Élménytérképem !!!

2012. július 10., kedd

Balatonszárszó - Szabad strand

Balatonszárszó - Szabad strand
2012-es balatoni nyaralásunkkor több Siófok menti községben is voltunk egy-egy szabad strandon... A Balatonszárszóit is meglátogattuk.
Délelőtt elmentünk a Krokodil-Zoo-ba (ha még nem láttad volna azt a bejegyzést, akkor KLIKK IDE). Utána pedig megkerestük a balatonszárszói szabad strandot, vagy ahogy még nevezik a Központi Strandot. Könnyen megtaláltuk, csak a Fő u. nevű utcát kell megkeresni és azon végigmenni egészen a Balatonig. Pontosabban a Tóparti parkig lehet jutni. 
Ezen a parkon sétáltunk mi is keresztül miután leraktuk a kocsit. És egy nagyon érdekes szobrot, vagy inkább emlékművet láttunk.
Meg is néztük, hogy mi ez az érdekes valami. Nagyon érdekes volt, de nagyon! Hasonló emlékművet még nem láttam... főleg nem ilyen érdekes anyagokból összeállítva. Ez a József Attila emlékmű! És ami még érdekesebb... hogy eme érdekes vagonra emlékeztető kocsiszerkezet minden oldalán betűkből kirakott versrészleteket olvashatunk.

A Tóparti parkban állították fel 1998-ban az itt elhunyt költő, József Attila emlékművét, Ortutay Tamás alkotását. A "szerelvényen" a költő versei olvashatók (pl.: Tiszta szívvel)

A változatosság kedvéért egy-két megszokott hagyományos szobor.
Majd valahol egy oldalsó kapun, nem a főbejáraton, mentünk be a strandra.
Jó nagy, szép egyenletes zölddel rendelkező szabad strand. Szokásunkhoz híven nem vittük túlzásba a fürdőzést, ezért maga a strand felfedezése is elmaradt. Így hát egy-két neten található képpel egészítem ki az enyémeket csak hogy lássuk, hogy milyen jó kis strandocska ez.
Ezt a részét bizony nem láttuk, elég messze 'táboroztunk le'. Pedig nagyon jó! Ez a strand is abszolút gyerek és családbarát! Ez a rész mint egy kisebb homokos tengerparti part.
Milyen jól megcsinálták az elkerítést, majdnem mintha egy medence lenne... egy nyílt medence. A többi balatoni strandhoz képest ezt nagyon igényesen megcsinálták. 
Így a képeket látva sajnálom, hogy nem sétáltunk körbe. De fáradtak voltunk, és örültünk hogy végre ülhettünk, pihenhetünk és feküdhettünk.
A víz közel volt, jó is volt, árnyék is volt, úgyhogy ennyivel bőven beértük arra a pár órára.
Enni, inni is volt nálunk... úgyhogy távol a tömegtől és a nyüzsgő gyerekektől pihentünk és élveztük a nyári balatoni strandolást.
No majd legközelebb, ha erre járunk... akkor már tudni fogom hogy mit kell keresni, és hogy erre a strandra megéri eljönni. És Te? Ha arra járnál, akkor ne hagyd ki!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése