Élménytérképem !!!

2016. június 18., szombat

Szelidi-tó - Napsugár kemping

Napsugár kemping
A Szelidi-tónál terveztünk egy kempingezős hétvégét. Szálláshelyül a kevés lehetőséget, de annál több zavaró tényezőt figyelembe véve a Napsugár kempinget választottuk.
Szerettem volna a Szelidi-tónál pihenni egy kicsit, megismerkedni a környékkel, kirándulni egyet, és talán még fürödni is. Ehhez a hétvégén a sátras megoldás jónak tűnt. De sajna nem volt túl sok választási lehetőség ezen a téren. Még két kemping volt ezen kívül... egy távolabb a tótól, ami megtekintés után láthatóan nem is működött. És egy a Napsugár mellett, ami meg egy nagy létszámos rendezvényre készült. (Ezt is megnéztük.. nem is volt addig egy árva lélek se a kempingben. Elég halott a környék kempingezést tekintve... vagy csak szezon előtt lettünk volna?!?)

No mindegy... örültünk, hogy egy vízparthoz közeli (működő) kempinget találtunk a Szelidi-tó mellett.
 Egészen addig, amíg meg nem láttuk, hogy milyen is, és mekkora is ez a kemping.
Az még hagyján hogy ekkorka.... De ez a WC-fürdő kombó sem volt különösen bizalom gerjesztő.
A WC bár rendes lehúzhatós volt, de mégis a  kerti pottyantós hangulatát idézte. De még ezzel se volt baj, mert hogy megengedték, hogy a vendégházakhoz tartozó toalettet használjuk.
Ami pedig mindjárt ott volt a kicsi kis kemping mellett - látod azt a rózsaszín épületsort? no abban volt. Ahogy a konyharész is, aminek a használatát megengedték. Szóval annyira nagyon nagy gond ez sem volt. Főleg, ha az ember elfogadja, hogy low-cost megoldással száll meg, low-cost helyen, enyhén nomád körülmények közt, a természetközeli pihenés érdekében.
DE!!! Egy dologgal nem számoltunk és nem is gondoltunk rá. S még a kemping egyszerűségének problematikáján is túlmutatott.... a szomszédok! És az éjszakába nyúló bulijuk! Nesze pihenés .... Oly fájdalmasan ért minket a felismerés, hogy nehogy pihenés, de még alvás sem lesz... mint egy igazságtalanul kiállított sárga csekk a hónap végén.   
Sírtunk, ríttunk... idegeskedtünk... de még így is reményékkel teli sátort vertünk.
 Ami továbbra is gyorsan megy.  S egész jól 'berendezkedtünk'.
Sajnos a Szelidi-tó varázsa nem volt elég jó és nagy, hogy idegességünk elmulassza. Ahogy a bulinak se lett éjfélkor vége úgy mint Hamupipőke esetében. És a Dj olyan hangosan nyomta, mintha a kemping kellős közepén lenne a buli. És ezt még az alig pár 100 méterre odébb lévő másik kempingből is hallottuk volna. Úgyhogy ez volt egyetlen vigaszunk, hogy mindegy lett volna, hogy melyik kempinget választjuk.
S bár egy estét valahogy altatóval túléltünk. De tudván, hogy a másik éjszaka a másik kempingben kétszer akkora buli várható, nem maradtunk tovább. Szó szerint szedtük a sátorfánkat és a Szelidi-tó nyújtotta élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva új célállomást kerestünk.
Nem mondom, hogy kerüld a helyet... mert megvan a maga varázsa. De úgy tűnt számomra, hogy a tó és környéke egy hatalmas nagy szabályoktól mentes bulizós övezet. A nyári időszakban szerintem sokan kifejezetten ezért jönnek ide.... szórakozni... és ha így van ha nem... benne van a pakliban, és azt el kell tudni viselni. Nekünk most nem ment. De örülök, hogy most már ezt is tudom. :)

2 megjegyzés:

  1. Mai nappal 2020.06.-ot írunk. Szerencsére megszüntek a nagy DJ bulik, discok...nem engedik már, van remény újból felkeresni Szelidet, kempingezés-phenés céljából.Kiss Gábor, Baja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gábor,
      Köszönöm hogy megosztotta az infót! Bár szerintem sokan sejtik, hogy a tó melletti időtöltés során elkerülhetetlen mások szórakozásának a zajhatása. De azért mégiscsak jobb néha csendben, nyugalomban pihenni, és élvezni a természet szépségét... nemcsak mindig a bulik számítanak :)
      Köszönöm, hogy megírtad, és remélem, hogy ahogy anno mi is, még sokan 'eltévednek' a Szelidi-tóhoz, bármelyik része vagy szálláshelye legyen. Ezt is fel kell fedezni :) ...ha már van :) Köszönöm hozzászólásod. Üdv. Kinga

      Törlés