Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2014. október 5., vasárnap

Kővágószőlős - Zarándok-kápolna

Jakab-hegyi Zarándok-kápolna
Kővágószőlősön tett kirándulásunkon találtuk meg a Zarándok-kápolnát. Ha kirándulni mész a hegyre, a túraútvonalon (amiből van arra-felé bőven) és a Pálos kolostort keresed, akkor szinte biztos, hogy nem tudod nem észrevenni az alig pár méterre mellette álló kápolnát. Amit Zarándok-kápolnának hívnak.A Pécsen élő pálosok 1947-ben a kolostor romjaitól 200 méterre zarándok-kápolnát építettek, ezt azonban nem fejezték be. 
Érdekes....templom is meg nem is... kápolna is meg nem is, inkább amolyan komoly dizájnos esőbeállóra hasonlít. De ebből a szögből nézve akár egy dupla garázsbeálló is lehetne :) ....toronnyal... Érdekes építészeti jelenség. De jól néz ki...
A toronyba, ha elég ügyes az ember, akkor még fel is lehet mászni egy tűzlétra-félén. Sajna én akkor nem voltam se elég ügyes, se elég bátor, nem volt olyan hívogató az a létra.
Úgyhogy csak kívülről mutatom, hogy milyen mutatós kis építmény a hegytető kellős közepén. Mondanám, hogy legalább még egy látnivaló, ha már az ember felmászik idáig, hogy megnézze a kolostor romot. Úgyhogy Te se hagyd ki, ha erre jársz.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése