Élménytérképem !!!

2015. október 18., vasárnap

Tatabánya - Gyémántfürdő

Gyémántfürdő - Élményfürdő

Az őszi kirándulások során mit tud az ember csinálni a kinti hidegben... nem sokat.. De még szerencse, hogy számos fürdő rendelkezik már fedett élményfürdővel. Ahogy a tatabányai is. Az utolsó napon megnéztük, hogy milyen a tatabányai Gyémánt fürdő.
A fürdő egészen a város szélén található. A Tatabánya, Cseri u. 33 címen kell keresni. Ha a GPS oda talál, akkor egy elfogadható  méretű (és szerencsére ingyenes) parkoló vár mindenkit, ahogy minket is. Innen kell besétálni a fürdő épületéig.
A bejáratnál mindjárt egy szép nagy tájékoztató tábla.
Az út a fedett úszómedence mellett visz el.
Az élményfürdő bejárata...
Szép nagy, modern recepció.... (meg egy csomó homály :) csak ez az egy kép készült :(
Árak, nyitva tartás és minden hasonló információval kapcsolatban a fürdő honlapján lehet érdeklődni. KLIKK IDE . Úgy gondolom, hogy elfogadható áron lehet meglátogatni a fürdőt.
Itt is az az érdekes vonalkódos belépős megoldás van. Pedig hogy szeretem a modern órás megoldást... ami beléptető, szekrény nyitó egyben, kényelmes, vízálló, mindig ott van és elhagyni se nagyon lehet.  De hát ez volt ottjártunkkor... a szalag a vonalkóddal... és külön a kulcs a szekrényhez. :(

Az öltöző rész is egész új és modern... úgyhogy nem értem, hogy az órás megoldás miért nem jött össze :(
Kulcsozni kellett... azt meg ugyebár hova teszi utána az ember ?... főleg a falatnyi kis bikinijében?!?
Kapuk voltak bőven... de legalább ennek a használata könnyen ment a karszalaggal.
Átöltözés után ki is jutottunk az élményfürdő részbe. Az öltözőből a felső szintre jutottunk ki. 

Gyors szemrevételezés és a víz hőmérsékletének csekkolása után mentünk is megnézni az alsó szintet.
Szép nagy medence van az alsó szinten. Bugyborékolók, vízsugarak... de azért résen kell lenni, hogy hely is jusson.

Ezen a szinten egy jó nagy étkező helyiség is található.
Nem azt mondom, hogy huj de melegek voltak a vizek....a kinti dermesztő hideg után azért még melegebbet is el tudtam volna viselni.  De azért jól esett megmártózni.

A lenti csobbanás után újra a fenti szinten kerestünk meleg vizű medencét. Középtájt egy jakuzzi ... csak legyen hely, mert ez a medence valahogy mindig tele volt.
És azon kívül még egy nagyobb bugyborékos elemekkel tűzdelt medence. S bár nem voltak sokan, de mégis nehezen találtuk a helyünket, és hogy melyik az a medence, amiben szívesen több időt töltenénk el. Úgyhogy mentünk ide is, oda is... mindegyiket kipróbáltuk egy kicsit.
Bentről lehetett látni, hogy merre is van a strand rész. Egész pöpec a Gyémánt fürdő strandja is. 

És persze az élményfürdő réshez is tartozik egy kinti medence... Csak hát hideg időben... 
Így őszi időszakban ugyebár csak bent lehetett lenni. És ez az érdekes két szintes megoldás azt az érzést nyújtja, hogy sok medence és lehetőség van.
Ügyesen megoldották... de egy idő után mégiscsak átlátja az ember és nem is tűnik olyan nagynak ez a belső rész. Lent egy nagy medence és a gyerekmedence, ahova a csúszdák is visznek  Fent pedig a jakuzzi és egy közepes melegvizes medence. Persze vannak szaunák, és egyéb kényeztető szolgáltatások, de ha csak fürödni akar az ember, akkor ezt kell beosztani... hacsak nem valami elkerülte a figyelmünket.
Tágas pihenő hely is van... érdekes csúszda megoldásokkal kombinálva.

Nagy és impozáns épületnek tűnik.... és tényleg izgalmasan megcsinálták a gyerekeknek a lépcsőt, és az emeletről időnkét lezúduló vízesés szerű élményelemet.... de attól még sajna nem tűnik melegebbnek a víz, ha már az ember arra vágyik. :(

Igyekeztünk azért élvezni az élményfürdő nyújtotta lehetőségeket. Nem rossz fürdő.... de azért jó időben, a kinti medencék használatával biztos, hogy nagyobb élményfaktorral rendelkezik.  
Most egy kicsit lapos volt az élmény... olyan volt mint a kinti időjárás... még jó és elmegy a körülményekhez képest, de már nem az igazi. Úgyhogy remélem, hogy azért még sikerül egyszer ide igazi meleg nyári időben is eljutnom, és megnézhetem, kipróbálhatom, megélhetem a kinti strand nyújtotta lehetőségeket is. Talán az a bejegyezésem majd egy napon lelkesebb is lesz... :)

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése