Élménytérképem !!!

2016. augusztus 14., vasárnap

Orfű - Auqapark

Orfű - Auqapark
Az orfűi nagy biciklizős program után egy kis pihenés is kijárt. S hol máshol pihenhettük volna ki a tekerés fáradalmait, mint az orfűi fürdőben, az Aquaparkban.
A délutáni biciklis túrát pont úgy terveztük, hogy a fürdő parkolójából indultunk, és oda is értünk vissza. Ha még nem láttad volna, akkor nézd csak meg, KLIKK IDE, az is tök jó program volt!
Szóval miután visszaértünk,  már mentünk is a fürdőbe.
Meglepően jó idő volt. Égetett a nap ezerrel. Alig vártuk, hogy végre csobbanhassunk.
Ettől függetlenül azért türelmesen kivártuk azt a pár percet 3 óráig, mert hogy onnantól kezdve kedvezményesebb jegyet lehetett venni. Más is erre várt, az a pár perc megérte! Jegyek áráról, nyitvatartásról és sok minden másról is a fürdő honlapján, KLIKK IDE, minden indformációt megtalálsz. 
Tudtuk, hogy nem nagy fürdő. Bár én még nem voltam itt eddig egyszer se, úgyhogy kíváncsian szemléltem mindent. Ahogy beléptünk egy jó nagy öltöző épület fogadott minket. Furcsa... öltözőt ilyen formában még nem láttam. De ha nincs más zárt épület a fürdő területén, akkor nagyon jó, hogy van. 
Az épülettel szemben... valami fedett pihenő, vagy éttermi rész lehetett.
Aztán  jött a lényeg is... a fürdő területe. Innen nézve elég nagynak tűnt.
Ahogy a medencék felé mentünk még gyorsbüféket is találtunk. Gondoltam, hogy kávézni már biztos fogunk tudni :)
Tényleg jó nagy zöld terület várja a látogatókat.
Persze mindenki, ahogy mi is, a medencékhez szerettünk volna közel lenni.
Ahogy a medencék felé közelítettünk egy szép nagy plázst is találtunk. Hirtelen meg is örültem. De örömöm nem tartott túl sokáig, hamar nyugtáztam, hogy ez sajnos fizetős. Hát akkor... amennyit az parton leszünk... jó a füvecske is. Főleg valami árnyékos  helyen.
A medencék már ott is voltak. Egy szép nagy medence.
Ott hátul a bugyborékos, jakuzzinak álcázott elég nagy befogadóképességgel rendelkező medence.
A szép nagy egyben medence végében a csúszdák.
S az egész mellett külön még egy gyerekmedence is van,... elég sok élményelemmel.
Csak hogy jobban lehessen látni egybe az egészet, kölcsön vettem pár képet a netről.
Így nézve nem néz ki rosszul.
Sőt.... minden megvan... gyerekmedence.....nagy csúszda, gyilkos csúszda, kanyargós csúszda... családi csúszda. Van egy kisebb sodrony is, meg hát a jakuzzi se olyan rossz (leszámítva, hogy ott kitúrással lehetett csak helyet szerezni). És még egy kisebb úszómedence is volt. Szóval sok minden volt.... csak meleg víz nem !!! :( Itt ugyanis a legmelegebb vizű medence is 32 fokos ha volt, és az is a nonstop teli jakuzzi volt. A többi vízben meg lehetett fagyni. És hiába volt tűző nap, meg meleg... valahogy akkor sem esett jól az a hőmérsékletű víz.
Úgyhogy sokat nem voltunk bent a vízben. Kávéztunk, napoztunk, vagy épp az árnyékban heveredtünk. A hideg víz nem volt annyira csalogató, még ilyen melegben sem. 
Túl nagy tömeg nem is volt. Lehet hogy a hideg víz mást se vonz annyira?!? Vagy csak jobb  programjuk volt az embereknek. Vagy tényleg olyan nagy területen fekszik ez a fürdő, hogy a megszokott ember mennyiség simán elvész.   
De így legalább nem kellett a mosdónál sorba állni :) Szóval tényleg minden strandon megszokott megtalálható itt is... kivéve a meleg és a gyógyvizet! No azt nem kell keresni. Az egy községgel odébb, Magyarhertelenden található. Tudom :) mert előző nap ott is jártunk... nézd csak meg! KLIKK IDE
Szóval nem rossz fürdő. Pancsolásra és az igazi hűsítő fürdőzésre vágyóknak, akik pont Orfű felé járnak, nagyon jó! Ha az igazán meleg vizű medence hiánya nem okoz 'traumát', akkor legalább egyszer megéri megnézni!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése