Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2015. április 9., csütörtök

Mór - Luzsénszky-Festetics-Trauttenberg-kastély


Mór - Luzsénszky-Festetics-Trauttenberg-kastély ???
Kastély vagy nem kastély, ez itt a kérdés!
Shakespeare dilemmájához hasonló kérdést vet fel ez a épület és annak múltja. Egyetlen egy oldalon találtam ezt az információt, amikor az ominózus kastélylistát ( ha még nem láttad volna KLIKK IDE) és a térképet ( ha még nem ismerkedtél volna vele  KLIKK IDE) készítettem.

Akkor még nem volt időm részletesen kielemezni a kastélyokat és múltjukat, úgyhogy nem is kérdőjeleztem meg jogos szereplését a listában. Egészen mostanáig, amikor is a neten böngészve semmilyen információt nem találtam erről az épületről.
Végül is eléggé kastélyos a kinézete, még így felújítva is. Úgyhogy megtekintéskor nem is gondoltam arra, hogy mi van akkor ha mégse az?!
Úgy érzem, hogy ez rejtély marad a jövőben, hacsak nem valaki hiteles információkkal lát el. (Tudod... email címem jobb oldalon.. leveledet szívesen várom)
Akárcsak a másik kastély, a Luzsénszky-Láncos-kastély a körforgalom túloldalán (ha még nem láttad volna azt a bejegyzést, akkor KLIKK IDE), ez is mindjárt a körforgalom mellett található a városközpontban.

Talán Te majd megfejted a nagy talányt, hogy kastély? vagy nem kastély? Addig míg ez nem tisztázódik, kérőjelek hadával továbbra is megtűrt eleme marad a listának és a térképnek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése