Élménytérképem !!!

2016. június 30., csütörtök

Sárvár - Sárvári fürdő

Sárvár - Sárvári fürdő
Sárvári nyaralásunk mi másról szólt volna, mint a Sárvári fürdőről. Úgyhogy meg is látogattunk, nem is egyszer.
Korábban már jártam itt, de az akkori körülmények és időjárás miatt nem igazán maradtak bennem igazán jó élmények. Nézd csak meg, KLIKK IDE és azt is elolvashatod. Már csak azért is ajánlom, mert azokban sokkal szebb képek is vannak. 
Node.... új év, más időjárás, reméltem, hogy teljesen más színben látom a híres Sárvári fürdőt.
Számunkra most nem volt nehéz megtalálni a fürdőt, hiszen ott laktunk pár nap erejéig szinte a fürdővel szemben, a Korona Panzióban. Ha érdekel, akkor  KLIKK IDE és megnézheted, hogy milyen jó szállást fogtunk ki.
Sárvár szélén a magasodó hoteloknak és a rengeteg kocsinak köszönhetően probléma nélkül odatalál bárki. Nekünk most nem kellett parkolót keresni, nagyon kényelemes volt. Már ez is sokat emelt a fürdőzés élményén, hát még a meglepően forró meleg időjárás.
A gyönyörűszép bejáratot a fenti képen lehet is látni. És a recepciót sem aprózták el. Jó nagy tér... csak hát emberből is sokan voltak...
Ha még több információt szeretnél olvasni, mint cím, nyitvatartás, belépők ára, medencék és szolgáltatások, akkor a fürdő honlapján KLIKK IDE mindent megtalálsz.
Szó mi szó a belépőjegy ára nem olcsóság, egy nagycsaláddal bemenni kész anyagi csőd lehet, de legalább modern kaputechnika és órás megoldás várja a látogatókat.
A recepció mögött pedig már ott is van a fedett fürdőtér. Igazi jó meleg gyógyvizes medencék!
Ezek mellett kell elmenni, ha az ember ki akar jutni a strand részre. Viszont nem csak innen lehet bejutni, a komplexum területét egy másik oldaláról is meg lehet közelíteni, ott a belépés után ez ember mindjárt a strandon van.
A fedett fürdőben rengeteg hely van, úgyhogy nem épp optimális időjárás mellett sem kell unatkozni.

Erre is...
....meg arra is ki lehet jutni az épületből a szabadba. Nyilván az épületekben vannak az extra szolgáltatások, amivel mi most nem éltünk. A fürdő így is nagyon nagy. Mindjárt a bejárat után két melegvizes, egy kiúszós melegvizes medence és ezekkel szemben a kevésbé meleg pancsolós élménymedence, szintén kiúszóval. S kinti rész jó nagy, s a hatalmas sodronyuk is itt található.
A fantasztikusan jó idő révén szerettünk volna mi is a szabadban strandolni. No de az árnyékért majdnem hogy gyilkolni kellett, legalább is ha a fának az árnyékában szeretett volna hűsölni az ember. Nem volt.. s ami s ahol volt, ott is az emberek mint a heringek... egy törülközőt se lehetett volna lerakni. A fa nyújtotta árnyék szerzésénél még annak is nagyobb esélye volt, hogy az ember talál egy parlagon hagyott napozó széket. Mert hogy annak a használata ingyenes volt, ha épp nem másé volt, de szinte az összesnek volt már gazdája. De szerencsére volt másfajta árnyék, később majd láthatod, és ha az ember nagyon akart, akkor talált egy-egy széket is.
Az átöltözés kérdéséért itt nem kellett aggódni.
S a medencék.... a kiúszós meleg gyógyvizes.
Az amolyan féli-meddig úszó... nem mindenhol volt egyforma mély... úgyhogy inkább pancsolós medence volt ez is.
Pedig hosszúnak hosszú volt...
S a végében a vízi kalandpark és az első szép nagy csúszda.

S látod... ahol nem volt fa vagy árnyék... ott ember se nagyon volt.
Az épületek mellett kajáldák, kiülős részekkel...
Édes, sós... hideg, meleg étel... amit csak az ember kívánt.
S miután felfedeztük itt a főépület körüli részt, mentünk egy egész nagy kört. A kiúszós pancsolós....
... s ugye, hogy a sodrony milyen széles és nagy?!? Csak a víz sodrása nem volt erős. Cserébe viszont mintha egyfolytában mozgott volna a víz... legalább is egy kicsit... és aztán néha jobban. Be lehetett osztani... :)
A meleg vizes kiúszós medence.
Olyan fantasztikusan jó meleg volt a vize! Bárcsak még több ilyen lenne és még több fürdő ismerné fel, hogy kell a majdnem már ebéd főzéséhez is megfelelő hőmérsékletű jó meleg víz.
Azoknak, akik még egy utcát sem akarnak átszelni... csak egyszerűen lesétálni szeretnének... A fürdő mellett, szinte összeépülve... a legközelebbi és ezáltal legúriasabb szálloda.... Az itt megszállók mintha csak a hátsó kertbe jönnének le fürödni.
Persze a gyerekmedence se maradt ki.
Sőőőőt... élményelemek vizének elsöprő ereje okozott örömet sok gyereknek. Nagyobbaknak....
... és egészen kicsiknek is.
S aki nem akart fürödni... a kajáldák védő napernyője alatt bármikor megpihenhetett. Mert hogy még több volt! A fürdő területén hátrafelé haladva még több vendéglátót találtunk, és ezek itt még többen és nagyobbak voltak, mint amit előrébb láttunk.
S egy kicsivel odébb... lám... az igazi sárvári csúszdapark.
S mellette a hullámfürdő! Ezt a kombót! A legnagyobb élményeket nyújtó medencék és élményelemek a fürdő legvégében találhatóak.

És ezek a csúszdák! Hát nem semmi!!! A legújabb féle-fajta csúszdák... a legmodernebbek... s nem is egy, vagy kettő, hanem sokkal több csúszda várta több szinten is a bátrakat.
S aki csak pihenni szeretett volna...  akár árnyékban.... azért csak talált, még ha nem is a fa árnyéka. A fürdő gondoskodott róla, hogy ha nincs más, akkor legalább mesterséges árnyékos helyek legyenek, nehogy már széné égjen a jól fizető látogató, azt nem tud másnap is visszatérni.
Szóval aki szeretett volna árnyékba lenni, az tudott találni magának.
De még a homokozókra is gondoltak....
Nekünk azért csak jutott egy kis 'bio' árnyék, és még napozó ágyat is szereztünk.... úgyhogy még későn érkezőknek sem reménytelen, csak résen kell lenni.
Persze a benti fedett részeket is megjártuk. És nem csak a recepció melletti medencék vannak, hanem kicsit odébb egy egész gyerekparadicsomot építettek ki.


S nem mondom, hogy akkor ott bent több hely volt... de legalább nem tűzött a nap, és a csúszdaélményektől sikoltozó gyerekek körében lehetett élvezni a fürdőzés örömeit.
Így teljesen más körülmények között már sokkal jobban tetszett a fürdő.  Sőőőt... így már  értem, hogy miért annyira kedvelt és méltán híres ez a fürdő.
Ide mindenképp megéri legalább egyszer ellátogatni az életben. Még ha messze is van...


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

1 megjegyzés:

  1. Jó ez a fürdő, és valóban hatalmas. Nem olcsó, de tényleg mindenki megtalálhatja benne, amit szeret.

    VálaszTörlés