Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. október 1., szombat

Balatongyörök - Bél Mátyás kilátó

Bél Mátyás kilátó
Balatongyöröknél tett spontán kirándulásunk során néztük meg a kilátót. S nemcsak hogy mutatós, szép és új kilátó, de még ingyen fel is lehet menni megcsodálni a páratlan kilátást.
A hirtelen jött ötlet hozott minket egészen a kilátóig. No meg az, hogy a hegy aljában találtunk kellő segítséget, hogy eltaláljuk idáig. Nézd csak meg a túra leírását - KLIKK IDE - hogy hogyan is lehet eljutni a kilátóig!

A 221 méter magas, dolomitból álló Garga-hegy tetejére 1972-ben a Keszthelyi erdészet építtetett kilátót. Helyére 2014-ben egy teljesen új kilátótorony épült. Jól megfigyelhető a vulkáni tanúhegyek déli csoportja, a Balaton nyugati medencéje a somogyi partokkal és a Keszthelyi-hegység hullámos felületű, hatalmas erdőségei.
S mily öröm, a kilátóba ingyen fel lehet menni! Nincs belépő, nincs akadály, nem kell félni, hogy összeomlik alattunk. Csodálatos.... már vágtattunk is felfelé a biztonságos lépcsőzeten.
És a kilátás! Páratlan, csodálatos, mennyei!
Nehéz szavakat találni a csodálatos balatoni látképre.
Kár, hogy a fényképezőm nem készít jobb képeket. De hát ezt látni kell az embernek a saját szemével, mert olyan gyönyörű és lenyűgöző, amit egy kép soha sem tud visszaadni.
És aki egy kicsit jobban szeretné tudni, hogy mit is lát a távolban, annak elég ezt a táblát megtekintenie, amit a kilátó korlátjához erősítettek.
S lám... mi az a távolban... csak nem a másik kilátó?!?
Innen nézve nagyon távolinak tűnt, úgyhogy el is vetettük az ötletet, hogy még oda is felmenjünk. Főleg az a fehér felfelé kanyargó út! És amúgy is, ki tudja, hogy mikorra érnénk vissza.
Úgyhogy megcsodáltuk a kilátást minden irányba.
S már mentünk is... már sok látnivaló várt ránk a mai napon.
Szuper kis kilátó, biztonságos és könnyen megközelíthető egy kellemes kis túrával.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése