Élménytérképem !!!

2018. április 28., szombat

Baja és környéke... egy kis ez és egy kis az...

Baja és környéke... egy kis ez és egy kis az...
Bátmonostor és a Halászati Mini Skanzen

Baja környékén jártunk dolgunk miatt, pontosabban egy ismerős dolga miatt. Nekünk viszont sok szabad időnk volt addig, úgyhogy csavarogtunk egyet Emili babámmal. Már a harmadik nagyobb kiruccanásunk, amibe egy rom keresése és egy kis városi látnivaló és élvezet is belefért.



Miután Bajára megérkeztünk és utasunkat leraktuk, mi elmentünk megkeresni egy romot Bátmonostoron.
Ennél közelebb és ennél nagyobb szabad idővel úgyse leszek azon a környéken, úgyhogy gondoltam, hogy most jött el az idő, hogy megkeressem.
Nem volt semmi kirándulás... kikocsikázni a földes úton egészen a romig. Mert, hogy a rom ott volt található. Gondoltam, hogy ha nagyon rossz az út, akkor gyalog megyünk, de messze volt, és nagyon meleg, a nap is tűzött. Az út viszont nagyon necces volt kicsi chevimnek, de sikerült eljutnunk odáig. Egy-két klikk, mert persze többre nem volt érdemes. Ettől függetlenül remélem, hogy megnézed a külön bejegyzést is, KLIKK IDE.
Ez a kaland inkább a gyűjtőszenvedélyemnek szólt, főleg ha már listára vettem a romot a blogomban. Úgyhogy ez is pipa. Aztán visszadöcögtünk a faluba és utána irány Baja.
Egy kicsit tescoztunk, megpihetünk, majd irány a park. Szerettem volna Baján megkeresni és megnézni a Halászati Mini Skanzent, s utána pedig egy kicsit piknikezni a parkban.

Egyedül... babával... izzasztó melegben nem ment olyan gyorsan mint gondoltam. A kis látnivalók és élmények is több időbe kerülnek. De nem baj.. ez az új életszakasz ilyen.
A lényeg, hogy eljutottunk a kiszemelt látnivalóhoz, a Halászati Mini Skanzenhez.
Nem volt olyan lehengerlő a látvány, mint gondoltam. Mintha zárva lett volna. Vagy mintha még szezon és nyitás előtti állapotok uralkodtak volna.
Úgyhogy néztem amit lehetett, egy-két klikk és már mentünk is tovább. Ha részletesebben is érdekel, akkor KLIKK IDE és külön bejegyzésben megnézheted.

Majd egy kicsivel odébb... szó szerint kicsivel... a kilátó és a skanzen között letáboroztunk egy kicsit.
Itt pihentünk egyet Babócámmal.
Élveztük a park szép környezete nyújtotta lehetőséget. 
Egy kis séta a Duna-part mellett...
... a kilátót is megnéztük közelebbről.
A nagy pihenés után pedig irány haza. Hát ilyen volt egy nap babával kirándulni. Új, érdekes, és legalább olyan kalandos és izgalmas, mint eddig.
Csak remélem, hogy lesz még sok-sok ilyen és ehhez hasonló napunk és élményünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése