Élménytérképem !!!

2014. október 5., vasárnap

Kővágószőlős - Zarándok-kápolna

Jakab-hegyi Zarándok-kápolna
Kővágószőlősön tett kirándulásunkon találtuk meg a Zarándok-kápolnát. Ha kirándulni mész a hegyre, a túraútvonalon (amiből van arra-felé bőven) és a Pálos kolostort keresed, akkor szinte biztos, hogy nem tudod nem észrevenni az alig pár méterre mellette álló kápolnát. Amit Zarándok-kápolnának hívnak.



A Pécsen élő pálosok 1947-ben a kolostor romjaitól 200 méterre zarándok-kápolnát építettek, ezt azonban nem fejezték be. 
Érdekes....templom is meg nem is... kápolna is meg nem is, inkább amolyan komoly dizájnos esőbeállóra hasonlít. De ebből a szögből nézve akár egy dupla garázsbeálló is lehetne :) ....toronnyal... Érdekes építészeti jelenség. De jól néz ki...
A toronyba, ha elég ügyes az ember, akkor még fel is lehet mászni egy tűzlétra-félén. Sajna én akkor nem voltam se elég ügyes, se elég bátor, nem volt olyan hívogató az a létra.
Úgyhogy csak kívülről mutatom, hogy milyen mutatós kis építmény a hegytető kellős közepén. Mondanám, hogy legalább még egy látnivaló, ha már az ember felmászik idáig, hogy megnézze a kolostor romot. Úgyhogy Te se hagyd ki, ha erre jársz.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése