Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2017. március 17., péntek

Röjtökmuzsaj - Verseghy-kastély

Röjtökmuzsaj - Verseghy-kastély
Soproni kirándulásunkból hazafelé vezető utunk kis utakon vezetett, át Röjtökmuzsaj községén. És ha már átgurultunk, akkor a kis községben eldugott kastélyt, a Verseghy-kastélyt is megnéztük.
Csak egy gyors szempillantást vetettünk a kastélyra. Kíváncsi voltam, hogy itt, egy ilyen kis eldugott helyen milyen kastély is állhat. 

Nem volt nehéz megtalálni a kastélyt, mert jelenleg Szidónai Kastélyszálloda néven üzemel. S mivel a kastélyt már kilométerekkel távolabb is reklámozzák, hát még a községen belül, ezért nem nehéz odatalálni. Főleg ha meglátod ezt a templomot, akkor szinte már majdnem ott is vagy.
Amúgy a kastélyt a GPS a Röjtökmuzsaj, Röjtöki u. 37 cím alatt találja meg.
Mikor megérkeztünk ez a látvány fogadott. El is bizonytalanodtam, hogy itt lehet-e vajon majd nézelődni.
Úgy éreztem, hogy talán nem illene... úgyhogy nem is erőltettem a dolgot. 
Szó mi szó, nem is nagyon mertünk. Épp hogy csak a kapuból megnéztük a fantasztikusan szép állapotban lévő épületet. Láthatóan nagyon sok pénzt fordítottak a kastély külső szépségére.
Úgyhogy csak gyorsan elnéztünk balra...
... aztán jobbra.
És megállapítottam, hogy nem is olyan nagy ez a kastély. Tán azért tudják ilyen szép állapotban fenntartani.
Viszont nem véletlen van a mondás... a látszat néha csal.  Ugyanis ha tudtam volna, hogy ez a kastély is U alakú, és hogy a másik oldalán még egy nagy park is található, akkor nem mondtam volna, hogy kicsi. Ez a kastély egyáltalán nem kicsi. 
Sőőőt... milyen csodálatos a hátsó kertje, illetve parkja. Így már érthető, hogy mivel csalogatják ide az embereket sok pénzért megszállni. Kár, hogy nem láttuk a kastély ezen részét élőben.
Bizony hogy nagy az épület.... és ez a kert! Ez veri a mai nap látott másik két kastély kertjét is! És hogy egy kis történelem is legyen... a szálloda weboldalán nagyon szép leírás olvasható, KLIKK IDE és Te is elolvashatod. Nem utolsó sorban az oldalon látható, hogy mennyibe is kerülne eltölteni egy kis időt ebben a kastélyban. 
No majd ha legközelebb erre járunk, akkor majd több időt szánunk erre a kastélyra. S tán egyszer még ebben a csodálatos parkban is sétálhatunk. Talán beengedik a szimplán kíváncsi turistát is.
Ezt viszont nem tudtuk meg. Időnk se volt sok és a szállodával sem akartunk kényes beszélgetést folytatni. De most már tudjuk hogy van, hogy ott van, és hogy milyen szép!
S tán legközelebb ezt a kastély melletti kápolnát is jobban górcső alá vesszük.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése