Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. május 28., szombat

Hévíz - Városnézés

Hévíz

Hévízi hétvégén a sok fürdőzés mellett azért a városban is sétáltunk, körülnéztünk. Hol gyalog, hol kocsiból.... egy kis hévízi városkép.
Az egyik irányból, ahogy az ember beér a városba, már látja a hatalmas nagy szállodákat.
Nem is egyet! S ezek elég határozottan azt üzenik, hogy egy üdülő városban van az ember. És akkor a számtalan kisebb panzió, apartman, kiadó szoba és egyéb szállás lehetőségről nem is beszélve. Tán egész Hévíz már magából a turizmusból él. Végül is... ha már egy van nekik egy ilyen tavuk....
És a szinte elmaradhatatlan dottó! Bár meglehet hogy ebben a városban nagy turisztikai látnivalók nincsenek, de a város 'felméréséhez' nagyon jó lehetőség.
És nem is egy dottó közlekedik a városban!
A város központ! Itt már jártam... nem is egyszer. A múltkori bejegyzésemet is megnézheted, KLIKK IDE.S ott a háttérben a város egyik legérdekesebb épülete, a kék templom!
Nagyon érdekes építmény, és még érdekesebb hogy ez egy templom. Különleges, az biztos. Olyannyira, hogy a korábbi látogatásunk után egy bejegyzést is kellett erről készítenem. Nézd csak meg, KLIKK IDE!
A majdnem sétáló utcának kinéző utcákat is bejártuk.
S a már ismerős vonat-szobor-emlékmű. 
És most még szerepe is volt, mert hogy itt mellette bekanyarodva tudtuk megközelíteni a szálláshelyünket, a Majerik hotelt. Ha érdekel, hogy milyen volt a szállás, akkor KLIKK IDE.
A tó melletti területen is tettünk egy sétát... kocsival is :) ....
De gyalog is. Az új beruházás szinte már finishben. Fejlődik a város.
Itt egy közkedvelt park is van, ami még az esti órákban is emberekkel teli - az éttermek, főleg egy a zenés estjeivel, ide csalogatják az embereket.
És ha valami rendezvény vagy fesztivál van (ahogy tavaly is pont amikor ott voltunk), akkor azt itt rendezik.
És nem csak errefelé sétáltunk, de még a piac felé vezető utat is megtaláltuk.
Új útitársamnak egy kicsit szíve csücske a piac. S mivel időnk engedte ezért be is néztünk egy kicsit.
Egy tipikus piac... 
... de nem csak étel, ital, zöldségek, gyümölcsök és mi szem szájnak ingere.... hanem egy jó nagy bazáros rész is volt.
Érdekes volt látni azt a megannyi régiséget. 


S hogy mi volt a kedvenc helyünk?!? A Tófürdőn kívül?!? Ez az étterem! A Laci konyha!
Nem nagy... nem is rendes étterem.. amolyan kiülős, teraszos fíling... és a kockás terítő is... mintha megrekedtek volna a korábbi időkben. De a kávé sokkal jobb volt mint a szállodában.
És az étel amit kaptunk.... nagyon finom volt! Én olyan finomat, még étteremben nem ettem, mint ott.... és az a rizs! Soha nem ettem még olyan finom rizst, mint ott (pedig én is és anya is finom rizst csinálunk!). Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a kinézettől és esetleges ott-tartózkodó vendégek minőségétől eltekintve próbálják ki a helyet! 
Aranyos egyszerű kis város, de a tófürdő élménye úgyis mindent visz!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése