Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

2016. május 29., vasárnap

Fonyód és egy strand

Fonyód és egy strandja
A párnapos Hévízi hétvégén errefelé vitt haza az utunk. A felettébb meleg hévégi időjáráson felbuzdulva a Balatont is szerettünk volna megnézni, hátha már fürödni is lehet. Fonyódnál egy darabon az út szinte a part mellett megy el. Úgyhogy minimális gyaloglás után mindjárt a strandhoz értünk.
Ha az ember csak úgy átgurul Fonyódon, akkor biztos, hogy megtalálja ezt a vízhez nagyon közeli szakaszt. Amúgy  a Torony étteremnél álltunk meg, az egy jó tájékozódási pont. Onnan már csak át kell jutni a síneken és a strand már ott is van.
A Balaton látványa mindig örömmel tölt el, nagyon szép! Bármelyik időszakban és évszakban!
És milyen aranyos strandot találtunk! Nem túl nagy, nem túl széles, de gondozott és jól néz ki!
A bejárati résznél a büfé bár nem túl nagy... de azzal a kiülő résszel... egészen jó! Olyannyira jól nézett ki, hogy még minket is 'meggyőzött', hogy itt kell egy kávét igyunk.
De előtte megcsodáltuk a Balaton-partot.
S úgy tűnt, hogy a melengető napsugarak többeket is fürdésre késztetett.
Hát ha már egyesek fürödni is tudnak, akkor biztos nem lehet olyan hideg a víz... gondoltuk... úgyhogy meg kellett nézni.
Bizony-bizony belementünk... de azt a dermesztő és lábfagyasztó hideget! Nem is értettem, hogy azok akik fürdenek hogy bírják.
Nem is vittük túlzásba... hiába lett volna nálunk minden szükséges fürdőcucc... ez még nem az a vízhőmérséklet volt.
Így hát a tájban gyöyörködtünk.
A gyönyörűséges Balatonunk!
És bár elsőre homokosnak tűnt a part... de ne tévesszen meg senkit sem... sajna nem homokot találtunk, hanem apró kavicsos, törött-kagylós, eléggé láb-szúrkodós strandrész volt ott.
De a kilátás gyönyörű volt...
És a megérdemelt kávénkat is elfogyasztottuk ily idilli környezetben. 
És a fürdés....?... talán majd egyszer.... ha épp égetően meleg nyári napon erre járunk... addig pedig... 

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése