyvizes medencékhez van közel.
A réges-rég óta ott álló öltözők. Mi még soha ne használtuk... nem is tudom, hogy azok-e igazából.
S a jól ismert gyógyvizes medencék. Ahol az egyik fele nyitott...
....a másik fele meg fedett. Istenien meleg itt a víz! 
Áttelepedtünk a pancsi medencétől ide. Gondoltam, ha Emili baba elaludna, akkor talán bemehetnénk egy kicsit mártózni a gyógyvízbe.
Ez össze is jött. Úgyhogy amíg a baba aludt, addig mi áztunk és gyógyultunk. Persze nem itt hagytuk, hanem a medence széle mellé vittük, hogy egyfolytában rálátásunk legyen.... minden egyes mozdulatára. S szerencsénkre volt oly rendes, hogy hagyott annyi időt nekünk hogy pont kiázzanak az ujjaink.


Majd fagyiztunk egyet, s az irtózatosan erős napsugárzás miatt úgy döntöttünk, hogy inkább mégis csak bent, a fedett épületben pancsolunk tovább a babával.
Kint egyáltalán nem voltak sokan,nagyon kényelmesen el lehetett lenni, még szabad padot is lehetett találni. Gondolom azért egy derűs hétvégén ez nem így néz ki.

Az élmény-pancsolós medencét már megjártuk.


A kicsivel odébb található mélyvizes medence éppen akkor nem is működött.
Nemsokkal mellette található másik pancsolós medence meg egyenesen üres volt. Tán annyira hideg volt a víz, hogy senki sem akart oda menni?!?
Elképzelhető... No meg ez a medence már mintha mélyebb lenne, mint még gyerekkorunkban volt. 

Melléje viszont építettek egy gyerekmedencét is. Ez már tényleg csak gyerekeknek szólt, viszont a víz magasság babáknak túl nagy. Ez már a járó, pancsoló gyerekeknek megfelelő. Úgyhogy nem is próbáltunk ide jönni. Talán majd ha már járni tud Emili Zselyke babám.
Jó nagy üres tér... itt régen egy jó nagy hagyományos csúszda volt... de csak volt. Tök jó, hogy pályákat csináltak, de mintha hiányozna a kinti csúszda élménye. Főként látva, hogy hány régebbi fürdő igyekszik egyre több, és újabbnál újabb típusú csúszdákat beépíteni. Talán Tamásinak is kellene... mert azért az az egy benti csúszda nem elég versenyképes. 
Úgyhogy szomorúan nyugtáztuk, hogy csak a napozó medence és a mellette lévő pancsoló egyelőre a megfelelő számunkra ott kint. A többi medence nyújtotta lehetőséggel még nem tudunk élni így babával.
Úgyhogy irány be!
Ahogy a szaunázóval sem tudunk így mit kezdeni. Pedig sok szauna várja az érdeklődőket.
Persze így délelőtt és dél környékén nincsenek is sokan. Talán majd nyár közepén, csúcsidőben.
Ha már nagyobb a gyerek... de jó!!
Tényleg üres volt azokban az órákban a fürdő. Ennél azért több ember szokott lenni.
S a benti gyerekmedence, aminek a vízmagassága a babáknak is jó! Úgyhogy ebben pancsoltunk még egy kicsit.
Itt bent van a legtökéletesebb baba-medence, amit eddig láttam Emilivel.

Fokozatosan mélyülő.. és a gyerek addig megy, kúszik,mászik be, amíg neki jó.
A vízbe kúszok, mászok...
Persze mindig csak kifelé... :)
Nem is tartott sokáig a baba-pancsi, úgyhogy inkább átmentünk még egyszer a nagy pancsolós medencébe.
Itt viszont már úszógumiban... Így én is tudtam egy kicsit úszkálni.
Már ha épp nem fényképeztem.
Szerintem annak ellenére, hogy azért nem olyan nagy fürdőkomplexumról van szó... egész jó. Nagyon mutatós, modern, és azzal a sok üvegfelülettel egy kicsit a kinti strandolás élményét idézi fel épületen belül.

S tettünk még egy próbát a gyógyvízben való fürdésre. Mert hogy az emeleten 3 különböző hőmérsékletű gyógyvizes medence várja a pihenni, gyógyulni és meleg vízben ejtőzni vágyókat. 
Mivel ez a víz nem gyerekeknek való, ezért ez a fenti rész sokkal nyugodtabb és csendesebb.
Ahova mi is szerettünk volna beülni egy kicsit. De sajnos Emili babámnak esze ágában sem volt aludni még egyet. Úgyhogy csak egy kávéra és fagyi, sütire jutott időnkből.
Jobbnak is láttuk inkább haza menni, hogy a baba tudjon majd rendesen pihenni. Talán majd legközelebb egy kicsit több időt enged meg nekünk.
S ha a korábbi bejegyzésben nem mutattam és említettem volna, itt is a szuper karórás öltözőszekrényes megoldás van.
A bejárat... talán ezzel kellett volna kezdeni, hogy így néz ki a Tamási fürdő bejárata, ami a fedett fürdőrészbe vezet. Mert hogy meg van még a régi is, egy kicsivel odább, ami mindjárt a külső strandhoz vezet.
Ha tetszett, akkor egyszer majd Te is nézd meg.... tán vannak sokkal szuperebb strandok, de ennek is megvan a varázsa...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése