Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. május 28., szombat

Hévíz - Tófürdő

Hévíz - Tófürdő
Hévízi hétvégénken hol máshol lettünk volna sokat, mint a fürdőben... a hévízi Tófürdőben! Egy fürdő ami teljesen más, mint az összes többi fürdő vagy strand. Egy fürdő, ami különleges és már önmagában is varázslatos. Hát persze hogy visszasodort minket ide a szél.
Még a téli időszakban sikerült egy jó kis szállás kupont szereznünk Az utolsó pillanatban sikerült is kihasználunk. S bár még inkább tavasz volt, mint nyár, de fantasztikus időjárást fogtunk ki. Úgyhogy nem is hezitáltunk, amint jó idő lett már mentünk is a fürdőbe.
Ezen a bejáraton keresztül még nem közelítettük meg a fürdőt. A fürdőnek 3 nagyon szép impozáns épülettel rendelkező bejárata van. Korábbi bejegyzésemben -  ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE -  a másik kettőt már mutattam. Ahogy a fürdő térképet is, amin látszik, hol vannak a bejáratok.
S bár mi a hátsó/ nyári bejáraton szerettünk volna bemenni (az volt a legközelebb a szálláshoz, pont emiatt tetszett a szállás), de az akkor még nem volt nyitva. Szerencsére itt Hévízen nincsenek távolságok, úgyhogy megcéloztuk a következő bejáratot.
Gondoltam, hogy szép recepciója lehet.
Csak arra a mérhetetlen hosszú sorra nem gondoltam, és hogy milyen lassan meg a belépőjegy megváltása (a fenti képet egy késői távozásunkkor készítettem, persze hogy ilyenkor már senki se volt ). De illedelmesen, a 'két sorba is beállunk és aki előbb a kasszához ér' módszerrel :) kivártuk a sorunkat. A jegyek továbbra is időhöz kötöttek, és elég húzósak. A honlapon KLIKK IDE minden szükséges információt meg lehet találni, az árakat is :)

A korábbi bejegyzésben - ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE - nagyon sok képet és tudnivalót osztottam meg. Nézd csak meg! Főleg, hogy most egy másik kapun, egy másik helyre mentünk, és más oldalról láttuk a fürdőt. Ezért a korábbi bejegyzést is megéri megnézni.
A mostani bejárattól erre a helyre lyukadtunk ki. Tavaly pont ott a túloldalon voltunk.
Ez a szép ebben a hévízi fürdőben.... bárhonnan is megyünk be, bárhonnan is közelítjük meg, nagyon szép!
Valahogy mindig ugyanolyan, de mégis mindig más. Ahogy a víz felett 'lebegő' folyosókon megyünk csak ámulunk és bámulunk. 
A folyosók falán pedig rengeteg okosságot találhatunk. Tavaly a tó keletkezésének történetét, természeti tulajdonságairól szóló leírásokat örökítettem meg. Most pedig leleteket láttunk....
... és leírásokat a tó római korban betöltött szerepéről. Ki gondolta volna...
Ha érdekel, akkor egy kis zoom és olvashatóak is.
A víz most is csodálatos volt.... és kellemesen meleg.
Ez alkalommal itt telepedtünk le, ezen a 'teraszon'.

A kilátás innen is, akárcsak a tó másik oldalán, nagyon jó volt. Talán a tó ezen oldalán kevesebben voltak, lévén, hogy a füves strand és a fürdőzök zöme nem itt volt.

Errefelé úszkálókból is kevesebben voltak. Nem mintha nem lett volna elég hely a tóban :) de ezen az oldalon még több volt.

És még üres székeket is találtunk :). A nyugágy megszerzése aki kapja marja alapon megy, úgyhogy vagy nagyon korán kell jönni, vagy nagyon résen kell lenni. :)

És még egy ok, amiért ezt a helyet választottuk. Mert itt volt az iszapfürdő!
Hát persze, hogy idén is megmártózunk a koszos, szutykos, de mégis gyógyító hatású iszapban.
És idén a fedett részen található belső 'tóban' a vízmasszázst is megnéztük. Ez félig meddig afféle természetes jakuzzi. Egy hosszú csőből több ponton, különböző magasságokban lévő nyílásokon, a mélyből feltörő víz bizsergető vízmasszírozást nyújt. Csakhogy ehhez sorba kell állni... illetve lebegni a vízben. A csövek mellett egy helyben addig lehet lenni, amíg meg nem szólal a csengő. Aztán eggyel odébb kell menni, s így lehet a lábmasszírozó vízsugártól a nyakmasszírozó magasságig eljutni, s jó-pár percen keresztül egy egész testet átmasszírozó élményt átélni. És szó mi szó ott valahogy mindig hosszú a sor. De most kivártuk. Érdekes élmény volt.
Fürdések, hosszas úszkálások, lebegések, iszapozás és vízmasszírozás között pihentünk és napoztunk is.
Nagyon élvezhető és különleges élményeket nyújtó fürdő ez a Hévízi Tófürdő! Csak ajánlani tudom minden úszni tudó embernek! Mert a tó továbbra is mélyvíz! De az élmény ... megfizethetetlen!
És még emlék-érmét is lehet szerezni!
Úgyhogy Te se hagyd ki!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése