Élménytérképem !!!

2017. március 17., péntek

Röjtökmuzsaj - Verseghy-kastély

Röjtökmuzsaj - Verseghy-kastély
Soproni kirándulásunkból hazafelé vezető utunk kis utakon vezetett, át Röjtökmuzsaj községén. És ha már átgurultunk, akkor a kis községben eldugott kastélyt, a Verseghy-kastélyt is megnéztük.
Csak egy gyors szempillantást vetettünk a kastélyra. Kíváncsi voltam, hogy itt, egy ilyen kis eldugott helyen milyen kastély is állhat. 

Nem volt nehéz megtalálni a kastélyt, mert jelenleg Szidónai Kastélyszálloda néven üzemel. S mivel a kastélyt már kilométerekkel távolabb is reklámozzák, hát még a községen belül, ezért nem nehéz odatalálni. Főleg ha meglátod ezt a templomot, akkor szinte már majdnem ott is vagy.
Amúgy a kastélyt a GPS a Röjtökmuzsaj, Röjtöki u. 37 cím alatt találja meg.
Mikor megérkeztünk ez a látvány fogadott. El is bizonytalanodtam, hogy itt lehet-e vajon majd nézelődni.
Úgy éreztem, hogy talán nem illene... úgyhogy nem is erőltettem a dolgot. 
Szó mi szó, nem is nagyon mertünk. Épp hogy csak a kapuból megnéztük a fantasztikusan szép állapotban lévő épületet. Láthatóan nagyon sok pénzt fordítottak a kastély külső szépségére.
Úgyhogy csak gyorsan elnéztünk balra...
... aztán jobbra.
És megállapítottam, hogy nem is olyan nagy ez a kastély. Tán azért tudják ilyen szép állapotban fenntartani.
Viszont nem véletlen van a mondás... a látszat néha csal.  Ugyanis ha tudtam volna, hogy ez a kastély is U alakú, és hogy a másik oldalán még egy nagy park is található, akkor nem mondtam volna, hogy kicsi. Ez a kastély egyáltalán nem kicsi. 
Sőőőt... milyen csodálatos a hátsó kertje, illetve parkja. Így már érthető, hogy mivel csalogatják ide az embereket sok pénzért megszállni. Kár, hogy nem láttuk a kastély ezen részét élőben.
Bizony hogy nagy az épület.... és ez a kert! Ez veri a mai nap látott másik két kastély kertjét is! És hogy egy kis történelem is legyen... a szálloda weboldalán nagyon szép leírás olvasható, KLIKK IDE és Te is elolvashatod. Nem utolsó sorban az oldalon látható, hogy mennyibe is kerülne eltölteni egy kis időt ebben a kastélyban. 
No majd ha legközelebb erre járunk, akkor majd több időt szánunk erre a kastélyra. S tán egyszer még ebben a csodálatos parkban is sétálhatunk. Talán beengedik a szimplán kíváncsi turistát is.
Ezt viszont nem tudtuk meg. Időnk se volt sok és a szállodával sem akartunk kényes beszélgetést folytatni. De most már tudjuk hogy van, hogy ott van, és hogy milyen szép!
S tán legközelebb ezt a kastély melletti kápolnát is jobban górcső alá vesszük.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése