Élménytérképem !!!

2016. május 28., szombat

Hévíz - Tófürdő

Hévíz - Tófürdő
Hévízi hétvégénken hol máshol lettünk volna sokat, mint a fürdőben... a hévízi Tófürdőben! Egy fürdő ami teljesen más, mint az összes többi fürdő vagy strand. Egy fürdő, ami különleges és már önmagában is varázslatos. Hát persze hogy visszasodort minket ide a szél.
Még a téli időszakban sikerült egy jó kis szállás kupont szereznünk Az utolsó pillanatban sikerült is kihasználunk. S bár még inkább tavasz volt, mint nyár, de fantasztikus időjárást fogtunk ki. Úgyhogy nem is hezitáltunk, amint jó idő lett már mentünk is a fürdőbe.
Ezen a bejáraton keresztül még nem közelítettük meg a fürdőt. A fürdőnek 3 nagyon szép impozáns épülettel rendelkező bejárata van. Korábbi bejegyzésemben -  ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE -  a másik kettőt már mutattam. Ahogy a fürdő térképet is, amin látszik, hol vannak a bejáratok.
S bár mi a hátsó/ nyári bejáraton szerettünk volna bemenni (az volt a legközelebb a szálláshoz, pont emiatt tetszett a szállás), de az akkor még nem volt nyitva. Szerencsére itt Hévízen nincsenek távolságok, úgyhogy megcéloztuk a következő bejáratot.
Gondoltam, hogy szép recepciója lehet.
Csak arra a mérhetetlen hosszú sorra nem gondoltam, és hogy milyen lassan meg a belépőjegy megváltása (a fenti képet egy késői távozásunkkor készítettem, persze hogy ilyenkor már senki se volt ). De illedelmesen, a 'két sorba is beállunk és aki előbb a kasszához ér' módszerrel :) kivártuk a sorunkat. A jegyek továbbra is időhöz kötöttek, és elég húzósak. A honlapon KLIKK IDE minden szükséges információt meg lehet találni, az árakat is :)

A korábbi bejegyzésben - ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE - nagyon sok képet és tudnivalót osztottam meg. Nézd csak meg! Főleg, hogy most egy másik kapun, egy másik helyre mentünk, és más oldalról láttuk a fürdőt. Ezért a korábbi bejegyzést is megéri megnézni.
A mostani bejárattól erre a helyre lyukadtunk ki. Tavaly pont ott a túloldalon voltunk.
Ez a szép ebben a hévízi fürdőben.... bárhonnan is megyünk be, bárhonnan is közelítjük meg, nagyon szép!
Valahogy mindig ugyanolyan, de mégis mindig más. Ahogy a víz felett 'lebegő' folyosókon megyünk csak ámulunk és bámulunk. 
A folyosók falán pedig rengeteg okosságot találhatunk. Tavaly a tó keletkezésének történetét, természeti tulajdonságairól szóló leírásokat örökítettem meg. Most pedig leleteket láttunk....
... és leírásokat a tó római korban betöltött szerepéről. Ki gondolta volna...
Ha érdekel, akkor egy kis zoom és olvashatóak is.
A víz most is csodálatos volt.... és kellemesen meleg.
Ez alkalommal itt telepedtünk le, ezen a 'teraszon'.

A kilátás innen is, akárcsak a tó másik oldalán, nagyon jó volt. Talán a tó ezen oldalán kevesebben voltak, lévén, hogy a füves strand és a fürdőzök zöme nem itt volt.

Errefelé úszkálókból is kevesebben voltak. Nem mintha nem lett volna elég hely a tóban :) de ezen az oldalon még több volt.

És még üres székeket is találtunk :). A nyugágy megszerzése aki kapja marja alapon megy, úgyhogy vagy nagyon korán kell jönni, vagy nagyon résen kell lenni. :)

És még egy ok, amiért ezt a helyet választottuk. Mert itt volt az iszapfürdő!
Hát persze, hogy idén is megmártózunk a koszos, szutykos, de mégis gyógyító hatású iszapban.
És idén a fedett részen található belső 'tóban' a vízmasszázst is megnéztük. Ez félig meddig afféle természetes jakuzzi. Egy hosszú csőből több ponton, különböző magasságokban lévő nyílásokon, a mélyből feltörő víz bizsergető vízmasszírozást nyújt. Csakhogy ehhez sorba kell állni... illetve lebegni a vízben. A csövek mellett egy helyben addig lehet lenni, amíg meg nem szólal a csengő. Aztán eggyel odébb kell menni, s így lehet a lábmasszírozó vízsugártól a nyakmasszírozó magasságig eljutni, s jó-pár percen keresztül egy egész testet átmasszírozó élményt átélni. És szó mi szó ott valahogy mindig hosszú a sor. De most kivártuk. Érdekes élmény volt.
Fürdések, hosszas úszkálások, lebegések, iszapozás és vízmasszírozás között pihentünk és napoztunk is.
Nagyon élvezhető és különleges élményeket nyújtó fürdő ez a Hévízi Tófürdő! Csak ajánlani tudom minden úszni tudó embernek! Mert a tó továbbra is mélyvíz! De az élmény ... megfizethetetlen!
És még emlék-érmét is lehet szerezni!
Úgyhogy Te se hagyd ki!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése