Élménytérképem !!!

2018. július 26., csütörtök

Kaposvár - Erdők Háza Látogatóközpont

Kaposvár - Erdők Háza Látogatóközpont
Kaposvári kirándulásunkra is néztem, kerestem mindenféle látnivalót, így találtam rá erre a különleges helyre, az Erdők Háza Látogatóközpontra. Gondoltam, ha időnk engedi, vagy épp olyan lesz az időjárás, akkor ez egy nagyon jó program lehetne.
Az olvasottak alapján egy nagyon érdekes múzeumnak tűnt, már ha annak  nevezhető. Úgy éreztem, hogy ha időnk engedi, akkor mindenképp szeretném megnézni. Szerencsénkre az utolsó napunkon, még a hazaút előtt, adódott egy kis időnk.
Amennyire könnyen jött az ötlet, hogy akkor ezt a 'múzeumot' nézzük meg, annyira nehezen találtam oda. Pedig egyáltalán nem vészes, a 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 21. címet kell keresni. De hát ha az ember rossz útelágazásokat választ... s meg még a keresett épületet is alig találja....
De meglett... és még parkoló is könnyen. Az út szélén a kijelölt parkolóhelyeken lehetett megállni. 
És bizony ebben az épületben kell keresni az "Erdők Háza Látogatóközpontot"...s nem ám a másik nagyobb épületben...  
Bejárat pedig ott... Elsőre furcsának tűnt... de hát a látszat sokszor csal.
A jó hír...hogy a felettébb olcsó belépőjegy ellenére iszonyat sok látnivaló van bent!  KLIKK IDE és minden szükséges infót megtalálsz a weboldalukon.
S akkor mutatom, hogy mit is láttunk! Muszáj...mert egy különleges és fantasztikusan érdekes helyre kerültünk, amit mindenkinek látnia kellene...élőben! 
A mutatós és tágas előtér.... itt aztán sok gyerkőc elfér...


És még mennyi ismertető tábla... és azon mennyi de mennyi tudnivaló!

Csak úgy pilláztunk a recepción területén...az a sok információ...
Mint kiderült épp azért nem volt senki a recepción, mert egy nagyobb gyerekcsoportot vezettek körbe. S  így mi is bemehettünk az utólagos jegyrendezés ígéretével.
Mentünk is... és hogy merre? Hát ilyen trükkös, cuki, praktikus, egyszerre játékos és találó megoldást még nem láttam! 
A padlón elhelyezett állati lábnyomok mutatták, hogy merre kell menni!!!
Ahogy beléptünk az első terembe....
...már ott is voltak a jobbnál jobb interaktív ismeretfejlesztő táblák.
Ezek annyira jók, hogy még a felnőtt ember kíváncsiságát is felkeltik...
A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé, foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között. 
Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról – interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt.
A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

Bármerre néztünk valami érdekes volt, amit meg akartunk nézni...
....hozzá akartunk nyúlni...

...ki akartunk próbálni....

....meg akartunk ismerni...

...s akartunk vele játszani. Csak ebben az első teremben órákat lehetett volna eltölteni.

Egy másik teremben.... hát hogy ez mennyire cuki és szupi volt! Emikének gyorsan meg is tanítottam, hogy ez a róka.
A továbbiakban is.... ötletesebbnél ötletesebb kiállítások...


...jobbnál jobb játékok!...

És mindezt úgy elhelyezve, hogy még véletlenül se tűnjön kevésnek, uncsinak... vagy hogy ne lehessen csak úgy végigszaladni rajta. Minden egyes lépés után újabb érdekesség következett.

Ez a terem kifejezetten tetszett...és Emikém is nagyon figyelt... mert hogy állathangokat lehetett hallani egyfolytában.
Még több játék. Elmondani és leírni sem lehet mennyi... de persze nem is akarom, mert akkor nem akarná már senki se élőben megnézni.
Pedig ezt látni kell!
Tapizni kell!

Szemlélni kell!
Csodálni kell!
Nézni kell!
Olvasni kell!
S tanulni kell...
És személyesen kell rácsodálkozni arra a rengeteg interaktív ismeret és tudásfejlesztő játékra ami ott abban a pár teremben megtalálható. Én nem győztem betelni a látvánnyal és nagyon szívesen maradtam volna...de sajnos az időnk nem engedte. Pedig így mennyivel jobb valamit megismerni és megtanulni.
Egy emelettel feljebb nagyobb termek volt, az egyikben akkor is éppen előadást tartottak.
Fájó szívvel tértünk vissza a recepcióhoz...mennünk kellett. Rendeztük a számlát...
...s abban a reményben, hogy egyszer talán még visszatérhetek ide, a már nagyobb és kíváncsibb lányommal.... elhagytuk ezt a rendkívül érdekes látnivalót.
Nekem nagyon de nagyon tetszett!! Kár, hogy nincs ilyen minden nagyobb városban! Egy szuperjó helyet találtunk... ha érdekel a témakör, akkor ezt látni kell!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése