Élménytérképem !!!

2016. augusztus 13., szombat

Magyarhertelend - G & N Camping

G & N Camping
A Magyarhertelenden töltött nyári hétvégén valahol aludnunk is kellett. Mivel nem akartunk túl nagy összeget egy éjszakára szánni, ezért a kempingezést választottunk. Helyszínül a sok kemping közül pedig emellett döntöttünk: G & N Camping. Sok tényezőt figyelembe vettünk.... és hát hogy jól döntöttünk-e....?!.....
Mert hogy érdekes kemping volt. Először is... nagyon a község szélén van, szinte már azon túl (csak azért választottuk, mert úgy gondoltuk, hogy akkor legalább lesz okunk felülni a biciklire, ha már elhoztuk :) ). Itt már se zaj, se község, se emberek... csak a csend és nyugalom. Már ha nem épp házibulit tart a tulaj. Nekünk épp szerencsénk volt... nemhogy házibuli nem volt, de egy lélek sem kempingezett éppen akkor, csak mi voltunk!
A bejárati rész... és mindjárt ott is a főépület, ahol a vizes blokk, a konyha és felül afféle vendéglátós rész volt.
 És a szép nagy zöld terület....
S a főépülethez közel még egy tavacska is volt. De még milyen szép dísz-tó! Halakkal és tavirózsákkal!
Így már nem is volt olyan nehéz helyet választani... közel mindenhez....
.... főleg a tóhoz! Milyen tuti volt ez így!
Bár a szúnyogok nem hiányoztak volna, de a látványért mindent :)
Úgyhogy itt sátraztunk egy éjszaka erejéig. Elég érdekes volt na. Az egy éjszakás terv is.. a kemping is... hát még az éjszaka... a hívatlan 'vendékkel'. Nem volt olyan nyugodalmas éjszakánk a komfortos kempingünk ellenére, mert valami nagyon motoszkált odakint. Sőőőt... egyszer mintha arra ébredtem volna, hogy a sátor oldalsó falát trambulinnak használja valami izgő-mozgó élőlény! A tulaj azt mondta, hogy a kutyájuk nem tud kijönni, úgyhogy arra nem is gondoltam. Nagyon motoszkált valami odakint, de annyira fáradtak voltunk, hogy megnyugtattuk magunkat kómás félálomban, hogy lehet hogy itt csak cicák játszanak odakint, mint ahogy már egyszer volt. Esetleg bevadult sündisznók, vagy hasonló.
És akkor másnap a szinte elképzelhetetlen válasz... amit kaptunk, miután megkérdeztünk a tulajt az eltűnt fél pár papucs láttán, hogy vajon miféle lény volt képes eltulajdonítani egy fél pár férfi papucsot?!?! És a válasz.... róka! Hm?!?! Ez aztán a nem várt válasz. Róka settenkedett a sátor körül?!? Az játszott a papuccsal és lopta el ?!? (szerencsére az utolsó pillanatban megtaláltuk egy elfekvő helyen) Te jó ég! Még jó hogy nem nyitottuk ki a sátort, hogy megnézzük mi az, mert lehet hogy még bejött volna melegedni. :) Az éjszaka olyan volt majdnem mint a vadonban :) Végül is, ... ilyen 'távol' a falutól.... izgalmas volt na... csak jó lett volna aludni is egy kicsit, ha már pihenni jöttünk :) 
Szóval nem volt rossz a kemping... csak nagyon távol volt mindentől. Úgyhogy biciklivel mentünk innen mindenhova (ez alatt a fürdőt és a faluközpontot értem)... bár mint írtam.. most kifejezetten ez volt a terv. 
A kemping területe szép és nagy, és bár nem minden része tip-top (értem ezalatt a vizes blokkokat), de a nomád szálláshely élményéhez ez is hozzátartozik. :) És aki szereti a távolabbi, nyugodt helyeket, és nem riasztja el a 'vadon fílingje', annak ez biztos kedvére való szálláshely lehet kempingezéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése