Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2018. július 25., szerda

Kaposvár - Virágfürdő

Kaposvár - Virágfürdő
Kaposvári kirándulásunk során kár lett volna kihagyni a Virágfürdőt! Korábbi élményeim révén mind a benti élményfürdőt, mind a kinti strand részt volt szerencsém megismerni. Talán láttad is már ama korábbi bejegyzésem, de ha még nem és érdekel, akkor KLIKK IDE. Most viszont babával voltunk, és csak a kinti strandot látogattuk meg.
A fürdőt még mindig a Kaposvár, Csík Ferenc stny. 1, 7400 címen kell keresni. Minden más infót a fürdő honlapján könnyen meg lehet találni, KLIKK IDE.

Az odajutás a trükkös úton most már könnyebb volt, mint korábban. De a parkolás!!! Ahhoz nagyon nagy szerencse kell, hogy az ember egy jó helyet kapjon, vagy akár hogy helyet kapjon... és mondjuk ne kilométeres távolságban. Hát most nekünk nagyon nagy szerencsénk volt!! Sikerült alig pár méterre a strand bejáratától egy parkolóhelyet fognunk.
Az igazi strandbejárat! Ahogy magyarhonban megszoktuk.
Ahogy beléptünk szinte már ott is volt a legnagyobb medence.
És a szuperóriás (országos szinten is a legnagyobbak közé tartozó) sodrony!!!
Nagyon kellemes látványt nyújt... és szinte már menne is az ember a vízbe. De hát előbb kell egy helyet keresni, ahol le lehet pakolni.
A fürdő egyik jellegzetes látkép... a nagy tér.. és a háttérben a barlang.
Elsőre nem tűnik a medencék körüli füves terület nagynak... és bizony kell is vadászni a területet...de nem reménytelen. Ott hátrébb a büfék...
Ama irányban a fedett élményfürdő épülete látszódott, limitált mennyiségű árnyékos füves hellyel.
És a relatív keskenynek mondható stand másik oldalán sem volt túl sok szabad terület.
De azért találtunk.. most a megszokottól eltérően padon horgonyoztunk le. És már mentünk is csobbanni. A szuper nagy medencét próbáltuk ki először.
Nem mondom, hogy hú de jó volt a víz hőmérséklete... de Emili az elején nagyon élvezte.
Úszkáltunk... pancsiztunk...

És még a sodronyt is kipróbáltuk! Mivel szupernagy és szinte egyfolytában megy, ezért nem volt túl nagy a sodrása, így babával, úszógumival is élvezhető volt.
És az a sok vízsugár ! .... mintha egy luxus szökőkútban lettünk volna.
Ha már olyan nagy ez a medence... és Emili sem kívánkozott még ki... elmentünk felfedezni a medence többi részét is.
Átúsztunk a barlangon...
...a keskenyebbé vált medencén végig...
...el a mellette található gyerekmedence mellett....
...egészen a végébe...
...ahonnan a csúszdavilág is látható. S nem csak látható, hanem ebből a medencéből egészen a csúszdák aljáig el lehet úszni. Babával persze nem mentünk olyan veszélyes területre.
A vízből körülnéztünk.... ott hátrébb van még egy kisebb medence igazán jó meleg fürdővízzel.
Majd mentünk is visszafelé.
Emikém még mindig csak rágta és rágta a halacskáját!
Át a barlangon...
Vissza a nagy medence elejére.

Sajnos nem volt az a hőmérsékletű víz, ami babának olyen sokáig jól esne...úgyhogy gyorsan mentünk is át a gyerek-medencéhez. 
Persze itt lényegesen melegebb volt a víz...

S nem csak hogy melegebb... de még kisebb is! Igazi baba-medence is...legalább is az egyik részén!
Emikém nem győzött pancsolni... így is...

Meg úgy is....

Meg emígy is....

A jól kiázott babával nagyon mást nem is tudtunk csinálni, kipróbálni. A csúszda ilyenkor kizárva... tán még abban a hátsó meleg-vizes medencében lett volna jó ejtőzni... de oda babát nem lehet bevinni. Így hát babával együtt most csak ennyi volt a nagy strandélmény.
Talán legközelebb majd a fedett élményfürdőbe megyünk...
Viszont igazán jó idő mellett a kaposvári Virágfürdő hatalmas egybefüggő pancsoló medencéje akár babának is tartalmas időtöltést és nagy élményt nyújthat... a többi meg már csak ráadás.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése