Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2015. április 7., kedd

Csákvár - Református templom


Csákvár - Református Egyházközség temploma

A református templom 1749-86 között épült. Vörös márvány úrasztala 1824-ből, keresztelőmedencéje 1938-ból származik. A jelenlegi templom szentélyrészével azonos első templomot 1749-ben építették, a bővítések során 1786-ban nagyméretű hajó és a torony épült, 1834-ben pedig átalakították az ablakokat, és magasították a hajó falait.

Az utolsó átalakításra 1890-1894 között került sor, a templomteret három hajóra bontották, miután az öntöttvas oszlopra az új poroszsüveg födémet raktak.
Bejelentkezéssel látogatható.

Csákváron átutazóban még ezt a templomot is megnéztük, már amennyire lehetett.
Aranyos templomnak tűnik, a szokásos külső megjelenéssel. Cím, ahol megtalálható: Csákvár, Kálvin u. 9.
Csakhát.... látod azt a kerítést? Bizony... nemcsak hogy zárva volt, de úgy tűnt, hogy az egész templom egy belső udvarhoz tartozik, ahova nem lehet bejutni miseidőn kívül.
Ebből kifolyólag eléggé rövidre sikerült eme templom-megtekintésünk. Pedig a fehér tornyocska elég hívogató volt. De hát ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése