Élménytérképem !!!

2017. május 1., hétfő

Visegrád - Görgey-vadászkastély

Visegrád - Görgey-vadászkastély

Visegrádi kirándulásunk során a kastélyokat sem hagytuk ki. Ha minden igaz, akkor a főút melletti Vár Hotel Kastélyszálló a régi Görgey-kastély épülete. S mivel így is úgy is elsétáltunk nézelődés közben az épület előtt, ezért megörökítettem.
Az épületet hamar fel lehet ismerni jellegzetes formájáról és színéről. Ahogy a városban a főút mentén sétáltunk mindjárt fel is tűnt.
A kastély a Visegrád, Fő u. 9, 2025 cím alatt található meg. De mondom.. a főútról azonnal érszrevehető. A város Salamon-toronyhoz közelebbi felén található.
Nagyon szép kis kastély lehetett.... és persze most is az. Nekem nagyon tetszik. És a dunai kilátás sem lehet semmi. 
Budapesttől 30 km-re, a Dunakanyar legszebb részén, a visegrádi vár tövében és a Salamon-torony szomszédságában, közvetlenül a Duna partján található a VÁR HOTEL Kastélyszálló, mely épület egykor Görgey Artúr vadászkastélya volt. 
A Vár Hotel Kastélyszálló Görgey Artúr 1848-as honvédtábornok lakhelye volt. Az agg tábornok visszavonultságában 70 évesen megtanult angolul és filozófiai művek tanulmányozásával, valamint kertészkedéssel töltötte idejét. Kedvenc pihenőhelye pedig a kastély kertje volt, ahol az öreg vadgesztenyék alól szemlélhette a Dunát és a marosi hegyeket. A legendás hadvezér 98 éves koráig élt e falak között.
Tulajdonosaink évek óta ápolják, dédelgetik álmaikat, hogy e csodálatos kastély megőrizze értékét és átadják minden idelátogató vendégnek. A kastélyszálloda 1999-ben nyílt meg, 20 db igényesen kialakított, zuhanyzós, részben minibárral, telefonnal és színes televízióval felszerelt kényelmes szobával, étteremmel, drinkbárral.
Mivel a kastély a domboldal elé épült, ezért kertje nem nagy és az épület látványa is leginkább előlről érdekes. Ha érdekes és átsuhannál Visegrádon...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése