Élménytérképem !!!

2013. július 22., hétfő

Mátra - Kékestető

Mátra - Kékestető
Észak-Magyarországi nagy kirándulásunk során a Kékes-tetőre is felmentünk. Ha már olyan közel voltunk a szálláshelyünkkel... no meg ott mentünk el az elágazás mellett nem is egyszer. Meg hát azért is, mert hogy az Magyarország legmagasabb pontja. 
Mátraháza mellett van a kereszteződés, ami Kékes-tetőre visz fel. Az út nem volt olyan vészes, mint amilyennek elsőre gondoltam. Inkább az autó újbóli zörejei aggasztottak. De felértünk...
A torony mutatta, hogy merre kell menni, hogy elérjünk a legmagasabb pontig.
Kékestetőről bővebben a saját honlapján sok információt találni - KLIKK IDE.

Kékestető az ország legmagasabb pontja, mint turisztikai látványosság egyedülálló lehetőség, hogy az egyéni vagy szervezett formában érkező vendégek megcsodálhassák a Mátra panorámáját, élvezzék a magaslati gyógyhely különleges klímáját. Kékestető minden évszakban különleges élményt tud nyújtani és megannyi remek pillanattal ajándékozza meg az idelátogató vendégeket.

Az emlékmű mutatja, hogy bizony itt a legmagasabb pont.
A Kékes vagy Kékes tető Magyarország legmagasabb hegycsúcsa. 1014 méter magas, a Mátra hegységben (Északi-középhegység) található. Közigazgatásilag Kékestető néven Gyöngyöshöz tartozik.
Tetején tv-torony található, amely kilátóként látogatható. A csúcson egy nemzeti színűre festett kő jelzi a magassági pontot.
S ahogy sokan mások.. itt lehet az emlékképeket is készíteni... :)

S a TV-torony, avagy kilátó. De tán túl későn érkeztünk, vagy érdeklődés híján, de nem mentünk föl.
A tériszony amúgy is nagyon nagy úr.
Így viszont csak egy részét láttuk a páratlan kilátásnak. De legalább láttuk...
Majd legközelebb talán többet látunk.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése