Élménytérképem !!!

2016. június 19., vasárnap

Ráckeve - Aqualand fürdő

Ráckeve - Aqualand fürdő
A hétvégi tóparti pihenésünk kellemetlenségei után végül Ráckevén kötöttünk ki, ahol a halastóban való fürdés 'élménye' helyett az Aqualand élményfürdője nyújtott kellemes időtöltést.
A Szelidi-tónál töltött nap nem úgy alakult, ahogy szerettük volna (ha még nem olvastad az élménybeszámolót, akkor KLIKK IDE és megnézheted), ezért más helyet kerestünk a sátrazáshoz és a hétvége eltöltéséhez. Így kerültünk Ráckevére és az Aqualand kempingbe (erről is van külön leírás KLIKK IDE, ha még nem láttad), ami egész jó volt. Főleg hogy mindjárt mellette ott volta a fürdő is!
Úgyhogy kényelmesen, a kempingből gyalog tudtunk átsétálni a fürdőbe.
Egy drótkerítés választotta csak el a két telekrészt. 
A kempingből átvezető kapun mentünk be. 
Nem nagy fürdő ez a ráckevei Aqualand. Így hogy nem a főbejáraton mentünk be, ezért arról képet és helyzetjelentést nem tudok adni, de minden szükséges információ megtalálható a fürdő honlapján, KLIKK IDE. A medencéket, a rendelkezésre álló területet, az elosztást és mindent egybevéve kellemes, családias hangulata van a fürdőnek. 
A napozó és pihenő zöld felületek nem nagyok, de több helyen is van, mindenféle térelválasztási módszerrel elkülönítve (bokor, sétány, medence....), így az az érzése az embernek, hogy bárhol biztonságban zavartalanul letáborozhat.  Árnyék keresésével nincs probléma. A kihelyezett nyugágyak pedig szabadrablással ingyen birtokba vehetőek. 
S bár medencékben nem bővelkedik a fürdő, amik vannak, azok is felettébb kis méretűek. De a csúszdapark itt se hiányzik. 

Mini úszómedence... 
...mini pancsoló... 
... mini sodrony.. 
... mini gyerekmedence... 
De az összkép az élményelemeket és a fürdési lehetőségeket tekintve mégis egész. Kicsi, kompakt medencekombináció igyekszik kielégíteni az igényeket.
Meglehet, hogy egyeseknek kevésnek tűnhet.... én is rácsodálkoztam egy kicsit... de ezért mondom rá, hogy családias.  

Van egy fedett rész is, de oda nem szólt a karszalagunk. És a weboldalon is említett medencék nem is hoztak annyira lázba, hogy arra is befizessünk. Kint is megvolt minden jó.... napfény, hely, kajáldák... pancsolós medencék.... 
... és kicsit elkülönítve két meleg-vizes medence is.  
Tán gyógyvizes, tán nem (a gyerekek tartós benntartózkodása miatt nem tudtuk eldönteni, hogy akkor mennyire is lehet gyógy).... de legalább meleg volt. Egyik kevésbé, a másik jobban, de mindkettő élvezhető volt... már ha a gyerek nem épp vízipisztollyal talált el.
Lett volna a gyerekeknek is... a két melegvizes medence között... csak hát nem volt feltöltve. 
Azért így se volt rossz. Kis medencék, de volt választék, hogy ki miben szeretne lubickolni vagy csak ázni. 
Itt nem az öltözőfülke az érdekes.... hanem hogy kihelyezett kávéautomaták voltak! S olcsóbbak mint amit eddig valaha is láttam.
Gyerekeknek játszótér, sportolóknak pályák... szinte tényleg minden megvolt a maga kis komfortos formájában.
Örülök, hogy láthattam ezt is. Aranyos kis fürdő, bár csak ezért nem biztos, hogy reggel útra kelnénk, tőlünk azért már messze van.... De több napra... a fantasztikus kemping igénybe vételével.... meglehet hogy járunk majd még erre.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése