Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2012. augusztus 8., szerda

Harkány - Gyógy- és Strandfürdő

Harkány - Gyógy- és Strandfürdő
Pár napos 2012-es harkányi nyaralásunk mi másról is szólt volna, mint a fürdőzésről. A híres harkányi gyógyfürdőt kerestük fel.
Amit megérkeztünk Harkányba megkerestük a szálláshelyüket, és már mentünk is a fürdőbe.
Sajnos a 2012-es években kevésbé tudatos fényképezés híján sok képpel nem szolgálhatok. Se a bejáratról, se a medencékről, se egyéb másról nem készült külön kép. Sajnálom is... de az élmény jó volt, úgyhogy egy kis ízelítő bejegyzés. (A netről kölcsön vettem pár képet, remélem senki nem haragszik...)
A fürdőről mindent információt meg lehet tudni a fürdő honlapjáról - úgy mint cím, elérhetőségek, bejáratok, árak és nyitva-tartás - csak KLIKK IDE.
Mi most az oldalsó, Zsigmond sétány felőli oldalról közelítettük meg a fürdőt. A képen a tornyos boltíves épület az.
Legelőször mindjárt ott a pirosas műanyag placcon telepedtünk le,,,,

.... hogy minél előbb megmártózhassunk a fürdő leghíresebb medencéjében - ebben:
Földközelből nézve ez a fürdő várt ránk. És hogy milyen jó meleg a vize.

A mellette lévő medence, a híres órával, szintén melege, bár soha nem annyira mint a másik. Tök jó, hogy még választani is lehet, hogy a melegben, vagy a nagyon melegben szeretne az ember ázni.
Majd átmentünk a másik kinti meleg-vizes medencéhez, a termálmedencéhez. Sajna külön erről képet nem csináltam és nem találtam, majd legközelebb. Mi a medence melletti padokon pakoltunk le.
 
A víz szupi volt, de a melengető és égetően barnító napsugarak még jobbak voltak.
A pancsoló medencéket gyerek és a víz kellő melegségének híján meg se néztük. Viszont utána felmentünk az épület emeletén található wellness részlegre.
 Emlékeim szerint elég sokan voltak, de sikerült megküzdenünk 1-2 bugyborékos helyért.
Mi szeretjük a harkányi fürdőt. Főleg a sok meleg és gyógyvíz miatt. Remélem, hogy legközelebb majd sokkal több saját képpel még több élményről számolhatok be. Addig pedig...


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése