Élménytérképem !!!

2015. május 30., szombat

Szeged - Napfényfürdő


Napfényfürdő Aquapolis, a 'bugyborék-kánaán'
Szegedi városnéző kirándulásunk után meglátogattuk a fürdőt. Egy kis pihenés az egész-napos talpalás és izzadás után jól jött. :) Közel volt a szállásunkhoz, úgyhogy ahogy visszaértünk a városból már mentünk is.

Kár lett volna kihagyni, ha már ilyen közel volt a szálláshoz. ÉS különben is, hogy nézett volna ki, hogy ha nem nézzük meg, hogy milyen is a szegedi strand-fürdő. Legalább is ezt, mert a másikra nagy szívfájdalmamra nem jutott időnk, kár... mert az Anna-fürdő se lehet rossz. Majd legközelebb.
Persze erre is kíváncsi voltam, már csak azért is, hogy tudjam és lássam, hogy egy ilyen szép, nem is kevés lakossal rendelkező városnak milyen fürdője van. Mentünk is.
És milyen jó, hogy a kuponos szállásdíjban ez is benne volt. Nem kellett fizetnünk semmit - mert amúgy lettek volna ám árak! - úgyhogy egy kis cetlivel, amit a szállodától kaptunk be is mehettünk. :) Viszont...nem mindenki keresi fel a fürdőt hozzánk hasonló kondíciókkal... úgyhogy aki szeretne még többet látni... tájékozódni, hely, belépő, nyitvatartás és egyéb hasonló témában, akkor keresse fel a fürdő honlapját KLIKK IDE.
Egy-két kép ízelítőnek, amit készíteni tudtam.
Méretes előtér fogadja a vendégeket. Nem ám mini tér a trópusi vidékeket is meghazudtoló páratartalommal, és az emberek tolóajtóig nyúló sorával... 
Óh nem. Szép nagy kastélyokat is elkápráztató belmagasság!
Jegyváltás után pedig az eltéveszteni sem lehet bejárati rész.
Bár a modern fém-biztonságiakkal meg kell küzdeni, hogy bejuthasson az ember.
És aki nem ismeri a fürdőt, vagy esetleg nem készült, mint ahogy mi se, (mert hagyja, hogy a meglepetés ereje hasson rá,) annak mindjárt a bejárati résznél egy szép nagy színes tábla lesz segítségül. Mégse összevissza bolyongjon az ember a medencék után kutatva.
Gyorsan fel is mértük a terepet és már mentünk is az öltözők felé. Ahogy látható elég korrekt és modern öltözőrendszer várja a vendégeket.
Bizony.... ott fityeg az óra a kezemen.  Hájtek órás berendezés ami nemcsak az öltözőszekrényeket, de a fürdőben több helyen is az átjárást biztosító kapukat is nyitja. Fontos kellék, nem célszerű elhagyni.
Nagyon rendben volt az öltözős-tisztálkodós rész.
És a fürdőben.... érdekes a kialakítás. Egy hosszú és széles folyosón lehet menni, és nézni kell, hogy melyik ajtó hova is visz.
Belső pancsoló és csúszda.
Nap végére ugyebár már üres lett.
Valahol a nagy folyosón egy gyerekmegőrző is található. Úgy tűnik, hogy a család-barát fürdő prio 1 lett az elmúlt években.
Egy érdekes megoldással a karórások ki is mehetnek a strand-fürdőbe. A már megszokott sablon szerint van kinti, 'olcsóbb" strand, és van a benti, fedett, drágább belépővel megközelíthető fürdő rész. Persze az órával ki lehet jönni a kevésbé fedett strand részre is, csak fordítva nem megy. 
És hogy ez működjön is, egy szép kis kerítés védi a benti fürdőzőket az 'illegális bevándorlóktól' :) Egy kicsit élményromboló hatású. Töri a teret, a látnivalót, az élményt.... tudod.. feng-shui...
...de ez van... a tervezők ezt álmodták meg.
Egy-két kép a benti fedett részről...
Meleg-vizes medencék is vannak. Amiket nagyon érdekes módon szinte teljesen elszeparáltak egy plasztik fallal. Igaz, hogy így nem is ugráltak gyerekek az ember feje körül, és a pihenés garantált, de azért amikor kerülni kell a másik medence megtekintéséhez, az azért mégse annyira jó.
Az élménymedencékben pozitívan csalódtam. Az átlaghoz képest sokkal több bugyborékolós rész volt, és ha az egyik abbahagyta, akkor szinte már ott is volt a másik, és nem kellett órákat várni és tolongva sorban állni, hogy te is szeretnél már bugyogó vízhez jutni. Úgyhogy nagyon elégedett voltam.
Olyannyira, hogy egyszer szeretnék még eljutni ide.
Hangulatos és tényleg élményeket nyújtó medence-kombináció várja az érdeklődőket.
És kiúszós kinti rész is tartozott hozzá, hasonló mennyiségű bugyborékolós résszel, amikre szintén nem kellett sokat várni, főleg nem úgy, hogy hol kint van, hol bent van. Mert hogy itt mindig volt kint is, bent is... egyszerre!
És nem is egy medence van kint.
Bár a strand rész nem olyan nagy, de ott is van egy szép nagy bugyborékolós és mindent-tudó medence. Így persze nem feltétlen indokolt és szükségszerű a fedett rész felfedezése. Hacsaknem meleg gyógyvízre vágyik valaki, és kevesebb napsütésre (mert hogy a strandon a fák nem hogy égig nem értek.... egyáltalán nem is voltak... max. nyomokban) a wellnesses részre az egyéb díjak megváltása esetén jogosult az ember. Aki teheti, azért ne hagyja ki ezt se!
Látod... a plastik-fal...
Szauna-világ az emeleten (még a merülő medence is!). Érdekes...
Határozottan kellemes fürdő, és még annál is több bugyborék! Az építésnél nem spóroltak, és hogy milyen jól tették!
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti az élményfürdőket. A szimpla semmittevős meleg vizes ázásra nincs akkora tér és lehetőség, de legalább van egy-két ilyen medence is, és nem felejtették el azokat, akik nem mindenáron csak pancsolni akarnak. Viszont a bugyborékok, és egyéb vízmozgással járó élményrészek kárpótolnak minden fürödni érkezőt! Irány a bugyborék-kánaán!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése