Élménytérképem !!!

2015. október 3., szombat

Siklósi hétvége

Siklósi hétvége
Egy újabb kirándulás, bár nem olyannak indult, ahogy az megvalósult. Már nagyon szerettem volna kimozdulni és egy kicsit kirándulni. Egy szép hosszú-hétvégét szerettem volna, kirándulással, fürdéssel és sok-sok pihenéssel. Valahogy nem pont úgy jött össze, de azért csurrant-csöppent látnivalóból.
Inkább egy vásárlós hétvége lett (de nem a plázás féle, másféle dolgokat kellett intéznünk), aminek a lyukas óráit egy-két egyéb programmal töltöttük be. 
Szombat reggel korán indultunk, intéztük az elintéznivalókat. Viszont, ilyen talán még soha se volt. Úgy indultunk el, hogy még nem volt szállásunk! Nem mintha pánikba estem volna, de hát hiába terveztük, hogy akkor ott alszunk valahol (hogy ne kelljen sokat autózni), ha nem volt ott!  Ugyanis ezen a hétvégén volt Villányban a borfesztivál. Nyilvánvaló, hogy ezt (is) szerettük volna megnézni, és ezért szerettünk volna ott éjszakázni a környéken. No de ha fesztivál van, akkor sok ember van, és sokan meg is akarnak szállni,.... és hát nem igazán találtunk elsőre szállást. Voltak is kétségeim.   
Dolgunk intéztével a pécsi domboldali kilátónál megettük a szendvicseket.... és erősen gondolkoztunk, hogy akkor hogyan is lesz tovább. Szerencsére a 21. század csodálatos kommunikációs eszközeinek köszönhetően még ott fent sikerült szállás keríteni. A villányi bornapok miatt még Harkány is telt-házas volt. A harmadik próbálkozásnál volt szerencsénk, a Hotel Arborétumban pont elmentek vendégek. Ezt a mákot. Igaz, hogy egy kicsit drágább is volt, mint terveztük, de a szent cél érdekében..... hogy pihenés is legyen, este borozgatás is legyen, no meg vasárnap kora reggel még a pécsi vásárt is megnézhessük.... úgyhogy ott kellett aludni valahol a környéken. S a Hotel Arborétum lett a cél. Miután meglett a szállás már mentünk is Harkányba, hogy elfoglaljuk a szállásunkat. Nem volt rossz, sőőőt! Nem gondoltam, hogy ilyen szép szállást fogunk találni. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen volt, KLIKK IDE!

A szállás elfoglalása után egy ebéd is belefért még a késői tízórai mellé. S közben megbeszéltük, hogy mi legyen a délutáni szabad program. Mivel nem olyan hosszúak az őszi napok (korán sötétedik meg hasonlók), ezért alapos válogatás után a Siklósi vár megtekintésére és a Siklósi fürdő meglátogatásra esett a választás. Ebéd után el is indultunk, hogy megnézzük a várat. De előtte még a Dráva partjára tettünk egy kis kitérőt. Sétáltunk egyet, megtekintettük a határt átívelő hidat, és az épp ott állomásozó katonákat is. Ez utóbbi miatt viszont nem is maradtunk sokáig, irány a vár!
Pár éven belül már harmadszorra volt szerencsém erre járni. Úgy tűnik, hogy rendszeres visszajáró leszek, de ez nem baj. Még ha láttam is, jó élmény újra megnézni ezt a szép nagy várat. Úgyhogy most Szabolccsal néztem meg. Bár egy kicsit későn értük - ősszel ugyebár minden hamarabb bezár - de azért még alaposan meg tudtuk nézni a várat. Ha téged is érdekel, hogy milyen is ez a Siklósi vár, akkor KLIKK IDE. Hátha felkelti kíváncsiságod és Te is személyesen szeretnéd majd egyszer megnézni.
Utána elmentünk a siklósi fürdőbe. Itt se először járok. :) Nem volt túl sok időnk, de nem is szerettünk volna órákig pancsolni, inkább csak szerettünk volna felmelegedni egy kicsit a jó meleg vízben. Így hát ezen a kurta látogatáson nem készítettem képeket. És mivel egyszer már írtam róla, és nagyon most sem változott meg a véleményem, ezért érdeklődőknek ajánlom figyelmébe a korábbi bejegyzésem - KLIKK IDE és megnézheted.
Fürödtünk egy kicsit, megnéztük a vizeket. A fürdő amúgy nem rossz, és tök jó hogy erre felénk van még egy fürdő, de valahogy nem az igazi. Tán már öregszem, vagy ahogy egyszer írtam, majd ha gyerek is lesz a képben, akkor lehet hogy másképp tekintem.
A fürdés után pedig így már az esti órákban Villánynak vettük az irányt. Szerettünk volna egy kicsit fesztiválozni, bulizni, borozni, de legalább is körülnézni. És majdnem így is lett, de szembesültünk a valósággal.... Villány ugyebár nem egy nagy község, és igazából egy-két fellépő és egy-két borocska elszűrcsizése lenne a fő tevékenység. Nem olyan fantasztikusan nagy dolog, ezért gondoltuk, hogy akárcsak szüretin, itt is besétálunk, körülnézünk, eszünk, iszunk és az este már el is ment.
Hát igen... csak gondoltuk! Mert hogy belépős volt a rendezvény! Mondom, mi?!?!? Belépő? Mire? Arra az egy kis útszakaszra, ahol az éttermek és borozók vannak? Azért hogy egyszer végigsétáljunk meg vissza?!? És akkor az árban nem volt benne se egy pohár, se egyéb más. Drága séta lett volna. Pedig csak körül szerettünk volna nézni. No de majd 5e forintért?!? Ahogy ott összeállt ez a sok info már nem tűnt olyan jónak a villányi borfesztivál, és a gondolat se, hogy mi oda bemenjünk.
Mindjárt felértékelődött a Szekszárdi szüreti fesztivál! Hogy mennyire jobb volt! Nem volt belépő, mindenki azt nézhetett amit akart, és csak azért fizettünk amit fogyasztottunk. És sokkal jobb fellépőkkel várták a látogatókat. Villámgyorsan eldöntöttük, hogy nem ér annyit a villányi borfesztivál, úgyhogy el is hagytuk a helyszínt és enyhén betegesen és fáradtan visszatértünk a szállodába, hogy akkor legalább egy jó nagyot alszunk. 
Vasárnap reggel legalább pihentünk egy nagyot. Majd reggeli után a szállodát elhagyva megindultunk a pécsi vásárba.Utána egyéb program már nem fért bele, vártak az otthoni kötelezettségek.
Minden összevetve érdekes hétvége volt... kellemest a hasznossal....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése