Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. április 17., vasárnap

Gyulai Pálinkafesztivál

Gyulai Pálinkafesztivál

A Gyulai Pálinkafesztivál, mint lehetséges program a semmiből talált ránk a neten. Bár engem annyira nem érdekelt volna, de új útitársam érdeklődését felkeltette, meglátta benne a lehetőséget és már foglalta is a szállást. Úgyhogy kíváncsian és érdeklődve mentünk Gyulára egy egész hétvégét eltölteni, hogy felfedezzük a Pálinkafesztivál szépségeit.
Pénteken kora délután érkeztünk. A fesztivált nyitó felvonulásra pont megérkeztünk. Szó mi szó azt hittem, hogy valami Busójáráshoz hasonló nagyságú felvonulásnak leszünk szemtanúi. De úgy tűnt, hogy ez a fesztivál még gyerekcipőbe jár. Vagyis nem volt sok felvonuló. 

Bár úgy terveztük, hogy majd együtt haladunk a felvonulókkal, de nem úgy alakultak a dolgok és a várhídnál sikerült megszemlélni az utuk végéhez közeledő felvonulókat. De így is jó volt.
Zenekarok...
... és a különböző pálinka lovagrend csoportjai vonultak fel...A felvonulás eddig tartott... itt volt a fesztivál bejárata.
Mindjárt az elején be is szereztük az állandó belépésre jogosító jegyet. Így tudtunk egész nap jönni menni, be-be nézni, ahogy éppen kedvünk tartotta. 
Ahogy megvolt a jegy kíváncsian léptem be, hogy mit is találunk itt. Hát amire nem számítottam... de még nem is gondoltam volna. Egy csarnok méretű sátrat húztak fel a vár és a tó előtt található nagy szabad téren.
Ekkora sátrat talán még soha nem láttam. És itt volt benne szinte minden... a színpad... sok-sok pad és asztal.. és persze számos pálinkás és ételt kínáló stand. 
Teljesen lenyűgözött a látvány, hogy ekkor sátorral készültek. Az már kevésbé, hogy a fesztivál további színtere és eleme, csak a sátor körül körben felállított árusok standjaiból állt. 
Nem azt mondom, hogy szűkös volt a kínálat, mert lehetett kapni mindent, ami szem szájnak és gyűjtögetőknek ingere.
Még pálinka főző berendezést is lehetett venni.

A sátor mögött voltak kinti kiülők is... enni , inni... megpihenni...
Nyugisabb.. kávézós, sörözős kiülős rész is... 

És persze mindezt a vár mellett! Úgyhogy a látvány végett sem kellett panaszkodni.Csak hát valahogy hamar körbe lehetett érni. És így maga a fesztivál helyszín felfedezésének élménye nem tartott túl sokáig. 

Pedig még ilyen is volt... a bátrabbaknak...  JA! és a tó másik oldalán egy afféle mini vidámparkot is kialakítottak, dodgem pályával, felettébb veszélyesnek tűnő körhintával. Úgyhogy ilyennel is készültek a fesztiválra.
Végül is... tudjuk, hogy a fesztivál zömében evésről, ivásról és az előadásokról szól. Nem véletlen, hogy a színpad volt a központi elem.
És persze VIP rész is volt... a gazdagoknak, szépeknek, protkosoknak... Bár olyan sok híres embert nem láttunk. 
Viszont annál több átlagos földi halandót.
Az elején még nagynak tűnt a sátor. 
De ahogy közeledett az este... egyre több ember volt...  az esti koncerten meg már mint a heringek. Nem is gondoltam, hogy ennyien lesznek és hogy mindenkit igazából csak a koncertek érdekelnek. És meglepő volt, de a fiatal gyerektől az idős korosztályig mindenki képviseltette magát még késő este is.

És hogy az előadások/koncertek élvezhetőek legyenek... meg hát 'pálinka fesztivál' !!... italos standokban nem volt hiány!
Ahogy pálinkában sem!
A standok egymást érték... a legjobb pálinka márkák képviseltették magukat. És persze verseny is volt, de arra nem fordítottunk figyelmet. Utólag viszont megnéztem... mégiscsak tudjuk, ha már ott voltunk... "A XVII. Gyulai Pálinkafesztiválon bejelentették: az Árpád Pálinka nyerte az idei Békés Megye Pálinkája díjat."

És persze ételben sem volt hiány.


A pálinkás standokat pedig 3 napon keresztül kerülgettük, hogy finomabbnál finomabb pálinkákat kóstolgathassunk.


És persze a buli részéről se maradtunk le. Egy-egy koncertet megnéztünk.... mint pl. a Magna Cum Laude...


Bár hátulról néztük... (csak hogy közelebb lehessünk a pálinkákhoz :) )...
... de így is nagyon jó volt, és itt hátul már nem kellett tolongani.
Csak inni.... :)

Majka fellépését is néztük!
De nem végig... ez már annyira nem jött be nekünk, mint az előrébb lévő, részegen csápoló és képernyőt kitakaró fiataloknak.
S nem miatt néztük meg ezt a koncertet.... Kis Grófó...
Újfent sikerült neki elénekelni az egyetlen szuperslágerét legalább kétszer, ha nem többször.

S mivel ez délután volt... elég közelről tudtuk nézni....

Persze a pálinkát nem hagytuk ki most se!

Esti koncertet tartott a Kiscsillag.
Itt is sokan voltak...

..és a pálesz itt is garantálta a jókedvet, vagy legalább is derűben hallgattuk a nem túl ismert zenéket is :)

Majd a Bikini együttes tartott koncertet. 
Itt azért már volt tömeg hátul is rendesen...
... de szemfülesek kényelmesen, közelebbről, oldalról is nézhették... :)


Gondolom mondanom sem kell, hogy Bódi Gusztiék sem maradtak ki a buliból. Még a nézőközönséges is megversenytáncoltatták.


A legvégén, mielőtt hazaindultunk volna... még a Tolvaj Reni valóban szép hangját is meg tudtuk hallgatni.

Ez a fesztivál most ennyit adott számunkra...
Lehet hogy többet is lehettünk volna... meglehet hogy sok volt... talán a pálinkából is... de ez nézőpont kérdése. Úgy érzem, hogy a fesztivált maximálisan megéltük és élveztük.
Nagyon jó volt! És örülök, hogy ilyet is láttam és megélhettem!
Úgyhogy ha még nem voltál ilyenen akkor azért, ha már voltál akkor azért....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése