Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. május 28., szombat

Vonyarcvashegy - Szent Mihály kápolna

Vonyarcvashegy - Szent Mihály kápolna
Hévízi hétvégénken nem csak a vízben áztattuk magunkat, hanem kirándultunk is egy kicsit a környéken. Így adódott a lehetőség, hogy megnézzük a Szent Mihály kápolnát Vonyarcvashegyen.
Korábban egyszer már jártam itt, és a kápolna mellől megtekinthető balatoni kilátás úgy lenyűgözött, hogy úgy gondoltam, hogy ezt az új útitársammal is meg kell néznem.
A Balaton melletti főútról messziről is látható a dombtető tetején a kápolna. Vonyarcvashegy község szélén kell keresni a bekötő utat.
Az úton haladva... a kápolna látványát követve...
El is juthatunk egészen idáig. Az autóknak itt a végállomás.
Egy út vezet felfelé, azt követvén szinte már az elején találkozhatunk egy táblával.

Egy kis információ, hogy jó helyen járunk.
S ahogy megyünk tovább a jól járható emelkedőn... egy újabb, még nagyobb táblán a környék és a kápolna múltjáról is kellő információt olvashatunk. Olvasás közben sikerült elég jól megörökítenem :) ... így nem vész el az információ, és a neten sem kell böngésznem, mert ennél hitelesebb leírást úgyse találtam volna. :) Zoom-zoom és Te is mindent tudni fogsz.
A felfelé úton egy pontnál volt egy elágazó... balra a nyugodt, türelmes embereknek (a normális út).... jobbra a kalandvágyóknak :) (egy meredek kavicsos ösvény)
Szerencsére mindkettő ugyanoda vezetett.... a kápolnához!
Aranyos kápolna, és karbantartott! Persze bemenni nem tudtunk.
Úgyhogy a kápolna előtti teret csodáltuk.... de leginkább a kilátást!

Hát nem csudaszép?! Persze élőben sokkal, se sokkal szebb. Főleg azoknak, akik a Balatontól oly távol laknak.
Kár, hogy a képek egyáltalán nem adják vissza azt a látványt, azt a szépet, amit a szem ott láthat.
Pedig nagyon szép... a Balatont ilyen perspektívából látni.

S már csak azért is gondolom... mert nem csak mi próbáltuk megörökíteni így vagy úgy...
.... éppen akkor is voltak ott profi fényképezőgéppel felszerelkezett turisták vagy tán hobbifotósok... és próbálták lencsevégre kapni a csodálatos balatoni látképet. Tán nekik jobban is sikerült mint nekem. :)
A kápolna szegény nem volt annyira nagy szám... nem tudott a Balaton kékes-zöld vizének bámulatos látványával versenyezni. De én azért foglalkoztam vele :)
Ahogy az egyéb emlékszobrok sem....

Ez van... a Balaton varázsa!
Miután kinézelődtük magunkat, irány vissza a kocsihoz. Visszafelé már a normális utat választottuk.
Így legalább láthattuk a fülkét és benne a szobrot. 

Kedves kirándulóhely, ami a látnivalókon kívül fantasztikus kilátással várja az odalátogatókat. Ha arra jársz... vagy csak átutazóban... egy kis kitérőt megér!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése