Élménytérképem !!!

2017. március 16., csütörtök

Balf - Kastélyszálló

Balf - Kastélyszálló
Fertőrákos környékén tett kirándulásunk során kavarodtunk el Balf községéig. Kedvenc kastélyos oldalamnak köszönhetőn tudtam, hogy ott is van egy kastély, úgyhogy meg is kerestük.

Bár Balf községe nem nagy, de a kastély megtalálásához már térképes segítség kellett. A cím: Sopron-Balf, Fürdő sor 12. Itt található a Kastélyszálló Balf, amit leginkább a gyógyulni vágyók keresnek fel. Nézd csak meg a kastélyszálló saját honlapját, KLIKK IDE.

Mivel tárva nyitva voltak a kapuk, ezért bátorkodtunk megállni, hogy közelebbről megnézhessük a kastélyt.
Nem egy nagy kastélyépület. Nem az a tipikus kastély, amire az ember először gondolna. És a történelméről sem találni túl sok információt a neten.

Az 1700-as évekből származó épület szobáit antik- és stílbútorokkal rendezték be. Ablakukból csodálatos kilátás nyílik a környező parkra. Az ősfás kertet csörgedező patak szeli ketté. Antik szobrok, színes virágágyások, szökőkút fogadja az erre sétálót. Távolban az erdővel borított dombok és a festői táj panorámájában gyönyörködhetünk.
A Gyógy-Kastély Szálló szervezetileg a szanatóriumhoz tartozik. Ez a szárny a fizetős vendégek részére van fenntartva.Neobarokk kastélyszálló és a barokk fürdőkápolna, Dorfmeister István faliképeivel. Az 1700-as évekből származó épületben antik- és stílbútorokkal berendezett, telefonnal, televízióval, minibárral ellátott szobák, apartmannok, továbbá szalon, áll a vendégek (betegek) rendelkezésére. A gyógyszállót üvegfolyosó köti össze a gyógy-komplexummal, wellness-szigettel. A szobákból csodálatos kilátás nyílik a park zöld pázsitjára, a pompázó virágokra, az antik szobrokra, a parkot átszelő patakra és az erdővel borított dombokra. A szállodában magyaros és nemzetközi étel specialitásokat kínáló étterem található, ahol a hagyományos szolgáltatásokon kívül lehetőséget biztosítanak diétás étkeztetésre is.
A kastély közvetlen közelében egy kápolna is volt.Ez a Szent József Fürdőkápolna 
A kápolnát Sopron városa építtette 1773-ban. Késő barokk stílusú épület, jelenleg külső tatarozása folyik. Az oltárt Sedlmayer András soproni kőfaragó mester faragta még a kápolna építése évében. Oltárképe Szent Józsefet a gyermekkel ábrázolja. A képet feltételezhetően idősebb Dorfmeister István festette. A tabernákulum tetején lévő kép bizonyítottan az ő műve. A kép egy leányt ábrázol galambbal.

Kastélygyűjtőknek... vagy csak úgy arrafelé kirándulóknak....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése