Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2014. augusztus 18., hétfő

Szécsény - Ferences kolostor


Szécsény - Ferences templom és kolostor
A szécsényi kastély megtekintésekor kifejezetten ajánlották, hogy nézzük meg a kolostort is. Valóban nem sok község büszkélkedhet egy működő kolostorral. Ezért a kirándulásunk hétfői napján szerettük volna megnézni. Hát igen..... csak szerettük volna.... Mert amekkora hévvel megindultunk, a kapuban található táblák annyira elvették a kedvünket. 

Ugyanis nm volt nyitva. Mert hogy a kastélyban lévő nénike sem tudta jól megmondani....hogy nem csak vasárnap nincs nyitva, de még hétfőn sem! A fene megette ezeket a szünnapokat. Egyszerűen majdnem hogy lehetetlen összelogisztikázni a látnivalókat, hogy mindent meg tudjon nézni az ember úgy, hogy egy fél nap se álljon üresbe. Ennek ellenére azért bementünk a nyitott kapun, hogy személyesen is megérdeklődjük, hogy hogy is van ez a látogatás.

Legalább az épületet a másik oldalról is láttam és nem csak az utcafrontról.Nem is volt rossz.  De bácsi, akivel beljebb találkoztunk valóban felvilágosított, hogy csak előzetes bejelentkezéssel lehet mindent alaposabban megtekinteni. :( De a templomot megnézhetjük.... ja, a védőajtó mögül. Mert hogy az sincs ilyenkor nyitva. Hát a fene megette, úgy tűnik, hogy még alaposabban kell készülni a látnivalókra, különben csak a csalódás fogad a küszöbnél.
Kissé szomorúan megnéztük hát a templomot....

 ...már amennyit lehetett. Ahol bár nyitott kapun fogadtak de mégis zárt ajtókra találtunk. Pont, ahogy a bácsi mondta.
És ha mi is be tudtunk volna menni, és nem csak a fényképező optikája látott volna be, akkor ezt láttuk volna.....

Hát igen....nem mindig úgy alakulnak a dolgok, látnivalók, ahogy azt az ember eltervezi és gondolja. Talán ezért célszerű egy okoska.... Még ott is utána tudj nézni, hogy nekiindulj-e egy látnivalónak vagy sem, ahol amúgy nincs nálad a számítógép. Dehát a kaland már csak ilyen.....soha nem tudni, hogy mi vár rád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése