Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2013. augusztus 21., szerda

Nyíregyháza - Vadaspark

Nyíregyháza - Vadaspark
Észak-Magyarországi kirándulásunk tervezéséhez az egyik leginspirálóbb látnivaló a Nyíregyházi Állatpark volt. Sok szépet és jót hallottunk róla, és mivel országunk legnagyobb állatkertjeként emlegették, ezért úgy éreztem, hogy ezt nekem is látnom kell, és majdnem hogy csak ezért megyünk Nyíregyházára.

A Nyíregyházi Vadaspark! Ezt akartam mindenképp megnézni! Az ország legnagyobb állatkertjét! Már alig vártam.
Gyorsan megtaláltuk, mivel a szálláshelyünk a közelben volt. Megérkezésünk után már mentünk is az állatkertbe. Mivel közel voltunk, ezért gyalog sétáltunk el odáig. Amúgy a cím: Nyíregyháza, Sóstói út, 4431.


Alig vártam, hogy felfedezhessük és hogy mindent megnézhessünk az állatkertben.
Persze előbb jegyváltás.Szó mi szó nem épp a legolcsóbb mulatság, rendesen megkérik az árát annak, hogy az ember megnézze az ország legnagyobb állatkertjét. Jegyárak és minden egyéb infó az állatkert honlapján olvasható - KLIKK IDE.
Mindjárt az elején gondoskodtam a szuvenyírról. :)
A térkép segítségével pedig útnak is indultunk.

Szépen sorra vettünk minden látnivalót, kifutót, állatot...
A továbbiakban meséljenek csak a képek....Egy kisebb 'tropikáriumot' is találtunk, ami méreteivel meglehet hogy a pestivel vetekedhetne.


Nem kérdés, hogy fantasztikus volt!

Ez az őserdő imitáció pedig fantasztikus volt.Ez az őserdő kialakítás lenyűgöző volt!A félelem barlangjában szerencsére semmilyen félelmet nem találtunk, csak sötétet, így kép se nagyon lett.

Majd a kinti felfedezéssel folytattunk utunk.
Nagy széles utak vezette az egyik állatkifutótól a másikig.Egy kis pihenő és nasi :)


Ezek valahogy nem voltak érdeksek... a szomszédságban ilyet még látni a kertben. :)


A kifutók egyébként hatalmasak voltak. Sokszor talán emiatt is szinten is lehetett látni az állatot.Persze megérjük, hogy kell az állatoknak a tér és a hely. De azért mi is lássunk ám valamit a pénzünkért.


Minden táblánál csekkoltuk, hogy merre is járunk.

Ezek csak úgy szabadon...

Akárcsak a madarak ebben a nagy ketrecben, amibe be lehetett menni.
A tigriseket is megtaláltuk.

És a fehér tigrist is!


És ezek a kaktuszok! Nem győztünk hüldezni, hogy milyen szépek.


És a legvégére maradt valami más...
Még egy szuvenyír... ha már mások a figurák... akkor muszáj... :)
Valóban jó nagy ez az állatkert! Igyekeztünk mindent megnézni, talán sikerült is. De így fárasztó volt…. azért 7 óra talpon, az 7 óra. 
Viszont valóban csodálatos látvány! Aki szereti az állatkertek élményét, annak ezt mindenképpen látnia kell egyszer élőben is.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése