Élménytérképem !!!

2016. május 15., vasárnap

Gyopárosfürdő

Gyopárosfürdő
Újra egy nap, ahol a kellemest a hasznossal ötvözhettük. Bár a hasznos rész ez esetben se hasznos, se eredményes, se sikeres nem volt. Ember tervez, Isten végez, mondják vala... De ha már a környéken járunk, akkor megnéztük Gyopárosfürdőt közelebbről. Egy kis kényeztetés vigasztalásul.
Egészen könnyen oda lehet találni, ha meg nem, akkor a GPS úgyis segít. A cím: Orosháza - Gyopárosfürdő, 5904 Gyopárosfürdő, Fasor utca 3. A nevével ellentétben nem Orosháza városán belül kell keresni, attól egy kicsit távolabb, a főút túloldalán van az üdülő körzet. Segítség itt, KLIKK IDE.
Nagyon szép fürdőhely. Volt szerencsém előző év nyár közepén is látni. És a meleg nyári kánikulában sokkal élvezetesebb és sokkal több lehetőség van, mint ami nekünk volt. Hideg volt... szeles és esős idő volt. Így a fürdő gyönyörűszép kinti részét nem is tudtunk élvezni. Kint a csípős hideg szélen kívül semmi se volt.
Pedig nagyon jók a kinti medencék is. Egy-két képet kölcsön vettem a netről, csak hogy lásd, hogy milyen jó fürdőhely. Főleg a tóval és a kilátó toronnyal.
És az élményfürdőhöz tartozó rész is nagyon jó. De itt se tudtunk fürödni. Mondhatnám, hogy elég sovány volt az élmény, így, hogy csak a fedett részt lehetett használni. De nem volt rossz, csak jobb is lehetett volna, ha az időjárás is együttműködik velünk.
Bár jó messze van az ország számos részétől, de gondolom, hogy méltán tett hírnévre. Még mi is tudtuk, hogy milyen menő-manó fürdő van Orosháza mellett. Ha még több infó érdekel... nyitva tartás, belépők, fürdők és egyéb szolgáltatások, akkor KLIKK IDE és a fürdő honlapján mindent megnézhetsz.
S ahogy a oldalukon is láthatod a fedett élményfürdőben is elég sok medence van.
A gyerekmedencén kívül egy sodronyos-pancsolós, egy bugyborékos pancsolós, és egy meleg-gyógyvizes is. 
Ezen kívül van egy külön gyógyvizes terület (ott is voltunk) és a szaunázós rész. Ez utóbbit ugyebár annyira nem csipázom, úgyhogy oda nem is mentünk. De azért megnéztük, és valóban egy egész felső szint csak erre rendezkedett be - amihez persze külön belépő is kell. Úgyhogy ezen a röpke délutánon zömében itt az élményfürdőben voltunk.
Egész jól elment az idő. De azért kint lehetett volna egy kicsivel jobb idő. Hiába ültünk a meleg vízben, hiába volt tök jó élmény... és hiába kárpótolt a sikertelen ügyintézésért......mikor azt láttuk, hogy a szél hogyan kínozza a fákat és hogy a sötét viharfelhők hogyan közelednek felénk.... s a tudat, hogy a meleg vízben való ázás után mehetünk oda ki újra átfagyni... mert hogy azért nekünk még haza is kellett utazni.
Mindezek ellenére nem volt rossz, és most már új útitársammal együtt nyugtáztuk, hogy meglehet, hogy megérné egyszer eljönni ide egy egész hosszú-hétvégére. 
Ha még nem jártál arra.... egy nagyon kedves és aranyos fürdőhely vár rád is Gyopárosfürdőn....

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése