Élménytérképem !!!

2012. július 11., szerda

Szántód - Szabad strand

Szántód - Szabad strand

2012-es balatoni nyaralásunk alkalmával, amikor Tihanyban is jártunk (ha még nem olvastad volna a bejegyzést, akkor KLIKK IDE) délután Szántódon kerestünk egy szabad strandot.
Azt hittem, hogy a Balaton partján az ember lépte nyomon strandba botlik, de ezen a napon világossá vált, hogy nem így van. Miután megérkeztünk a komppal, és örömmel nyugtáztuk, hogy még az autónk is megvan, elindultunk, hogy akkor fürdünk egyet. Gondoltam megyünk és hamar találunk is egy kis-utcát, ami mindjárt a parthoz visz. Hááát... amerre megindultunk nem igazán akartak kis utcák és elágazások lenni. Csak házak, házak és feltételezem, hogy az ahhoz tartozó saját partszakaszok voltak.
Csak gurultunk és gurultunk, és akkor végre... a Parti villasor és a Rigó utca kanyarjánál egy strandba botlottunk. Úgy tűnt, hogy nem fizetős, úgyhogy már mentünk is, hogy felfedezzük a strandot, és végre megmártózzunk a vízben.
Egészen kicsi kis partszakasz, egy kicsi kis strand. Viszont annál család és gyerek-barátabb! Ez a Rigó utcai szabad strand.
Sajnos nem csináltam akkoriban sok képet, úgyhogy egy-kettőt szedtem a netről, hogy azért legyen alapja, formája a leírásnak, meg hogy lássuk, hogy miről is beszélek :)

Viszont fa nem nagyon akadt, így hát árnyék se.
 Pedig egész jó kis strand volt, hangulatos, tiszta, és gyerekbarát.
Csak hát az árnyék.... napközben eléggé leégtem, úgyhogy muszáj volt valami árnyékot keresni. Jobb híján a bokrok által vetett árnyék is megtette.
Itt legalább nem tűzött a nap, és a megerőltető napközbeni program után tudtunk egy kicsit pihenni.
A fürdést nem nagyon vittük túlzásba. Eléggé dagonyás volt a part, szinte végig ameddig be lehetett menni. Tudjuk, hogy homokos a Balaton medre, no de hogy ennyire.... néhol szinte bokáig süppedtünk az iszapba. Így valahogy nem volt annyira szimpatikus, hogy a vízben a kelleténél több időt töltsünk. Meglehet hogy az ilyen kicsi strandoknál nem tudnak erre kellő pénzt és energiát fordítani. Persze akit nem zavar... ahogy általában a gyerekeket sem. Mi azért nem preferáltuk, és inkább az árnyékban pihentünk.

Nem mondom hogy rossz volt, mert nem. A víz amúgy is minden évben más. Úgyhogy ezt a gyerek és család-barát strandot csak ajánlani tudom....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése