Élménytérképem !!!

2016. augusztus 13., szombat

Magyarhertelend - Termálfürdő

Magyarhertelend - Termálfürdő
Egy szép napos nyári hétvégén Magyarhertelend és környékére mentünk. Elsősorban azért, hogy megnézzük, hogy milyen is ez az eldugott helyen lévő magyarhertelendi Termálfürdő.
Magyarhertelend egy elég kis község, de meglepő módon van nekik egy fürdőjük. Stranddal, meleg vízzel... és még fedett fürdőrész is van. S az nem is tűnt a képeken olyan rossznak, úgyhogy már csak azért is kíváncsi voltam, hogy milyen lehet ez a fürdő élőben. S mily szerencsénk volt már megint... pont ezen a hétvégén volt egy fesztivál is a fürdőben. Már csak ezért is elmentünk.
A cím, ahol a fürdőt keresni kell: Magyarhertelend, Bokréta utca 1/a, 7394. Mi az alsó bejárat felől közelítettük meg.
Kicsi, de különleges recepció várt minket. Az árak felettébb barátságosak voltak. KLIKK IDE és megnézheted. Ahogy a honlapon a további információkat is.

Egy kis térképen meg lehet nézni, hogy merre vannak a bejáratok, a kinti és a fedett medencék is.
Miután 'feltérképeztük' a helyzetet, mentünk megnézni a medencéket.
Tudtuk, hogy nincs sok medence... és még azt is sejtettem, hogy nem nagy terület... És valóban...
Egy szinten vannak medencék egymás mellett elhelyezve.
Egész aranyos medencék... főleg a gyerekmedence.
A másik főépület... a dombos oldalon pedig szép zöld terület ... egészen sok fából készült napozóval, padokkal.
És a többi medence... érdekes konstrukcióban.... a három medence szinte egymáshoz építve, vagy inkább egy nagy, amit utána okosan elválasztottak?!? Egy nagy egység... de 3 különböző medence, három különböző hőmérsékletű vízzel. :)
A szép nagy füves terület egy másik szemszögből.
S a dombos oldal felső részénél újra lapos terület. Itt még ugrálóvárat is találtunk. Valószínű, hogy a fesztivál keretein belül állították fel... de ki tudja...
Itt található a nagy épület is, amiben a belső medencék vannak.
No meg egy étkező rész is.
Nem is kicsi...
És mivel kedvező árakat találtunk... le is teszteltük, hogy milyen .
Ahogy a medencéket is. A szélső úszó elég hideg vízzel rendelkezett. S valahogy a másik kettő sem volt az a várt 38 fokos. S bár nyár közepén lehet arra gondoltak, hogy a nagy hőségben a 32-34 fokos víz is elegendő lesz.... De pont ezen a napon nem volt az az igazán jó idő. Az a hűvös szellő is... úgyhogy lehettek volna a vizek egy kicsit melegebbek... főleg, a fesztivál műsorainak vízben történő megtekintéséhez. Egy igazi meleg nyári napon viszont tökéletes lehet. Egy helyen ennyi medence és különböző vizek.
Persze a benti medencéket is megnéztük.

S nem csak két nagy élménymedence van,...


...., hanem elfért itt egy mini gyerekmedence is, és...
... valami különlegesség is! Még engem is meglepett! Szinte majdnem 40 fokos meleg-vizes medence!
Hát persze, hogy kipróbáltuk! És hogy milyen jó volt az a szinte már égető meleg víz! S nem véletlen, hogy nem is ül benne senki órákig... ki akar megfőni... meg hát a szegény keringésünk sem erre van optimalizálva. De olyan jó ebben a vízben pár percig ázni és melegedni.
A szuper-meleg medence oldaláról nézve... a szép hosszú épület a két élménymedencéjével.
S ami az egyik legmeglepőbb volt... hogy mindenhol, az egész fürdő területén nagyon szép fa díszítő elemek voltak.
És itt-ott még ötletesebb díszítés is volt... :)
Az öltözők, ahogy a szaunák is egy szinttel lejjebb fértek el.
De dizájnos díszítésre még itt is futotta. Nagyon színes és mókás volt a fal és az egész környezet. Ilyen szép és igényes faldíszítéseket még nem láttam fürdőben.
Az öltözőt megkukkantottuk,.... és úgy tűnt, hogy a koedukált öltöző itt nem okozott gondot és a családok kényelmesen tudtak együtt készülődni. 
Végül is... ha van öltözőfülke... miért kéne már külön női, férfi... Még minidig nem értem más modern fürdő gondolkodását ezen a téren.
A szauna viszont igazi szauna volt... feltételekkel és elvárársokkal... semmi félmegoldás... rendes szaunázás vagy semmi.
És hogy miért is örültünk annyira a strand-fesztiválnak. Mert nemcsak hogy éjszakai fürdőzés volt, hanem esti műsor is az esti fürdőzéshez. Egészen érdekes és új élmény volt a jó meleg vízből  (mert hogy estére jól felfűtötték :) ) végignézni egy zenés előadást.
Kellemes meglepetés volt ez a fürdő számunkra. Az is, hogy milyen szép, az is, hogy milyen hangulatos, az is, hogy mennyi meleg vizű medencéje van. Tán sokak számára kicsinek tűnhet, de pont ettől ennyire 'családias', hangulatos, és nyugodt. Nekünk tetszett... és neked?!...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

1 megjegyzés: